USA: Drapet på George Floyd utløser landsomfattende opptøyer

17
Skjermdump fra Twitter

Politimannen Derek Chauvin knelte på nakken til den svarte mannen George Floyd under en pågripelse i Minneapolis. Floyd døde under pågripelsen. Det er offentliggjort flere videoer av hendelsen der det tydelig går fram at Floyd gir tydelig uttrykk for at han ikke får puste. Drapet har utløst opptøyer og voldsomme demonstrasjoner over hele USA. I Minnesota er det innført unntakstilstand og portforbud.

CNN og NYPD angrepet

I Atlanta i Georgia har CNN blitt angrepet og College Football Hall of Fame ødelagt og plyndret. Borgermesteren i Atlanta Keisha Lance Bottoms sier at «dette er ikke en protest, dette er kaos». I Minneao´polis har ordføreren bedt om hjelp fra Nasjonalgarden for å slå ned opptøyene.

I Washington tok opprørerne seg inn i Finansdepartementet og påførte bygningen skader, skriver Daily Wire. Det hvite hus ble satt under kortvarig lockdown mens opptøyene utviklet seg i hovedstaden. CNN kunne fortelle om demonstrasjoner og/eller opptøyer i 18–20 delstater og mange byer over hele landet. Noen protester foregikk fredelig og andre har vært voldelige.

Her er oversikten fra New York Times.

President Donald Trump rykket ut med en advarsel mot de voldelige demonstrantene der han avsluttet med ordene: «when the looting starts, the shooting starts. Thank you!«

Twitter påførte presidentens melding en påskrift der det het at den «bryter deres regler mot å forherlige vold». Twitter sier at påskriften var godkjent av selskapets toppsjef Jack Dorsey før den ble satt på.

Dermed er dette også blitt en krig mellom presidenten og Twitter der han truer med å innlede kriminaletterforskning mot kanalen.

Et eksplosivt land i strid med seg sjøl

USA har opplevd opptøyer og lokale opprør, plyndringer og brannbomber før. Men dette er noe nytt i den forstand at landet nå er splittet som aldri før. Det er ikke noe samhold mellom politikerne og presidenten. Landet er delt i fiendtlige leire som er i en lavintensiv «krig» med hverandre. Samtidig er 40 millioner arbeidsløse og mange millioner mennesker vakler på kanten av sult. Fra de ultrarikes side har det lenge pågått en klassekrig mot flertallet, en krig de rikeste vinner hver eneste dag.

De ultrarike er rikere enn noen gang mens nye titalls millioner styrtes ned i fattigdom. Det har lenge vært snakket om «den kommende borgerkrigen i USA», men det har gjerne vært sett på som en teoretisk mulighet.

Nå er USA å betrakte som en haug med svært tørr kvist der noen gnister kan utløse en større brann – samtidig som det ikke mangler folk med åpen ild, både i overført og konkret betydning, som gjerne vil gjøre akkurat det.

Les: Den andre amerikanske borgerkrigen (del 1)

Den andre amerikanske borgerkrigen (del 2)


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. På den annen side, kan det virke som om folket ikke splittes, men samles.

  Sitat:

  “Bottom line, justice for Floyd and I hope they stop looting at some point. If there were more of us we could go stop them from looting, but it’s just us four,” said the man on the right.”

 2. Ikke noe å styre med, det er bare den vanlige elite oppskriften med å herske gjennom å sette folk opp mot hverandre.

  Det er G Soros som betaler for opptøyene.

  Store mengder provokatører fra politiet har kledd seg ut og setter fyr på bygninger og knuser ruter.

  Ut av kaos one world order- D Rockefeller

  Ifølge Billy Meier som aldri har tatt feil så vil det ikke være noe USA lenger etter 2020.

 3. Enhver idiot kan se at det går til helvete. Det er ingen kunst å spå det. Economist vil snart bekrefte det.

 4. Ok. Jeg har rettet opp melding.

 5. Avatar for K11 K11 says:

  Det fins bilder og video av paller med mursteiner som beleilig nok ble plassert utenfor butikkvinduer, klare til bruk. Det fins lekkede instruksjoner for “demonstranter” (betalte skuespillere/statister) og provokatører fra e-tjenestene. Instruksjoner som viser hvordan de skal opptre i de iscenesatte demonstrasjonene.

  George Floyd og “familien” hans er, etter alt å dømme, kriseskuespillere som leser fra en teleprompter, i likhet med Greta Thunberg og andre “grasrotaktivister” som får medieoppmerksomhet. Det betyr ikke at politivold eller rasisme ikke forekommer, men at disse pågående protestene er designet for å splitte arbeiderklassen. Dette er elitens gamle splitt og hersk-strategi igjen. De vil skape orden ut av kaos, så da må de først forårsake kaoset, og sørge for at arbeiderklassen er opptatt med innbyrdes krangling. Hvite mot svarte, menn mot kvinner, etc. De fattige settes opp mot hverandre mens Rothschildene & Co. fortsetter å le hele veien til banken, mens de planlegger hvilken “anti establishment”-marionett de skal innsette neste gang, eller hvilken gruppe “moderate opprørere” de skal væpne og trene opp.

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Hun var ikke klar over at han jobbet i politiet?

 7. Der ser du hvordan det går når hypnoboksen får overtaket. :wink: Obey !

  Farlige greier.

 8. Avatar for tjatta tjatta says:

  Neida. Dette er jo sånn det ser ut rett før Helsfyr stasjon

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

9 flere kommentarer

Deltakere