Hvem fjernet Saudi-Arabia fra lista over barnemordere?

0
Et barn berges ut av ruinene etter saudiarabisk bombing av Sanaa, men fordømmelsene fra Solberg-regimet lar vente på seg.

Saudi-Arabia fortsetter å drepe barn i Jemen. Skoler, skolebusser, sjukehus, markeder og brylluper bombes med viten og vilje av saudiarabiske bombefly. Og hele tida rammes barn i stort antall. Den jemenittiske jopurnalisten Hussain Albukhaiti sa i et intervju med Patrik Paulov at han hadde trodd at etter at Saudi-Arabia ble fjernet fra FN-lista over land som dreper barn i krig, ville de være mer forsiktige. Det har jo vist seg at det var et fåfengt håp. Men hvem var det som fjernet Saudi-Arabia fra denne lista, spør våre lesere.

FNs generalsekretær ga etter for utpresning

Svaret på lesernes spørsmål er at initiativet til å fjerne Saudi-Arabia fra FNs liste over barnemordere kom fra FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Han sa dette 72 timer etter at FN ble utsatt for en trussel fra Saudi-Arabia om at landet ville stoppe innbetalinger til FN-programmer i en størrelsesorden av hundrevis av millioner dollar. Det var The Intercept som skrev om dette.

Det var FN-rapporten “Children and Armed Conflict” som i utgangspunktet navnga saudikoalisjonen i krigen mot Jemen som «parter som dreper eller lemlester barn» og «parter som angriper skoler og sjukehus». Rapporten var basert på undersøkelser gjort av FNs egne granskere i Jemen. Men den førte til kraftige protester fra Saudi-Arabia, og til slutt lyktes de i å få FN til å fjerne landets navn fra lista.

Saudi-Arabia er en av FNs største bidragsytere i Midt-Østen, og gjennom det har hodekapperregimet sikret seg et nakketak på organisasjonen. Så landet kan fortsette å drepe barn i Jemen mens FN er travelt med å se en helt annen vei.

steigan.no har skrevet mye om terroren mot barn i Jemen, se bare på artiklene her. Barn er ofre for bomber, men de er også ofre for de indirekte virkningene av krigen, sult, sjukdommer og sammenbrudd i vannforsyning og helsevesen.

En 68 siders undersøkelse kalt Evaluering av virkningen av krigen som foregår i Jemen som kom i 2019 anslår at totalt kan så mange som 140.000 jemenittiske barn ha dødd av krigen.

Les også: Saudiarabisk angrep på bryllupsselskap drepte mer enn 30 sivile

Men FN og Norge og norske politikere holder fullstendig kjeft om denne folkemorderiske krigen. Og vi vet nå at FN er betalt av Saudi-Arabia for å tie. Men hvorfor gjør også norske politikere det? De liker jo å framstå som humanitære og menneskevennlige. Her lar de sjansen gå fra seg. Hvorfor?


steigan.no er det norske massemediet som oftest og lengst har dekket krigen mot Jemen. Les mer her.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.