250.000 mennesker i Las Vegas risikerer utkastelse i september

0
Titalls millioner leietakere i USA risikerer utkastelse. Foto: Aspen Institute.

Koronakrisa i USA fører til at folk ikke klarer å betale husleia, og når de ikke betaler husleia er utkastelse neste. I Las Vegas er det nesten 250.000 mennesker som risikerer utkastelse i september 2020, skriver Las Vegas Review-Journal.

Las Vegas og staten Nevada, der byen ligger, har ei enorm økonomisk krise på grunn av lockdown, og nå tar støtten til de arbeidsløse slutt. 249.700 folk i Clark County står i fare når utkastelsene begynner går det fram av en rapport fra Guinn Center (pdf).

I hele USA er det mellom 30 og 40 millioner mennesker, om lag 10 prosent av landets innbyggere, som står i fare for å bli kastet ut av boligene sine de kommende månedene går det fram av en rapport fra tenketanken Aspen Institute.

Dette er den største boligkrisa i USAs historie, skriver tenketanken. Da koronakrisa startet var det allerede ei boligkrise under oppseiling. Over 20 millioner leietakere hadde allerede betalingsproblemer. Da krisa begynte var det 10 millioner leietakere som brukte over 50 prosent av inntekten sin på husleia.

Boligkrisa vil særlig ramme over 14 millioner barnefamilier. I juli 2020 var det om lag 50 millioner amerikanere som hadde søkt arbeidsløshetstrygd. Nå forsvinner trygda og landet står foran ei jobbkrise, ei fattigdomskrise og ei boligkrise av historiske proporsjoner. Ifølge Aspen Institute vil fargede og svarte bli hardest rammet.

Boligkrisa i Nevada og Las Vegas er derfor ikke en gang toppen av isfjellet i ei økonomisk og sosial krise som kan komme til å bli den største noen gang i USAs historie, og som vil sette enormt mange mennesker i en ekstremt vanskelig situasjon. Og fortsatt er det dem som mener at det som nå bør gjøres er å stenge økonomien ytterligere.


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.