#UlovligPolitiaksjon

0
11. juni 2020. Naturverneren Hans Petter Thue blir fjernet fra sin egen eiendom, av uniformert politi. Det juridiske grunnlaget for å fjerne Thue ser så langt ut til å være ikke-eksisterende. Foto: Jan Helge Vassbø

Av Christina Fjeldavli.

11. juni opprant med strålende sol, men skulle likevel vise seg å bli en mørk dag i nasjonens historie. 11. juni var nemlig dagen vakre Haramsøya skulle ofres på det grønne skiftets alter. Ingen kunne forklare det rasjonelt, hvorfor dette måtte gjøres, og derfor var det mange som lente seg på en frase om “lovlig fattede vedtak”. Det lød hult.

Uten juridisk grunnlag, valgte norsk politi å fjerne naturverneren Hans Petter Thue som hadde voktet over fjellet i fjorten dager, på sin egen private vei. En politimann dirket seg inn i Thues bil. Bilen ble dratt opp på Falkens lasteplan. Politiet valgte så å eskortere Stangelands anleggsmaskiner opp på fjellet, på oppdrag fra vindkraftutbyggeren Zephyr.

Det svir når man blir tvunget til å se det i øynene, at det norske demokratiet kanskje ikke er så velfungerende som man har hørt at det skal være, i den ene 17. mai-talen etter den andre. Man vil jo så gjerne tro det, i det lengste, at vi er bedre enn de andre landene.

På Haramsfjellet lever en rekke rødlistede fugler:
Alke
Afrikasvartstrupe
Bergand
Bergirisk- hekker
Blåstrupe
Brushane
Dvergdykker
Fiskemåse – hekker
Gjøk – hekker
Gresshoppesanger
Gulnebblom
Gulspurv
Havelle
Havhest – hekker
Hettemåse
Horndykker
Hubro – hekker
Hønsehauk
Jaktfalk
Kornkråke
Krykkje – hekker
Lappspurv
Lirype – hekker
Lunde
Makrellterne – hekker
Myrhauk
Polarlomvi
Sanglerke – hekker
Sivspurv
Sjøorre
Skjeand
Stjertand
Stormsvale
Storspove – hekker
Stær – hekker
Svartand
Svarthalespove
Taksvale
Teist -hekker
Tjeld – hekker
Trelerke
Tyvjo – hekker
Vandrefalk – hekker
Vannrikse
Vipe – hekker
Ærfugl
Åkerrikse

De rødlistede fuglene skal være beskyttet av Naturmangfoldloven, men lovens lange arm bryr seg tydeligvis ikke om det. Norsk natur er dessverre rettsløs, noe Tor Punsvik har skrevet meget opplysende om i Harvest Magazine: https://www.harvestmagazine.no/pan/norsk-natur-er-rettslos

received_262952518270869
En politimann dirket seg inn i Thues bil. Både Thue og politimannen satt inne i bilen da den ble kjørt bort av Falken. Foto: Jan Helge Vassbø

13. juni, altså bare to dager etter Zephyrs inntog på Haramsøya, var Tina Bru i Haugesund, for å snakke om havvind. Havvind-planene ble presentert for det norske folk i påsken, i form av et gigantisk påskeegg inne på Twitter. I ekte Trump-stil, inviterte Bru til en absurd gjettelek som vi vanlige borgere fikk være aktive deltagere i. Dette er norsk demokrati anno 2020.

I Haugesund støtte turbinministeren på noen av disse sinte vindkraftmotstanderne som PST ennå ikke har rukket å hanke inn. “Tina Bru, du må snu!” ropte de i kor, og så fikk ministeren høre at hun ødelegger liv, som om det liksom skulle ha noe med saken å gjøre. En mann kalte henne til og med for “fitte”, som om det er det kvinnelige kjønnsorganets feil at siste rest av villmark nå meies ned og sprenges i fillebiter.

Kanskje er Tina Bru mest av alt en marionett, men formelt sett har hun makt, og derfor må vi adressere henne på vegne av Haramsfjellets

Alke
Afrikasvartstrupe
Bergand
Bergirisk- hekker
Blåstrupe
Brushane
Dvergdykker
Fiskemåse – hekker
Gjøk – hekker
Gresshoppesanger
Gulnebblom
Gulspurv
Havelle
Havhest – hekker
Hettemåse
Horndykker
Hubro – hekker
Hønsehauk
Jaktfalk
Kornkråke
Krykkje – hekker
Lappspurv
Lirype – hekker
Lunde
Makrellterne – hekker
Myrhauk
Polarlomvi
Sanglerke – hekker
Sivspurv
Sjøorre
Skjeand
Stjertand
Stormsvale
Storspove – hekker
Stær – hekker
Svartand
Svarthalespove
Taksvale
Teist -hekker
Tjeld – hekker
Trelerke
Tyvjo – hekker
Vandrefalk – hekker
Vannrikse
Vipe – hekker
Ærfugl
Åkerrikse

Hvem gav ordren om at Politiet skulle fjerne Hans Petter Thues bil, uten å legge frem juridisk grunnlag? Kanskje får vi svaret en dag inne på Twitter, i et påskeegg? I mellomtiden får vi vanlige borgere gjøre alt vi kan for å beskytte det siste som er igjen av natur og ville fugler.

received_723373935088523
Foto: Jan Helge Vassbø
received_313507019660182
Etter at den fredelige misjonæren Hans Petter Thue var fjernet fra sin egen eiendom, brukte Politiet sin makt til å eskortere Stangelands maskiner, på oppdrag fra vindkraftutbyggeren Zephyr. Foto: Jan Helge Vassbø
received_990534881387256
Rolf Jacobsens helvete materialiserer seg på det guddommelig vakre Haramsfjellet. Rødlistede fugler, insekter og ville dyr får hjemmet sitt ødelagt. Foto: Jan Helge Vassbø
received_575148313415624
Kan majoriteten i befolkningen virkelig akseptere at Haramsøya ødelegges for all fremtid? Nei. Kom til fjellet i sommer. Forsvar natur og kultur mot kyniske kapitalkrefter. Foto: Jan Helge Vassbø

Med makt og politiaksjoner skal landet øydast. Haramsøya 11. juni 2020

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Christina Fjeldavli.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelJa, la oss snakke om slaveriet
Neste artikkelEgeberg snakker Faktisk usant til Klassekampen