– Den største krisa siden den store depresjonen

8
Illustrasjon: Shutterstock

Koronakrisa vil bli den djupeste økonomiske krisa siden Den store depresjonen på 1930-tallet. Det skriver Huge Erken, som er sjef for den internasjonale seksjonen av Rabobank. Banken har vært nødt til å nedgradere sine vekstprognoser et par ganger fordi krisa allerede er verre enn antatt for kort tid siden. Nå mener de at verdensøkonomien vil krympe med 4,1 prosent i 2020 og vokse med 4,3 prosent i 2021.

For Frankrike, Italia, Spania og Storbritannia sier prognosene at nedgangen i 2020 vil bli på mer enn 10 prosent, i hovedsak på grunn av streng lockdown i disse landene.

USA vil også ha en stor nedgang, hele 5,7 prosent, men altså markant mindre enn Frankrike, Italia, Spania og Storbritannia. I 2021 er det ventet en liten oppgang. Men arbeidsløsheten er uten sidestykke etter 2. verdenskrig, hele 19,5% i denne undersøkelsen. Se bare hvor dramatisk forskjellen er i denne grafen:

En del land har etter hvert åpnet opp fra det strenge lockdown-regimet. Men det viser seg likevel at det er vanskelig å få økonomien i gang igjen.

Restaurantbestillinger:

Global flytrafikk:

Rabobank mener også at den økonomiske konflikten og handelskrigen mellom USA og Kina kan bidra til å holde verdensøkonomien nede og at krisa kan gå over i ei finanskrise. Dette kan føre til enda flere konkurser og mange bedrifter som ønsker å sette igang ny virksomhet vil da ikke få finansiert dem, og vil havne i en ond sirkel.

At Rabobank ikke overdriver får man bekreftet av tall for april 2020 som viser at tysk eksport hadde en nedgang på 24 prosent i april 2020. Det er også uten sidestykke.

Det er altså ytterst få nålevende mennesker som i det hele tatt har opplevd ei krise som er så djup og alvorlig som den krisa vi opplever i 2020, men det er grunn til å huske på at krisa på 1930-tallet ikke tok slutt før opprustninga til annen verdenskrig tok til.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Jeg tror det mangler noe i den setningen, selv om den var lang nok.
  Dagens krise er bare sluttspillet i det som begynte i 2008. Og konklusjonen er fortsatt ikke gitt. Jeg antar at de må ha en ny krig, for å få den.

 2. Avatar for Mari Mari says:

  Enig med nesten alt. Eneste jeg er uenig med er delen om at det må en ny krig til.
  Det som må til er at krigene de allerede har satt igang må ta slutt. Krig koster skattepenger.
  En annen ting som må til er at globaliseringen og monopoliseringen, som begge er forbundet med hverandre, må ta slutt. Det fordi de store driver å spiser opp de små. Når de gjør det ødelegger de ikke bare bedrifter men også arbeidsplasser.

 3. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  The organization has urged governments to take prompt action to prevent further disaster as 49 million more may fall into extreme poverty due to the outbreak.

  Eller pga. av WHO og panikkartet response på virusepidemien.
  Så kan vi forvente millioner på millioner døde i kjølvannet av utestet vaksinering.
  Generalsekretæren har allerede uttrykt støtte til opptøyene i USA:

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Beatene er i jorda (satte noen Astrix også siden det var så mye skryting. Må faktasjekkes). Og Nansen. De har jeg ingen erfaring med

 5. Rockefeller- rapporten fra 2010 utrykker en plan om å forandre verden, ikke til det bedre men til fordel for korporasjoner, gründere, de største rikekste av de privateide selskaper, som Rockefeller foundation, Blackrock, amazon m.m , forkledd som løsning på finanskrisen via teknologisk innovasjon u-hjelp og , ikke ulik Gro Harlem Brundtlands FN-rapport Agenda 21 og oppfølgeren Agenda 2030, “bærekraftig utvikling”. M.a.o handler det om å konsolidere deres makt ved å stifte verdensregjeringen og om hvordan de kan presse politikere som videre manipulerer befolkningen til å gå med på dette.

  Akkurat som “spådommene” i Event 201-seminaret som ble holdt den 18 oktober 2019 snakkes det om pandemi som likner veldig mye på den vi nå gjennomgår, unntakstilstand og senere bruk av sporing via telefon, slik FHI tok til ordet for og obligatorisk vaksine som Bill Gates har ambisjoner om

 6. I april 2019 blir den notoriske militærbasen Fort Detrick i Maryland, USA nedlagt. Den var hovedsaklig et laboratorium som produserte biokjemiske våpen. Bakterier og sykdommer som kunne anvendes til krigføring. Basen har en mørk historie. Den var i midten av 1950-årene brukt til CIAs psykologiske prosjekt MKULTRA hvor pasienter ble utsatt for hjernevaskeksperimenter hvor de ble foret store doser LSD. Laboratoriet var involvert med etteretningstjenestens “Dark winter”-skandale i 2001 som utløste en kjemisk simulert kopperutbrudd før Irak fikk skylden for et anthrax-angrep. Perfekt propaganda for Irak-krigen som skulle komme. Varslere innad som prøvde å advare befolkningen døde under mistenkelige omstendigheter. Nedleggelsen av dette laboratoriet ble begrunnet av hensyn til “nasjonal sikkerhet” og tap av pathogener. Centers for Disease Control and Prevention(CDC) var de som krevde nedleggelsen. CDC skulle senere delta i EVENT 201 som ble holdt den 18 oktober 2019

  Samtidig har Kina et verdensmessig militær konkurranse. Miltary world games som varer fra den 18-27 oktober

  Senere i desember meldes det om en merkelig spredning av lungebetennesle i Kina. Virustutbruddet

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere