Ja, la oss snakke om slaveriet

54
Arabisk slavemarked

Politisk korrekte krever at statuen av Ludvig Holberg foran Nationaltheatret skal fjernes fordi han angivelig investerte i slavehandel. De samme menneskene har neppe tenkt så mye over at viktige komponenter i de smarttelefonene de bruker daglig er gravd ut av barneslaver i Kongo. Og de har neppe lest så mye om slavehandelens historie at det gjør noe. Så la oss snakke om slavehandel.

Hvite, svarte og brune tok slaver

Slaveriet er en del av menneskehetens historie. Det har eksistert på alle kontinenter og alle oldtidskulturene var bygd på slaveri. Når hvite middelklassemennesker nå blir dressert til å knele for å vise sin skam over de hvites skyld, så skulle arabere eller egyptere eller kinesere med samme grunn ha knelt for sine forfedres misgjerninger.

Når det gjelder slavehandel med svarte afrikanere, var araberne mye tidligere ute enn de moderne europeerne. Deres slavehandel begynte allerede på sjuhundretallet, i forbindelse med muslimenes erobringer. Og denne slavehandelen har forsatt kontinuerlig opp til vår tid. Da NATO med Norge i spissen bombet Libya sønder og sammen, åpnet de veien for at arabiske slavehandlere igjen kunne opprette slavemarkeder der de selger svarte slaver. (Ingen opprop mot de rødgrønne politikerne av den grunn, det vi kan se.)

Muammar Gaddafi, derimot, ba i 2010 om unnskyldning for arabernes ansvar for slavehandel med svarte afrikanere. Han sa:

«I regret the behavior of the Arabs… They brought African children to North Africa, they made them slaves, they sold them like animals, and they took them as slaves and traded them in a shameful way. I regret and I am ashamed when we remember these practices. I apologize for this.»

Og Gaddafi hadde helt rett, og det er også umulig å skjønne den hvite slavehandelen over Atlanterhavet uten å skjønne arabernes og muslimenes rolle. For det var stort sett ikke slik at de hvite dro inn i Afrika for å fange svarte til slaveri. Den jobben hadde allerede araberne gjort, til dels i samarbeid med andre svarte.

Den senegalesiske antropologen og forfatteren Tidiane N’Diaye har samlet fakta om denne historien og skrevet boka Le Génocide Voilé, eller det tilslørte folkemordet, som kom ut i Frankrike i 2008. Der skriver han at den arabiske slavehandelen med svarte afrikanere pågikk i tretten århundrer og at den var så brutal at det er riktig å snakke om et folkemord. En grunn til at Tidiane N’Diaye går så langt til å kalle det et folkemord var fordi araberne i en massiv målestokk drev med kastrering av de svarte slavene, slik at de ikke skulle få etterkommere. N’Diaye kom fram til at opp mot 17 millioner mennesker må ha blitt kastrert under disse århundrene, og det er betegnende at mens de svarte slavenes etterkommere i Amerika teller 70 millioner i dag, finnes det svært få etterkommere av de svarte slavene i Afrika. Når araberne kunne gjennomføre et så hensynsløst og langvarig folkemord på svarte afrikanere, er en del av forklaringa en djupt forankret forakt for svarte fra arabisk/muslimsk side.

N’Diayes bok har fått lite omtale, men forskeren og forfatteren Bassam Michael Madany har skrevet en omtale av den i 2018, som gir et instruktivt sammendrag.

Man ser fortsettelsen av denne slavehandelen i økonomien til oljediktaturene, som norske politikere elsker å ha omgang med, når de bruker migrantarbeidere uten rettigheter som annenrangs «gjestearbeidere» til å bygge sine skyskapere og sine luksushoteller. Migrantene lever ofte under umenneskelige forhold, får elendig betaling, og når det ikke er bruk for dem lenger, blir de simpelthen deportert. De er ikke slaver i ordets opprinnelige betydning, men de lever under slaveliknende forhold.

Nordmenn var slaver i Afrika

Når vi først snakker om slaveri på Ludvig Holbergs tid, bør vi være klar over at også nordmenn ble tatt som slaver på den tida. Aftenposten skriver:

Nærmere en million hvite europeere endte som slaver i Nord-Afrika, hvorav anslagsvis 4000-5000 var skandinaviske sjøfolk. Blant dem var særlig mange fra Bergen. Flertallet av slaver var likevel italienere, spaniere, folk fra andre middelhavsland, dessuten mange briter og hollendere.

Arabiske sjørøvere kom også til norske og islandske kyster og hentet slaver.

40 millioner i moderne slaveri, 152 millioner barnearbeidere

I en rapport som er utarbeidet av International Labour Organization (ILO) i samarbeid meedWalk Free Foundation og International Organization for Migration (IOM) går det fram at over 40 millioner mennesker lever i det som kalles moderne slaveri (2016), og over 70 prosent av disse er kvinner og jenter.

I denne rapporten regnes 15 milioner av dem som lever i tvangsekteskap til de de moderne slavene. Barnearbeid er først og fremst utbredt i landbruket, 71 prosent, men det finnes også i servicenæringene, 17 prosent og industrien, 12 prosent.

