Sentralbankene er blitt marionetter for BlackRock

0
Grafikk: Creative Commons/ TerjeM

Verdens største investeringsfond, BlackRock, som er godt kjent for våre lesere, har fått i oppgave å styre investeringene både for USAs sentralbank, The Fed, og for Den europeiske sentralbanken. Dette har i realiteten gjort sentralbankene til marionetter for BlackRock, skriver Ernst Wolf i Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Martin Wolf siterer Rick Rieder, som er leder for Global Allocation Team i BlackRock:

«Vi kjøper det sentralbankene kjøper etter at vi har gitt dem en kjøpsanbefaling, bidratt til å forberede, organisere og tjene på kjøpet selv – to ganger fordi vi også er involvert i selgerens fortjeneste.»

Ikke bare gjør dette BlackRocks egne investeringer risikofrie, men de sørger for å ta fortjeneste både fra kjøper og selger, samtidig som de gjør sine egne investeringer i ly av sentralbankene. Det er jo helt vanvittig at de har fått en slik avtale. Dette er markedmanipulasjon på anabole steroider.

Les: EU setter BlackRock til å passe havresekken

Wolf peker på at BlackRock ikke bare forvalter over 5.000 milliarder dollar for egne direktekunder. Men gjennom sitt system ALADDIN forvalter de ytterligere 15.000 milliarder dollar. Totalt forvalter BlackRock over 8 prosent av all kapital i verden. BlackRock økte sin forvaltningsportefølje med 30 prosent bare i 2019. De er medeiere i 18.000 selskaper og av dem 90 prosent av de 500 største selskapene i USA, deriblant giganter som Amazon, Google, Facebook, Apple og Microsoft, skriver Wolf.

Larry Fink, toppsjef i BlackRock. By Wilson Center – Wilson Center, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=58304412

Les: BlackRock tar kontrollen

Som vi har pekt på mange ganger, skriver også Wolf at BlackRock kontrollerer den viktigste rustningsindustrien, bankene i USA og Vest-Europa, energi- og kjemisk industri, flyselskaper og bilkonserner. Og vi kan føye til: teknogigantene og mediene.

Imperiets herskere

Wolf føyer til at BlackRock også er den største organisatoren av skatteparadiser i verden. Han kommer også med en annen opplysning (som vi ikke hadde fått med oss!):

BlackRock har inngått strategisk allianse med Microsoft.

Rob Goldstein, som er Chief Operating Officer i BlackRock sier at Aladdin-infrastrukturen skal integreres med den såkalte «skyplattformen» til Microsoft som kalles Azure. (Det er vår feil at vi ikke hadde fått det med oss. Det ble offentliggjort av Microsoft i april 2020.)

Og toppsjef Larry Fink tar sikte på å bli USAs finansminister dersom Jo Biden skulle vinne valget i november. Planen er godt forberedt siden Fink allerede var klar til å rykke inn i finansdepartementet i tilfelle Hillary Clinton skulle ha vunnet i 2016. Og fortsatt er det noen, til og med på venstresida, som nekter å innse hva slags kapitalistisk mastodont BlackRock er blitt. Det får en til å tenke på en strofe fra Strawberry Fields Forever av The Beatles:

Living is easy With Eyes Closed!


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting. Og få gjerne med deg venner og kolleger.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.