Det man ikke vil si: politiet i USA dreper fattigfolk

57
Opprørspoliti i USA. Shutterstock

Protestbølgen mot drapet på George Floyd sveiper over hele USA. Også småby-USA protesterer, skriver Reuters. Videoen av drapet på Floyd har satt sinnene i kok over hele USA og det har også vært demonstrasjoner i mange andre land, deriblant i Norge. Raseriet mot politiets drap på svarte er helt forståelig, men det må føyes til: Politiet i USA dreper folk med alle slags hudfarge! Faktisk dreper politiet flere hvite enn svarte, men i forhold til antallet drepes det relativt flere svarte.

Den såkalte faktasjekkeren Snopes undersøkte i 2016 påstanden: Do Police Kill More White People Than Black People? Konklusjonen deres var at:

«Flere hvite mennesker drepes i politiskytinger enn svarte amerikanere, men totalt har hvite mennesker statistisk mindre risiko for å bli drept av politiet enn svarte mennesker.«

Snopes viste blant annet til Fatal Encounters, databasen som ble etablert av den tidligere redaktøren av Reno News & Review. Den viste at i 2015 ble 1.388 mennesker drept av politiet i USA. 318 (23%) var svarte og 560 (40%) var hvite. Resten var andre etniske grupper og flest blant dem latinos. Det er altså sant at politiet dreper flere hvite enn svarte, men i forhold til de svartes andel av befolkninga drepes det relativt flere svarte.

Dette er en dyster statistikk. I mer siviliserte land enn USA hører det til de sjeldne unntakene at politiet dreper noen i det hele tatt. Dette er et så hett tema at det er gjennomført mye forskning på det og Wikipedia har en artikkel som later til å være ganske oppdatert. Den viser til flere kilder som viser det samme som Fatal Encounters. Statista har tall fra 2017 til hittill i 2020:

Number of people shot to death by the police in the United States from 2017 to 2020, by race

Elefanten i rommet: politiet dreper de fattige

Men det som ikke sies til tross for alt som skrives om den urimelige og grove politivolden i USA er at politiet dreper de fattige! De kan være hvite, svarte, latinos eller fra andre etniske grupper, men de er praktisk talt aldri blant de velstående. Den brutale sannheten er at politiet i USA dreper fattigfolk. Dette er en ekstrem for for klassekamp fra voldsapparatet mot underklassen. Det er de fattige, segregerte områdene som blir utsatt for volden, heter det i en studie fra 2019. Og der bor det ganske riktig flere svarte enn hvite. Og der er det også mer vold generelt. Politiet dreper også mange flere menn enn kvinner. Hele 88 prosent av dem som drepes av politiet er menn.

Milliardærklubben mot rasisme

Fellesorganisasjonen for verdens 1000 rikeste selskaper, World Economic Forum, kaster seg tungt inn i kampen mot rasisme i USA. Deres medlemmer står for de fleste miljøforbrytelsene i verden, de er ansvarlige for plyndring av ressurser, naturødeleggelser, krigsprofitører, de utnytter slavearbeid og barnearbeid. De tjener på private fengsler der det sitter flest svarte. Det er simpelthen de som profitterer mest på det undertrykkende og utbyttende systemet vi har i verden i dag. Men mot rasisme er de, angivelig:

Milliardærene støtter Black Lives Matter. Skjermdump.

Milliardærene vil støtte alle minoriteter i verden. De støtter kamp på grunnlag av rase, etnistitet, kjønn, legning eller hva det skal være. For det de frykter aller mest er klassekamp. De frykter at folk skal samles seg på tvers av alle slike skillelinjer, samle seg på klassegrunnlag mot milliardærene som klasse – for da taper de.

Les: Hvorfor er milliardærene så opptatte av kjønn og legning?

Global Redesign Initiative – vil nytegne den rådende verdensorden

Finanskapitalen mot rasismen?


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det er slik alt-right framstiller USA.
  Hva jeg ser er at opptøyene er relatert til valget 2020. Hvert valgår får vi opptøyer. Målet er at Trump fjernes eller taper valget.
  Opptøyene er godt organisert, med uniformer, kommandolinjer, arbeidsfordeling osv. som et bolsjevikisk parti. Disiplinering og bolsjevisme hører sammen. Idag er alt sammen samkjørt med Media og Hollywood.

