Sentralbankene er blitt marionetter for BlackRock

11
Grafikk: Creative Commons/ TerjeM

Verdens største investeringsfond, BlackRock, som er godt kjent for våre lesere, har fått i oppgave å styre investeringene både for USAs sentralbank, The Fed, og for Den europeiske sentralbanken. Dette har i realiteten gjort sentralbankene til marionetter for BlackRock, skriver Ernst Wolf i Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Martin Wolf siterer Rick Rieder, som er leder for Global Allocation Team i BlackRock:

«Vi kjøper det sentralbankene kjøper etter at vi har gitt dem en kjøpsanbefaling, bidratt til å forberede, organisere og tjene på kjøpet selv – to ganger fordi vi også er involvert i selgerens fortjeneste.»

Ikke bare gjør dette BlackRocks egne investeringer risikofrie, men de sørger for å ta fortjeneste både fra kjøper og selger, samtidig som de gjør sine egne investeringer i ly av sentralbankene. Det er jo helt vanvittig at de har fått en slik avtale. Dette er markedmanipulasjon på anabole steroider.

Les: EU setter BlackRock til å passe havresekken

Wolf peker på at BlackRock ikke bare forvalter over 5.000 milliarder dollar for egne direktekunder. Men gjennom sitt system ALADDIN forvalter de ytterligere 15.000 milliarder dollar. Totalt forvalter BlackRock over 8 prosent av all kapital i verden. BlackRock økte sin forvaltningsportefølje med 30 prosent bare i 2019. De er medeiere i 18.000 selskaper og av dem 90 prosent av de 500 største selskapene i USA, deriblant giganter som Amazon, Google, Facebook, Apple og Microsoft, skriver Wolf.

Larry Fink, toppsjef i BlackRock. By Wilson Center – Wilson Center, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=58304412

Les: BlackRock tar kontrollen

Som vi har pekt på mange ganger, skriver også Wolf at BlackRock kontrollerer den viktigste rustningsindustrien, bankene i USA og Vest-Europa, energi- og kjemisk industri, flyselskaper og bilkonserner. Og vi kan føye til: teknogigantene og mediene.

Imperiets herskere

Wolf føyer til at BlackRock også er den største organisatoren av skatteparadiser i verden. Han kommer også med en annen opplysning (som vi ikke hadde fått med oss!):

BlackRock har inngått strategisk allianse med Microsoft.

Rob Goldstein, som er Chief Operating Officer i BlackRock sier at Aladdin-infrastrukturen skal integreres med den såkalte «skyplattformen» til Microsoft som kalles Azure. (Det er vår feil at vi ikke hadde fått det med oss. Det ble offentliggjort av Microsoft i april 2020.)

Og toppsjef Larry Fink tar sikte på å bli USAs finansminister dersom Jo Biden skulle vinne valget i november. Planen er godt forberedt siden Fink allerede var klar til å rykke inn i finansdepartementet i tilfelle Hillary Clinton skulle ha vunnet i 2016. Og fortsatt er det noen, til og med på venstresida, som nekter å innse hva slags kapitalistisk mastodont BlackRock er blitt. Det får en til å tenke på en strofe fra Strawberry Fields Forever av The Beatles:

Living is easy With Eyes Closed!


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting. Og få gjerne med deg venner og kolleger.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Geirijo Geirijo says:

  Dette er den globaliserte versjonen av OPS (Offentlig Privat Samarbeid) og NPM (New Public Management). Da har vi latt den private finans- og industri kapitalismens største eiere få styre også den offentlige økonomien. Dette er global privatisering av det offentlige. Det er den ultimate borgerlige høyrepolitikk, og ikke det minste rart at Erna Solberg og Høyre styrer enorme summer av de norske offentlige midler til denne forvaltningen av nordmenns felleseie.

  Skulle man være i tvil om at den nye verdensorden har inntrådt (NWO), så behøver man ikke lenger være i tvil om det. I alle fall ikke for dem som tilhører vestens økonomier.

  Det er ikke bare råderetten over egne nasjonale penger og ressurser som her blir “outsourcet”, men demokratiet eksisterer nå kun i navnet, og ikke i gavnet. De som trodde Donald Trump skulle redde verden bør nå begynne å tvile på det. Donald Trump er nå Larry Fink´s politiske lakei, hvilket han antakelig har vært ganske lenge.

  Det har lenge vært en avledning og avsporing relatert til NWO utviklingen. Man har fokusert på person og organisasjons sverting og stigmatisering (Bill Gates, FN, WHO m.fl.) i stedet for å holde fokus på de sentrale globaliserte finans aktørers implementering av globalisert OPS som samarbeidsmodell og NPS som styringsmodell. Det er å gi reven styring med hønsehuset. Slik virker det nasjonalt, og slik vil det virke globalt.

 2. Avatar for Dias Dias says:

  Hvem er disse finans aktørene som du mener har overtatt demokratiet? Hvem er de og hva heter de, menneskene bak NWO?

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Når Zuckerberg går ut å sier at han kan hindre innblanding i presidentvalget sier han vel egentlig at han kontrollerer valget

 4. Avatar for Dias Dias says:

  Du vet med andre ord ikke hvem de er , eller hva de heter, men du er helt sikker på at Bill Gates ikke er en av dem. Du er deg selv lik :slight_smile:

 5. geirico

  Patents Assigned to Pirbright Institute Coronavirus Patent number: 10130701

  Pirbright
  Funding from research grant from industry and charities (such as the Wellcome Trust).

  CEPI founders = Gates Foundation & the Wellcome Trust

  Bill Gates eget nettsted

  www.gatesnotes.com

  Apr 30, 2020 - Our foundation is the biggest funder of vaccines in the world, and this effort dwarfs anything we’ve ever worked on before. It’s going to require a …

  The Bill & Melinda Gates Foundation - Gavi, the Vaccine …
  www.gavi.org › gavis-partnership-model › bill-melinda…

  Gates Foundation pledged US$ 750 million to set up Gavi in 1999. The Foundation is a key Gavi partner in vaccine market shaping.

 6. CEPI er

  GAVI

  The Bill and Melinda Gates Foundation has donated $1.56 billion to the alliance’s 2016-2020 strategic period, as of March 2019.[15]

  Event 201, a pandemic exercise to illustrate preparedness …

  The Johns Hopkins Center for Health Security in partnership with the World Economic Forum and the Bill and Melinda Gates Foundation hosted Event 201 .

  Det er Gates Foundation som trekker i trådene
  CEPI og GAVI er front for Gates Foundation

  Gates’ far var eugeniker, eller raseteoretiker på norsk

  Norge har, uavhengig av Gates’ prioriteringer, besluttet å øke bidraget til fondet til 2,04 milliarder kroner, en økning på 40 millioner.

  Her skjønner vi at Norge bevilger penger til vaksine mot corona. Det er et marked verd $5? trillions. men Norge ser neppe noe til de framtidige inntekter

  Bak Gates finner vi deep state.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere