EU setter BlackRock til å passe havresekken

7
Illustrasjon: Shutterstock

EU-kommisjonen inngikk nylig en avtale med finansgiganten BlackRock om å være rådgiver for EU når det gjelder sosiale og miljømessige forhold knyttet til regulering av bankvesenet. Samtidig har EU lagt opp til at finanskapitalen skal spille en sentral rolle i deres nye Green Deal. BlackRock er ikke bare verdens desidert største finansinstitusjon, men også verdens største investor i fossil energi. Dette er virkelig å sette bukken til å passe havresekken.

The Guardian skriver at BlackRock kontrollerer aksjer i fossilindustrien til en verdi av 87,3 milliarder dollar. BlackRock er blant topp tre investor i alle de åtte største oljeselskapen i verden og topp ti investor i de 12 viktigste bankene.

The Guardians artikkel World’s top three asset managers oversee $300bn fossil fuel investments er forøvrig en bekreftelse på posisjonen til det vi har kalt det «vanlige mistenkte», BlackRock, State Street og Vanguard, dette uhellige finansielle trekløveret som sammen kontrollerer det meste av det som er å kontrollere på Wall Street.

Faksimile fra oppslaget i The Guardian.

Les: Tre selskaper eier de største korporasjonene i USA

Som verdens største investeringsfond med direkte og indirekte kontroll over mer enn 20 trillioner dollar (20.000 millarder) kontrollerende posisjoner i alt fra banker og våpenindustri til merkevarer og medier. På møtet i World Economic Forum i januar 2020 gikk toppsjefen Larry Fink ut med en erklæring om at BlackRock vil gjennomføre en grunnleggende omforming av verdens finanssystem. Dette er formulert i Finks brev til toppsjefene i de selskapene BlackRock har aksjer i: A Fundamental Reshaping of Finance. Vi har analysert brevet her:

BlackRock vil utøve mer global makt

Ved å betale BlackRock for å være rådgiver for EUs «grønne» finanspolitikk, gir EU-kommisjonen selskapet en ekstremt privilegert posisjon. BlackRock, som egentlig burde ha vært oppløst slik Standard Oil ble det i 1911 i egenskap av å være en overmektig finansiell trust, blir nå i stedet satt til å regulere den finansbransjen de sjøl dominerer.

Les også: BlackRock skal lage regler for banker? Hvordan kom EU på denne bisarre ideen?

EU-parlamentarikere fra mange partier og 92 organisasjoner har undertegnet et åpent brev (pdf) til EU-president Ursula von der Leyen der de peker på de mange interessekonfliktene BlackRock står i og krever at avtalen blir kansellert. De blir neppe hørt.

Man har altså valgt den største bukken av dem alle til å passe på en av de største havresekkene i verden. Hva kan gå galt?


Les mer om BlackRock på steigan.no her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Det pleide å være Goldman Sachs. Men nå eies de vel av “Black Rock”, de også.

 2. Fra før av har kongressen i USA latt Blackrock ta over obligasjonshandelen for USAs sentralbank The Federal Reserve, og er nå blitt en del av finansdepartementet. Verdens største finansinstitusjon overtar da obligasjonshandelen for USAs sentralbank. Blackrock vil dermed kunne bruke stats-budsjettet til å kjøpe fond de selv forvalter. Verdens mektigste kapital-forvaltningsselskap har fått adgang til det amerikanske statsbudsjettet, og nå også EUs budsjett.

  “Joyce Nelson advarer også mot at Blackrock er svært interessert i å ta kontroll over pensjonsfond i land etter land. I Frankrike har Blackrock prøvd å få kontroll over pensjonene, men der har nettopp det tent rasende protester blant fagorganiserte og gule vester. BlackRock er for dem blitt selve symbolet på en politikk som favoriserer finanseliten på bekostning av vanlige folk”.

  Nå som Blackrock skal være rådgiver for EU når det gjelder regulering av bankvesenet, kan en også forvente at de vil la Blackrock ta over pensjonsfondene også. EU-kommisjonen vil privatisere helse-vesenet, og det forventede neste steg blir privatisering av statspensjoner, siden EU og Larry Fink har sammenfallende interesser i å privatisere sosial sikkerhet.

  Globalistene implementerer neo-liberal markedsøkonomi i land etter land, deres mål er å erstatte sosiale rettigheter som skole, helsevesen og sosial sikkerhet med tjenester en må betale for.

  Det er bare en sterk nasjonalstat med råderett og suverenitet over egne landressurser og infrastruktur, egne landegrenser og forsvar som kan fordele velstanden som gratis skole, helsevesen og sosialt sikkerhetsnett til sin egen befolkning. Da må vi si nei til EØS/EU, TTIP og andre overnasjonale avtaler som lar globalismen utviske oss som nasjon og folk med egen identitet.

 3. tjatta says:

  Riktig nok. Problemet er vel at dette ikke er et valg uten konsekvenser. Det er vel bare atomvåpenmakter som ikke er flatbombet om de sier nei til dette

 4. INK says:

  De prøver ikke en gang å late som om hele systemet er bunnkorrupt lenger. Dette må da være eksempler på regelrett institusjonalisert korrupsjon.

  Og det er i slike sammenhenger jeg virkelig savner uavhengig stor-media og kommentarartikler i storavisene som ikke bare er vås.

 5. Slangen says:

  Ursula v d Leien er korrupt. EU er korrupt. Logisk med Blck Rck. Finansindustrien styrer verden og ingen styrer finansindustrien.

 6. Bra du reagerer. De jobber trolig i ly av mangel på forståelse for hva som foregår .
  New York Times - artikkel , om du ikke sovner underveis da.

  The Fed Asks for BlackRock’s Help in an Echo of 2008 - The New York Times

  The New York Fed said in a statement that it had selected BlackRock on a “short-term basis”.

  BlackRock, one of the world’s largest investors in banks and fossil fuel companies, has been hired by the EU to work on potential new environmental rules for banks.

 7. Mens jeg har deg " på tråden" :
  Jeg har bestilt en revisjonistisk historiebok som jeg tror rydder litt opp og klarner bildet, og den gleder jeg meg til å lese. Den kan sikkert være nyttig til å forstå de store linjene. Hidden History.

  En kommentar :
  "I think the authors of “HH” have misidentified the true culprits – rather than Milner and the other British “Empirists” using the Rothschild banking empire (and others) to advance the agenda of the “Secret Elite”, it was the other way around – the Rothschild’s used the Secret Elite to advance the Rothschild agenda of world dominance via banking – as the authors themselves have pretty much conclusively proven (see esp. Chapter 17

  The authors also contend, somewhat credibly, that the “Secret Elite” acted to alter the historical record in order to hide their activities (see “Conclusion”, pp 348-361). Certainly “official records” are always suspect when trying to discern what really happened, as the government officials who created those records will always try to paint their actions in a light most favorable to them, and to their governments.


  .

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere