Australia: koronakrisa brukes til å avskaffe kontanter

0
Et par av bankwutomatene til ANZ i Melbourne, Australia. Foto: Shutterstock.

Australias fire største banker fjerner tusenvis av bakautomater og hundrevis av filialer og bringer landet lange skritt i retning av det «kontantfrie samfunnet». Dette skriver Daily Mail Australia.

Minst 2150 minibanker er blitt fjernet i andre kvartal 2020 og de fire største bankene la ned 175 filialkontorer siste 12 måneder. Det er koronakrisa som brukes som påskudd for det kraftige rykket fram mot fullstendig avskaffelse av kontanter.

Det er de fire bankene ANZ, Commonwealth, NAB og Westpac som gjør dette. Fra «down under» meldes det at opinionen er delt og at disse tiltakene særlig rammer de eldre. Alle disse fire bankene er egentlig eid av aksjonærer i USA. Det er HSBC, JP Morgan og Citigroup. Og hvem er deres størst eiere? Du gjettet riktig? «De vanlige mistenkte»; BlackRock, Vanguard og State Street.

En kvinne skrev på Facebook:

«Dette er idiotisk. Hvis jeg ikke bodde sammen med min sønn og hans familie, ville jeg ikke ha tilgang til internett. Så hvordan i helvete skal folk med lav inntekt og pensjonister klare seg og få tak i pengene sine. Ja vel, vi vil bli tvunget til å gå til en bank og få gebyrer. Profitt framfor folk som alltid.»

Kommentar: Veien mot det totale diktaturet

Tidligere rikspolischef Björn Eriksson i Sverige er knallhard motstander av det «kontantfrie samfunn». Han formulerte det slik:

– Å frata innbyggerne muligheten til å benytte kontanter er å lede dem rett inn i et digitalt diktatur. De som har monopol vil alltid foretrekke kort fordi det er det de tjener penger på, sier Eriksson til Finlands statlige allmennkringkaster Yle.

Det digitale diktaturet! Det kan lyde drastisk, men han har jo rett. Avskaffelse av kontanter plasserer en absolutt makt i hendene til dem som kontrollerer de digitale pengene. Denne makta kan brukes drakonisk, og den vil bli brukt. Ta en enkel erfaring fra det siste året. De «sosiale mediene» har demonstrert at de kan bannlyse folk og meninger de ikke liker.

Og neste grep fra de store monopolene er å ta fra deg inntektene. Det er veldig enkelt. Det er bare å sperre bankkontoen din eller gjøre kortet ditt ugyldig. Kan de virkelig gjøre det? Ja, de ikke bare kan. De har begynt.

Det som fikk Edward Snowden til å bli varsler var da ha oppdaget og skjønte at etterretningsorganisasjonene gjennom de digitale systemene har en fullstendig innsikt i og oversikt over alle menneskers liv. De er i stand til å følge alle våre bevegelser, alle våre handlinger, alle våre kontakter, samt i stor grad våre tanker og følelser. Han offentliggjorde dette, med fare for sitt eget liv, fordi han kunne ikke stille godta at det absolutte diktaturet ble innført på denne måten.

Med det «kontantfrie samfunnet» vil det være finanskapitalen som sikrer seg en slik kontroll over oss alle, og som kjent samarbeider de intimt med etterretningstjenestene. Facebook, Amazon og Google er tett integrert med CIA og NSA. Facebook har eksperimentert på nesten 700.000 av sine brukere sammen med CIA for å studere hvordan de med nesten ubetydelige endringer i nyhetsstrømmen kan påvirke og forandre folks holdninger. Og Facebook sensurerer den offentlige samtalen ved å undertrykke og nekte adgang til folk som avviker fra det de betrakter som de riktige holdningene å ha. Google deler også sin «nettsky» med etterretningstjenestene og det samme gjør Amazon.

Les: NSA ‘Systematically Moving’ All Its Data to The Cloud

Den dagen folk ikke en gang kan foreta en eneste betaling uten at det blir registrert i disse systemene, så vil de ha fullstendig nakketak på oss alle.

Hvis sentrale grupper i maktapparatet som har kontroll over det digitale betalingssystemet ønsker å bannlyse deg, så kan de gjøre betalingskodene dine ugyldige. Du vil da ikke få kjøpt et brød, betalt husleia eller strømmen, ikke få kjøpt billett på bussen eller få brukt telefonen din. Du vil bli en fredløs uten mulighet til å opprettholde livet.

Bill Gates i spissen for det kontantfrie samfunn

Kampen mot kontantene har vært en gjenganger på milliardærklubben World Economic Forums agenda i flere år. En av dem som har gått i spissen for dettte er en av verdens rikeste menn, nemlig Bill Gates. I India er han sammen med USAID (det vil si USAs utenriksdepartement), World Economic Forum, Visa og MasterCard i gang med å prøve å gjøre landet til et kontantfritt samfunn.

Bill & Melinda Gates Foundation er også ledende deltaker i «Better Than Cash Alliance» sammen med blant annet Ford Foundation, Clinton Foundation, Citi Foundation, Omidyar Network (eBay), Coca Cola, USAID og FN.

Ikke bare Australia

Det er ikke bare i Australia koronakrisa vil bli brukt til å innføre «det kontantfrie samfunnet», det vil skje over hele verden. Og det er nytale på høygir å bruke ord som frihet i denne sammenhengen, siden det handler om det fullkomne dikitale diktaturet. Denne «friheten» kommer snart til et samfunn nær deg.

Det mange folk ikke tenker over er at dersom alle betalinger er digitale, så vil hele livet ditt, absolutt alt du gjør der du bruker «penger» bli overvåket ned til aller minste detalj av finanskapitalen og myndighetene. Dataene vil bli lagret og kan selges til hvem de måtte ønsker, og de kan brukes mot deg, hvis de finner ut at de vil ramme deg for «uønsket oppførsel». De vil ikke bare vite hva du kjøper, men også av hvem, hvor og når.

Det folk heller ikke tenker over er at dersom du bare har elektroniske «penger», så har du ikke lenger penger. Du har en trekkrettighet, så lenge de som kontrollerer systemet lar deg ha den. Vil de ramme deg, kan de bare gjøre din betalings-ID ugyldig, og du vil tørste ihjel, sulte ihjel, miste leiligheten. Du vil ikke få ladet en mobiltelefon eller betalt en bussbillett og slett ikke få kjørt en bil, fordi du ikke får kjøpt drivstoff eller betalt for bompassering eller parkering. Du vil sitte i et digitalt fengsel, og de andre vil ha nøkkelen.

Vi har skrevet mye om krigen mot kontanter på steigan.no, og i januar 2019 gjorde vår medarbeider Kari Jaquesson et intervju med Pål Steigan – sjefredaktør i steigan.no om dette. Intervjuet kan du se her: https://www.youtube.com/embed/P4ECxFnjzbI?feature=oembed


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.