Chile sender soldater mot sultne demonstranter

0
Militære mot sultprotest i Santiago, Chile. Skjermdump

Sultne og rasende demonstranter i Santiago i Chile har protestert kraftig mot matmangel og tap av jobber på grunn av lockdown, skriver Santiago Times.

Soldater i panserede kjøretøyer og i full krigsmundur og med automatvåpen ble satt inn i arbeiderklassedistriktet El Bosque der demonstrantene væpnet med køller og stein angrep politiet.

Helseminister Jaime Manalich innrømmer at situasjonen er svært vanskelig og at svært mange mennesker er bekymret. «Vi har det jeg vil kalle en sosial pandemi,» sier han. Den arbeisløse sikkerhetsvakta Monica Sepulveda sier til avisa «Folk har ikke arbeid, de har ikke penger og de har ikke mat.»

President Piñera har lovt utdeling av 2,5 millioner pakker med mat, men folk klager over at de ikke har sett noe til dem. Santiagos borgermester Felipe Guevara skriver på Twitter at han skønner den djupe frustrasjonen til innbyggerne og at mange sulter. Dette skriver BBC. Videokunstnere viste solidaritet med demonstrantene med å projisere ordet Hambre (Sult) på en av skyskraperne i Santiago.

Candace Piette, som dekker Latin-Amerika for BBC skriver at det er protester mot lockdown over hele kontinentet.

Dette er bare begynnelsen. I India står millioner av mennesker overfor umiddelbar sult. Verdens matvareprogram skriver om «sultkatastrofer av bibelske proporsjoner». I Lagos i Nigeria kaller innbyggerne lockdown en forbrytelse og sier at den dreper fortere enn covid-19. Det er begrenset hvor lenge myndigheter over hele verden kan stenge økonomien og samtidig hindre protester mot sult og massearbeidsløshet.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting. Og få gjerne med deg venner og kolleger.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkel– USA brenner Syrias hvete
Neste artikkel– Når demokratiet møter frykten