Les også: The Irish Slave Trade – The Forgotten “White” Slaves

Slaveriet bør fram i lyset. Både det slaveriet de hvite europeerne var ansvarlige for, men også det slaveriet som ikke minst araberne har stått for. Og når man snakker om slaveriet, så må man ikke glemme at det pågår den dag i dag, og at det er nært knyttet til massemigrasjonen, der mange migranter ender opp i slaveliknende forhold.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Bare på Filippinene klarte WHO/FN /Norge i hemlighet å sterilisere 3 mill kvinner.

 2. Meget af den tid der bliver refereret til i artiklen foregår under det Ottomanske imperium som er et multi etnisk multi religiøst samfund, ,Nordafrika hva også multi etnisk,man havde endda en Vikingekonge som hva en slags livvagt for Sultanen, hvorfor kalder man alle slavehandlerne for Arabere i denne artikkel? Danmark har også drevet med slavehandel fra de vestindiske øer, hvor Norge dengang hva en del af Danmark.Under vikingetiden på sit højeste havde man 4-5 “trælle” i mange husstand.

  Pengemænd , og folk som har optjent profit fra andre menneskers arbejde har altid været pådriveren og så længe vi har kapitalisme ,sålænge vi organisere økonomien på den måde vi gør nu vil det fortsætte sådan.

 3. Utmerket oppsummering av Pål. Men det man helst bør holde utenfor i debatten om slaveriets historie er den jødiske slavehandelen.For en del år tilbake var det en fransk professor som utga en bok om dette og han mistet jobben.
  Alt tyder på at slik vil de politisk korrekte nå også ha det: hold den jødiske slavehandelen utenfor debatten.
  Jeg venter nå bare på om de politisk korrekte kanskje kommer med parolen:
  Palestinian lives matter! før palestinerne blir knust og knekt og kan brukes som arbeidsslaver i kolonistenes bygningsindustri. Men er dette “in”? Høyst tvilsomt.
  Hvis man vil vite hvor “venstresida” står i politikken,må en bare følge med i det som er “in” i korrekt akademisk middelklasse.

 4. ROUND TABLE AGENTS IN RUSSIA
  In Russia prior to and during the revolution there were many local observers, tourists and newsmen, who reported, that British and American agents were everywhere, particularly in Petrograd, providing money for insurrection. On report said, for example, that British agents were seen handing out 25-rouble notes to the men at the Pavlovski regiment just a few hours, before it mutinied against its officers and sided with the revolution. The subsequent publication of various memoirs and documents made it clear, that this funding was provided by Milner and channeled through Sir George Buchanan, who was the British Ambassador to Russia at the time. (See de Goulevitch, p. 230) It was a repeat of the ploy, that had worked so well for the cabal many times in the past. Round Table members were once again working both sides of the conflict to weaken and topple a target government.
  s. 274-277 " The Creature from Jekyll Island," om the federal reserve )

  The Round table movement , etablert 1909 .

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Tony Martin er desverre død, og videoene hans blir slettet fra Youtube hele tiden, da jødene virkelig ikke vil at goyene skal vite hvor mye av slaveriet de var ansvarlige for.
  jews slavers
  Det er selvfølgelig nederlenderne som får skylda for dette, og ikke jødene.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det spiller ingen rolle. Det er de jødene som kaller seg jøder i dag, hvis forfedre var slaveprofittører i en grad som ikke noe hvitt folkeslag kan konkurrere med.

  Ortodox jødedom har ikke avskaffet slaveriet som institusjon den dag i dag. Hva som skjedde var at Frankrike og Stor-Britannia utryddet slaveriet over hele kloden.
  judaism and slavery

 7. Nei. Om historiene de forteller i israelske aviser er sanne, altså at de plutselig etter alle disse årene fant ut at Magda Goebbels hadde jødisk far så er hun uansett fremdeles ikke jødisk. Om hun hadde levd idag og søkt om statsborgerskap i Israel hadde hun fått blankt avslag. Begrunnelsen ville vært at hun IKKE var jødisk fordi hun ikke hadde jødisk mor.

  Khazarene er jo et asiatisk/tyrkisk folkeslag i utgangspunktet, det var også der de kom vandrende fra før de slo seg ned i utkanten av Europa mellom Svartehavet og det Kaspiske hav. Etter mye om og men så allierte de seg med mange andre barbariske folkeslag i området og stiftet Hun-Imperiet. “Attila the Hun” kom mest sannsynlig fra hovedstaden i Khazaria som het Atil. Så angrep de Europa, som Hitler snakker om i denne videoen (fra ca 1:50).


  Kun når alle europeerne samarbeidet klarte de å stagge dette massive angrepet før de da omsider beseiret dem med bl.a. Kievan Rus-folk. Khazarene konverterte til talmudisme (ville ikke bli undersåtter av kristendom eller islam). Så kom etterhvert Kublai-Khan og mongolerne som mest sannsynlig jaget khazarene inn i Europa. Flere millioner nordover inn i Russland, flere millioner vestover inn i det som heter Polen og Tyskland i dag. også mange nordvestover inn i de baltiske landene hvor da “jødene” hadde det såkalte “Pale of Settlement”.
  Mongol_dominions1

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

46 flere kommentarer

Deltakere