Saudiarabisk angrep på bryllupsselskap drepte mer enn 30 sivile

0
Begravelse etter et angrep på sivile i Jemen. Shutterstock.

Onsdag 15. juli 2020 ble et bryllupsfest som skulle bringe lykke til Mabakhuwt Marzuq Marei, hans brud og deres gjester, stedet for et dødelig angrep. Flere titalls av kvinner og barn var samlet under ett tak da saudiske bombefly gjorde om feiringen til en blodbad. Dette skriver den jemenittiske journalisten Ahmed Abdulkareem for Mintpress.

Minst 31 kvinner og barn ble drept og flere titalls andre ble skadet da et saudiarabisk fly bombet Marei-familiens hjem i Almasaeifeh-distriktet, som ligger i Al-Hazm-direktoratet i den rike oljeprovinsen Al-Jawf. Marzuq Marei fortalte reportere at bryllupet ble offentlig kunngjort og de informerte spesielt Saudi-koalisjonen om tid og sted for seremonien for å unngå et angrep.

Angrepet på vielsen kom bare tre dager etter et angrep som drepte minst ti sivile og skadet flere andre da et saudisk bombefly slapp en USA-produsert bombe på hjemmet til Naif Mejeli i Woshahah-distriktet, som ligger i landets nordvestlige Hajjah-provins. Bomben var en Raytheon Mark-82 som er produsert av de amerikanske våpenselskapene Lockheed Martin og General Dynamics. Denne typen bombe ble også brukt mot en skolebuss i Dahyan 9. august 2019 da 40 skolebarn ble drept og mot en begravelse i 2016 da 140 ble drept og 525 såret. Det norske oljefondet har en aksjepost verdt 3,7 milliarder kroner i det sistnevnte selskapet og har investert 5,3 milliarder i Raytheon. Norge profiterer definitivt på krigen mot Jemen. Og de norske politiske partiene sier ingenting.


Les mer om krigen mot Jemen på steigan.no her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.