250.000 mennesker i Las Vegas risikerer utkastelse i september

7
Titalls millioner leietakere i USA risikerer utkastelse. Foto: Aspen Institute.

Koronakrisa i USA fører til at folk ikke klarer å betale husleia, og når de ikke betaler husleia er utkastelse neste. I Las Vegas er det nesten 250.000 mennesker som risikerer utkastelse i september 2020, skriver Las Vegas Review-Journal.

Las Vegas og staten Nevada, der byen ligger, har ei enorm økonomisk krise på grunn av lockdown, og nå tar støtten til de arbeidsløse slutt. 249.700 folk i Clark County står i fare når utkastelsene begynner går det fram av en rapport fra Guinn Center (pdf).

I hele USA er det mellom 30 og 40 millioner mennesker, om lag 10 prosent av landets innbyggere, som står i fare for å bli kastet ut av boligene sine de kommende månedene går det fram av en rapport fra tenketanken Aspen Institute.

Dette er den største boligkrisa i USAs historie, skriver tenketanken. Da koronakrisa startet var det allerede ei boligkrise under oppseiling. Over 20 millioner leietakere hadde allerede betalingsproblemer. Da krisa begynte var det 10 millioner leietakere som brukte over 50 prosent av inntekten sin på husleia.

Boligkrisa vil særlig ramme over 14 millioner barnefamilier. I juli 2020 var det om lag 50 millioner amerikanere som hadde søkt arbeidsløshetstrygd. Nå forsvinner trygda og landet står foran ei jobbkrise, ei fattigdomskrise og ei boligkrise av historiske proporsjoner. Ifølge Aspen Institute vil fargede og svarte bli hardest rammet.

Boligkrisa i Nevada og Las Vegas er derfor ikke en gang toppen av isfjellet i ei økonomisk og sosial krise som kan komme til å bli den største noen gang i USAs historie, og som vil sette enormt mange mennesker i en ekstremt vanskelig situasjon. Og fortsatt er det dem som mener at det som nå bør gjøres er å stenge økonomien ytterligere.


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Good riddance, som det heter på new-norsk.
  Las Vegas er ikke noe å ha med videre.

 2. Avatar for aford aford says:

  What happens in Vegas stays in Vegas only if it pays the rent.

 3. I tillegg tømmes veldig mange bysentrum for folk. Det er tryggere i utkantene og lettere å forsvare seg. I California har de i tillegg skyhøye strømpriser (pga fornybarsatsningen) pluss nå rullerende utkobling av strøm - i en hetebølge!

 4. Avatar for FMD FMD says:

  "We don`t need no water let the motherfuckers burn. Burn motherfuckers, burn!

 5. Avatar for ABC ABC says:

  Utkastelse… Ja hva skjer nå. Det er mange som har det tøft utover å miste hjemmet tydligvis også. Og da snakker vi om brist på mat utover å miste alt og stå på gaten. Hunger eller sult i USA må jo vare ny i den omfattningen… 54 milioner mennesker! Om det er riktig statistikk men uansett så må det vare mange som sliter nå.

  Due to the effects of the coronavirus pandemic, approximately 54 million people may face hunger. Dvs 16% av befolkningen på 330 millioner omtrent.

  • According to Feeding America, its network of food banks distributed 20% more food in March compared to average months and estimated an average of just under 30% of people being served are new to charitable food assistance.

  • A child’s chance for a bright tomorrow starts with getting enough food to eat today. But this year, approximately 18 million children - 1 in every 4 kids - may not know where they will get their next meal.

  • Nearly 5.3 million seniors currently face hunger in our country. After a lifetime of hard work, many older adults find themselves facing an impossible choice — to pay for groceries or medical care. And as the baby-boom generation ages, the number of seniors facing hunger is only expected to increase.

 6. Avatar for ABC ABC says:

  I Norge forresten så sa de på MSM at boligprisene kommer å gå opp igjen. Det har den samme effekten på mange som… Det relatert til kritisk tenkende. https://youtu.be/uUoE8OpuY8I

  Norge har mye rikedom og det er ikke mange stiller spørsmål eller prøver å tenke til litt. Steigan.no og noen få til gjør en kjempe jobb men utover er det…

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere