NRK, identitetspolitikk og Kamala Harris

12
Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 12. august 2020
George Chabert

Av George Chabert, Trondheim.

Atter en gang fikk vi i Dagsrevyen (12. august) se en blanding av dårlig journalistikk, identitetspolitikk og ideologi. Donald Trumps uttalelser om Kamala Harris ble kuttet på bemerkelsesverdig vis. Presidenten sa nemlig at hun hadde vært «vemmelig mot dommer Kavanaugh», mens en i klippet bare kunne høre at hun «var vemmelig», underforstått fordi hun var kvinne og svart.

Enten klippet NRK uttalelsen slik den fant det formålstjenlig, eller en bare kopierte det som ble vist i CNN uten å sørge for å kontrollere sine kilder.

Det viktigste var, fikk vi høre om igjen og atter en gang, at Kamala Harris var svart. Det er hun vel ikke, med mindre vi bruker det samme kriteriet som var gjeldende i Sør-Afrikas apartheidregime: har du «svart» blod i årene dine, er du i det minste «coloured», farget. 

Kamala Harris’ mor er asiatisk, og hennes far er fra Jamaica. Han er professor emeritus i økonomi ved Stanford universitet, og slik beskriver Donald J. Harris sin egen opprinnelse: «Røttene mine går tilbake til min farmor, etterkommer av Hamilton Brown, som er registrert som plantasjeeier og slaveeier.» Vi må dermed tro at Kamalas far ikke er spesielt representativ for de svarte amerikanerne som siden 1619 har opplevd «systemisk rasisme», slik det påstås nå for tiden. Med dette er selvsagt irrelevant i identitetspolitikkens tid.

For undertegnede, som ifølge NRKs kriterier er svart (min mors familie fra Angola var i sin tid svarte slaveeiere), oppleves denne besettelsen av hudfarge som dypt rasistisk og nedlatende.

Disse selvhøytidelige «hvite mennesker» som nå dagdrømmer andektig om selvutslettelse, og belærer resten av menneskeheten om moral mens de kriger, sulter, forurenser og tømmer alle verdensdeler uansett hudfarge, for ressurser, er bokstavelig talt groteske klovner.


KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Slangen Slangen says:

  George, eg likte godt den siste setninga di, og den første.

 2. Avatar for INK INK says:

  Apropos slapp journalistikk fra nrk om presidentvalget:

 3. Avatar for pcwh pcwh says:

  Slapt og slapt. Det er jo nesten en novelle, der skribenten dagdrømmer seg bort til en verden av regnbuer og enhjørninger. Bestefar Joe sitter i godstolen og bestemor Jill lager boller og kakao og trøster de små snøfnuggene som endelig får sove om natten. En verden uten Trump, liksom, da vil alt bli perfekt. Mer perverst enn slapt, vil nå jeg si…

 4. Avatar for INK INK says:

  “Totalt ukritisk journalistikk”, var kanskje beskrivelsen jeg lette etter. Men når man leser nrk og tror det ikke kan bli stort mer propagandaaktig, beviser Dagbladet at det kan det selvsagt bli:

  For et klovnesirkus av et valg det skal bli derover!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

4 flere kommentarer

Deltakere