«Det er en krigsforbrytelse!» Tusener demonstrerte i Tel Aviv mot annektering av Vestbredden.

0
Bakgrunn: Plakaten for demonstrasjonen i Tel Aviv. Innfelt: Nitzan Horowitz under talen på demonstrasjonsmøtet. Skjermdump fra hans Twitterkonto.

Tusenvis av israelere samlet seg i Tel Aviv lørdag kveld 6. juni 2020 for å protestere mot statsminister Benjamin Netanyahus erklæring om å begynne å annektere deler av Vestbredden neste måned. Dette skriver avisa The Times of Israel. Avisa fortsetter:

Politiet søkte først å blokkere demonstrasjonen, men trakk seg på det fredag etter møte med arrangørene, som oppfordret deltakerne til å bruke masker og følge retningslinjene for sosial distansering.

Flere titalls politifolk sikret demonstrasjonen etter at politiet sa at fremmøtet ville være begrenset til 2000, men avisa Haaretz meldte at 6000 mennesker deltok i det som har vært den største protesten i landet siden starten av koronaviruspandemien.

Demonstrasjonen var organisert av det venstreorienterte Meretz-partiet og den kommunistiske Hadash-fraksjonen på den arabiske felleslista. Nitzan Horowitz, som er medlem av parlamentet Knesset og leder for Meretz, sa at «vi kan ikke erstatte en okkupasjon som har vart i mange tiår med apartheid som vil være for bestandig.» Han sa også:

«Annektering er en krigsforbrytelse, en forbrytelse mot freden, en forbrytelse mot menneskeheten, en forbrytelse som vil føre til blodsutgytelser.»

Fem demonstranter ble arrestert av politiet under demonstrasjonen. Fotojournalisten Tomer Appelbaum fra avisa Haaretz ble angrepet og lagt i bakken av politiet. Appelbaum sa at han ble angrepet da han forsøkte å ta bilder av politiet og at fotoutstyret hans var blitt ødelagt.

Den tyske utenriksministeren Heiko Maas kommer til Israel og det er forventet at han kommer til å protestere mot Netanyahus anneksjonsplaner både på vegne av Tyskland og på vegne av EU, skriver Jerusalem Post.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelDet man ikke vil si: politiet i USA dreper fattigfolk
Neste artikkelCO₂-konsentrasjonen større enn noen gang, trass i krisa