 2. Milliardærene frykter klassekamp,skriver Pål. Men det gjør da også “venstresida” for all rapportering om USA nå handler utelukkende om rase-vinklingen,altså en variant av identitetspolitikken som har pågått i mange år nå.
  Her var det senator Tom Cotton som vakte oppsikt i New york times nettopp med ønsket om military takeover.
  Tankene går til August Thalheimer og Leo Trotskys kritikk av Kommunistene i Tyskland i perioden 1929-33. De hadde veldig svake øyne for hva som skjedde i middelklassen,hevdet herrene.
  I redsel for en proletær maktovertagelse.stemte middelklassen ganske så massivt for et nazistisk militærdiktatur.
  Tom Cottons artikkel var et ideologisk uttrykk for samme middelklassetenkning som nå gjør seg gjeldende i USA og I NORGE!
  Document anført av Hans Rustad og Resett ved Helge Lurås beveger seg inn i akkurat samme tankelandskap - også Gjedde fra FRP,om at Trump er en slags frelser for vestlig sivilisasjon og edel kriger. Som Hamsun skrev om Hitler.
  Her skriver Rustad idag om at USA skal flytte 9500 amerikanske soldater ut av okkuperte Tyskland hvor det står 34 500 mann fra før.
  Hvor skal de flyttes,spekuleres det ikke i. Mitt tips: til Polen og Baltikum.
  Oppi alt kaos inni USA: krigsforberedelsene mot USAs fiender opphører ikke.
  Tvert imot. USA skal militarisere inni USA samt den ganske verden.
  Nå har vi en voksende trend i Norge av folk som elsker amerikansk militarisme og imperialisme. Dette vil få seg beslektede konsekvenser med norske erfaringer rundt 1940. Også Rødt gikk inn for å heve det Nato-norske forsvaret med 122 millioner kroner høyere enn de øvrige Nato-ianerne.
  Trump fraksjonen sikter mot at hele verden skal militariseres av Nato og USA.

 3. Ikke er ord her om hvem som står bak opprøret, og hva man ønsker å oppnå
  ?
  Noen vil tro at det er Trump som står bak, godt hjulpet av Document og Resett, med ambisjoner om et stor-USA som innbefatter de baltiske stater?

 4. White_house
  Fra RT

  De to i forgrunnen er “svarte” som protesterer mot rasisme i politiet?
  Nei. Dette er fake.
  Det vi ser er progressive og studenter, standard anti-Trump.

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Hvordan går det med dødsangsten din nå som vennene dine syntes å drite i smittevernet du var så opptatt av? Du var muligens ute å knelte litt selv?

 6. Folk er jo dummere enn tilbakestående sauer. Det finnes ikke noe virus og Frimureren George Floyd er heller ikke drept.

  Hver gang dypstaten kommer på en ny ide om hvordan de skal sope inn eventyrlig profitt og makt så faller mange pladask for løgnene.

  Klimakrise, virus whatever … alt er hoax, begravelsebyråene har ingen flom av nye dødsfall, faktisk så har de en nedgang i dødsfall.
  Testene er fjusk og fanteri, ha du tatt en influensa vaksine så får du utslag på korona, jo flere tester jo flere smittede får du, spesielt bland eldre som er trofaste pro vaksere, mest for at de ikke vet bedre. så får de morfin og dør og bli statistikk, jo flere som dør jo mer penger får sykehus og aldershjem.

  Allerede for 3 uke siden så sa jeg at nå kommer de med en fase 2 nå som korona hoaxen er avslørt og folk er forbannet. De dypstats arrangerte opptøyene kom som bestilt på dagen som forventet.

  Nå som verden er i kaos så er det duket for en global diktator å reise seg, folk ønsker en sterk global leder som kan redde dem fra kriser som ikke finnes.

  Om ikke lenge setter de i gang fase 3 som er global kollaps av økonomien, den blir veldig stygg og da vil de tre sitt globale diktatur ned over hodene våre og folk vi klappe.

  Håper en asteroide krasjer med jorden så vi blir kvitt denne tilbakestående destruktive rasen som de kaller mennesker som nekter å bruke hjernen de ble fødd med.

  Alle er fødd med makt og fri vilje og de første folk gjør er å gi fra seg makten hvert 4 år til super psykopater som bruke denne makten vi har gitt dem til å ta fra oss fri vile. … sukk…

  https://www.eutimes.net/2020/05/with-millions-of-americans-out-rioting-what-about-covid-19-its-all-a-hoax-including-the-riots/

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

49 flere kommentarer

Deltakere