USA vil drive fram det «kontantløse samfunnet» i India

0

Det har lenge vært kjent at de internasjonale storbankene ønsker å avskaffe kontanter. Dette er også en politikk som DNB går inn for i Norge. Nå har USAID tatt initiativet til en kampanje som skal drive fram «det kontantløse samfunnet» i verdens nest mest folkerike land, India.

Dette går fram av nettsidene deres. USAID er ikke noe annet enn et utenrikspolitisk redskap som USA bruker til å endre og påvirke politikken i andre land.

USAID skriver:

The U.S. Agency for International Development (USAID) announced today the launch of a new initiative “Catalyst: Inclusive Cashless Payment Partnership” (www.cashlesscatalyst.org (link is external)). This multi-stakeholder partnership is designed to scale digital payments systems in India, catalyzing an exponential increase in cashless payments in select geographic locations. These locations will be selected based on criteria such as smartphone penetration, the local economy, and administrative feasibility.
This launch marks the next phase of partnership between USAID and India’s Ministry of Finance to help catalyze the rapid adoption of digital payments in India as a step toward achieving Prime Minister Narendra Modi’s vision of universal financial inclusion to end “economic untouchability” in India.

Catalyst påstår at det kontantløse samfunnet deres skal fremme «inkluderende vekst».
På sponsorlista deres finner vi blant annet milliardærklubben World Economic Forum (naturligvis), Visa, MasterCard og Bill & Melinda Gates Foundation.

Bare tre uker etter den offisielle lanseringa av Catalyst bestemte Indias statsminister Narendra Modi at de to mest brukte pengesedlene i Indias økonomi skulle forbys. Det er rimelig å anta at dette tiltaket var samkjørt med Catalyst.

Indias statsminister overrasket og sjokkerte sitt eget land da han i november 2016 utstedte et forbud mot 500 og 1000-rupeesedler. Han sa at hensikten med dette var å slå ned på korrupsjon og svart økonomi. Men det betydde å forby 86% av Indias kontanter, og det er dristig i et land der nesten hele den økonomiske veksten er drevet av forbruk. Mellom 90 og 98 % av dette forbruket skjer med kontanter, skriver Bloomberg.

Bill & Melinda Gates Foundation er også ledende deltaker i «Better Than Cash Alliance» sammen med blant annet Ford Foundation, Clinton Foundation, Citi Foundation, Omidyar Network (eBay), Coca Cola, USAID og FN.

USA og noen av de rikeste milliardærene i verden er altså pådrivere for en løsning som vil gi finanskapitalen både total kontroll over folks penger og fullstendig oversikt over hva de bruker dem til – ned til minste klikk. Overrasket? Vel, egentlig ikke.

Og Erna Solberg og Høyre vil at Norge skal bli kontantfritt innen 2030. (Solberg gjør som USA sier – nei, hva gir du meg!)

 

Forrige artikkelPinlig rapport fra CIA & co
Neste artikkelHøyre skremt av uavhengige medier
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).