Hvor ble det av Biden-skandalen i Ukraina?

10
Petro Porosjenko og Joe Biden. Foto: Shutterstock

Det ukrainske parlamentsmedlemmet Andriy Derkach offentliggjorde 19. mai et lydopptak der det gikk fram at den tidligere visepresidenten Joe Biden og den tidligere utenriksministeren John Kerry presset daværende president i Ukraina Petro Porosjenko til å si opp den ukrainske riksadvokaten. Dette gjorde de opplagt fordi denne riksadvokaten drev undersøkelser av korrupsjon og andre økonomiske forbrytelser i selskapet Burisma der Biden sønn, Hunter Biden, hadde et svært lukrativt styreverv.

På tapen fra 3. desember 2015 kan man høre John Kerry si:

«I just wanted to try to urge you to see if there’s a way to get by this problem of replacing the prosecutor general, you know, [Viktor] Shokin because per my perception, he’s blocked the cleanup of the Prosecutor General’s Office.»

På den neste tapen fra 22, mars 2016 hører man Joe Biden bruke et mulig lån fra USA som brekkstang for å få til en oppsigelse av riksadvokaten.

«[…] there is a new government and a new attorney general, I am prepared to do a public signing of the commitment for the billion dollars.»

Biden lover altså å signere låneavtalen på en milliard dollar hvis riksadvokaten blir skiftet ut.

Washington Post har omtalt denne saka, men man kan ikke si at den har fått den helt store plassen i nyhetsbildet. Nå skal man naturligvis ikke stole blindt på det som kommer ut i mediene i en så korrupt stat som Ukraina. På den andre sida er det ingen som har klart å avvise disse avsløringene. Man har bare stille og rolig latt dem forsvinne ned i det George Orwell kaller «minnehullet».

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Mari Mari says:

  Ja Joe. Du tror du kan bli president men DMC er like korrupt som du er. Når tiden er inne vil du snuble over din politiske karriere for dette.

 2. Jeg har forstått det slik, at Bidens beste sjanse til å bli president, er ved å holde seg unna rampelyset, og overlate scenen til “The Donald”. Dukker han opp igjen, så vil nok Burisma følge hakk i hæl.

 3. Avatar for Olaf Olaf says:

  Steigan vet tydeligvis ikke hvem tidligere Prosecutor General (leder av statsadvokatembedet) Viktor Shokin er. Han ble innsatt av president Poroshenko i 2015, og etter press fra EU og USA, skiftet ut i 2016.
  Problemet med Steigans artikkel er enten mangel på kunnskap eller bevisst politisk agitasjon basert på løgn. I denne saken er fakta entydige.
  Ønsket om å fjerne Shokin, var hans egen korrupsjon og beskyttelse av oligarkiets krimminalitet. Det sier vel det meste at han alltid ble kjørt i skuddsikre biler og sov aldri 2 netter i samme bolig.
  Så til konspirasjonen: Shokin gjorde aldri noe forsøk på å ettersøke Burisma-selskapets innleide styremedlem Hunter Biden. Derimot hadde det i lang tid vært undersøkelser knyttet til selskapets hovedaksjonær og styreleder, oligarken Mykola Zlochensky.
  Zlochensky var først energiminister i Yanukovitch regime fra 2010 til 2012. Deretter fungerte han som landets sikkerhetsansvarlige inntil det forhatte Yanukovitch-regime ble styrtet i 2014. Allerede i 2012 opprettet daværede prosecutor General Viktor Pshonka en korrupsjonssak mot Zlochensky. Og ved regimeskiftet i 2014, da nettet begynte å snøre seg sammen rundt ham, rømte han landet. Imidlertid fikk president Poroshenko frigitt ham fra anklagene i 2018, og han returnerte til Ukraina. Etter presidentvalget i 2019, ble korrupsjonssaken gjennopptatt og Zlochensky rømte på nytt, denne gang til Monacco hvor han etter all sannsynlighet befinner seg i dag.
  Korrupsjonssaken rundt 2010-2012 hadde enorme dimensjoner. Burisma som selskap ble opprettet i 2002, og har vært et av de største energiselskaper i landet, med Naftogaz og andre energiselskaper som “døtre”.

  Konklusjon: Hunter Biden hadde i sitt engasjement et prosjektarbeid å ansvare for, som ikke hadde noe med korrupsjonsskandalen å gjøre. Dette har blitt verifisert både av nåværende og tidligere prosecutor General. Steigans forsøk på å knytte ham til korrpsjonsskandalen, er basert på fake news hentet fra russisk og visse pro-russiske artikler i vestlige medier. Årsaken er selvsagt å styrke Trumps muligheter til gjenvalg.

 4. Avatar for Olaf Olaf says:

  Nå kan det sikkert sies mye om Hunter Bidens forretningsvirksomhet, både i Ukraina og Kina, men videoen gir definitivt ikke noen dokumentasjon på at Joe Biden har bestukket det Ukrainske regime. Hvem har produsert denne videoen?

 5. [quote=“Gatekeeper, post:6, topic:2550”]
  The British Secretary of State of Defence Malcolm Rifkind wrote to Foreign Secretary Douglas Hurd:
  “…the situation in Ukraine merits particular attention and it is in the clear interest of the West for us to make every effort to promote Ukrainian independence and stability. This is a major security interest for the UK, perhaps second only to what happens in Russia. We must take a long term view of our interests”.

  Mackinders school of geography, Oxford, (1899.) Lange historiske linjer.

  Carnegie rapporten som nevnt tidligere , fra 2018, nevner også Mackinder :
  The key concept of the strategy called for preventing the emergence of a “peer challenger” who could challenge U.S. dominance of the international system (Cheney, 1993, Tyler, 1992).
  And just as the famous British geographer Halford Mackinder presciently articulated more than 100 years ago, given the vast mineral, economic, demographic, and military resources throughout the Eurasian supercontinent, this was the only place on the globe from where an imaginable peer competitor could emerge to challenge Washington.

 6. Hva er agendaen til CFR ?
  Eliminering av USA status som supermakt.
  Dette handler igjen om å skape fundament og arkitektur for den nye verdensorden, men under ledelse av den angloamerikanske globale visjonen, men dette er ikke det samme som det patriotene står for.
  Som du så, satt CFRs Richard Haas til høyre for Biden i videoen :

  Daniel Estulin siterte Richard Haas (Council on Foreign Relations )
  i sin bok The true story of the Bilderberg Group ( 2009) siden Haas talte på Bilderbergkonferansen 5 juni 2008 Chantilly Virginia :

  Calling for the elimination of superpowers and souvereign nation states.
  Estulin quotes Haas as saying in his speech on International Non-polarity,
  “The United States unipolar moment is over.International relations in the twenty-first century will be defined by nonpolarity.Power will be diffuse rather than consentrated, and the influence of nationstates will decline as that of non-state actors increases.”
  s.374 True Story of the Bilderberg group.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere