WHO: Ansiktsmasken mot virus gir falsk trygghet.

22
I Italia er det blitt helt vanlig at folk bruker masker over alt, men ifølge WHO gir det ingen påviselig effekt med mindre du er sjuk. Foto: Shutterstock
Knut Lindtner

Av Knut Lindtner.

Det har vært endel snakk om ansiktsmasken og annet utstyr som trengs for å beskytte befolkningen. Ulike stater har kjempet seg imellom for å få tak i slik utstyr, bl.a. fra Kina.

Naturligvis er dette til fordel for de som produserer dette utstyret, men er det til noen nytte?

Etterhvert som folk begynner å besinne seg går det gradvis opp for mange at løsningen ligger i at vi kollektivt beskytter oss gjennom at mange blir immune mot viruset ved at vi alle får det og blir immune. Da kan det ikke spre seg lenger. Vi kan utsette spredningen i befolkningen, men til hvilken pris? Ved å ødelegge samfunnet slik vi nå gjør?

Knut Lindtner

WHO står ved anbefaling om å ikke bruke masker hvis du ikke er syk eller passer på noen som er syke

(CNN) Tjenestemenn fra Verdens helseorganisasjon sa mandag 30. mars 2020 at de fortsatt anbefaler folk å ikke bruke ansiktsmasker med mindre de er syke av Covid-19 eller tar seg av en som er syk.

«Det finnes ingen spesifikke bevis som tyder på at bruk av masker i masseomfang i befollkningen har noen potensiell fordel. Det er faktisk noen bevis som antyder det motsatte fordi man bruker maskene feil eller håndterer dem feil,» sier Dr. Mike Ryan, administrerende direktør for WHO health emergencies program, på en mediebriefing i Genève, Sveits.

Dr. Maria Van Kerkhove, smitteepidemiolog ved WHO, sa også på orienteringen at det er viktig at «vi prioriterer bruk av masker for de som trenger det mest,» det vil si helsepersonell i førstelinje.
«I samfunnet anbefaler vi ikke bruk av masker med mindre du selv er syk og som et tiltak for å forhindre spredning videre fra deg hvis du er syk,» sa Van Kerkhove.
«Maskene som vi anbefaler er for folk som er hjemme og som er syke, og for de som pleier de menneskene som er syke,» sa hun.

Bruken av ansiktsmasker ble anbefalt av japanske myndigheter under spanskesyken, skriver Voltairenet. Det ble øyeblikkelig tatt i bruk av mange land og som følge av det spredte det seg over hele Asia. Imidlertid var den opprinnelige hensikten med tiltaket å holde oppe moralen og det hadde ingen virkelig effekt på epidemien.

WHOs råd om bruk av masker her.


Denne artikkelen ble først publisert av Derimot.no


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Ansiktsmasker er ikke til din egen beskyttelse.
  De er for å hindre at du smitter andre.

 2. De land som har lykkes best i å stoppe viruset har anbefalt masker.

  Det er vel neppe tilfeldig.

  image

 3. Jeg vet ikke i hvilken grad ansiktsmasker hjelper mot spredninga. Kanskje er den viktigste effekten psykologisk: Du får ikke lyst til å stoppe opp og skravle med naboen du møter i matbutikken når begge går rundt med ansiktsmaske, men i så fall er det en ganske så betydningsfull effekt i seg selv.

  Det som er en helt fullstendig feilslått strategi nå, er den såkalte masseimmunitetsteorien, som selv svenske folkehelsemyndigheter, som promoterte dette sludderet aktivt i starten av epidemien, later som om de aldri har ment nå. Det er isolasjon og sosial distansering inntil lokal utrydding av viruset, og isolering av land inntil en effektiv vaksine er på plass, som er det humane og økonomisk rasjonelle alternativet. Mens halvparten av Norges befolkning døde, unngikk Finland i hovedsak svartedauden ved ganske enkelt unngå kontakt med omverden. Den gangen var det rett nok en utilsikta effekt av landets isolasjon og selvforsyningsøkonomi, men idag kan det samme resultatet oppnås ved bevisste politiske tiltak.

  Og med utsiktene til en vaksine i ganske nær framtid, blir flokkimmunitetstenkninga enda mer idiotisk. Vi som ikke jobber i samfunnskritiske oppgaver klarer fint å ha barna våre hjemme til september: https://www.tv2.no/nyheter/11369919/

 4. Hvis man ønsker et enkelt munnbind til barna på skolen, eller når foreldre er innom skolen :

  1.Finn fram 2 strikk og et pent lite firkantet tørkle som er mykt å ha på.
  2.Tørklet brettes dobbelt 2 ganger.
  3.Tre to hårstrikk, eller annet strikk løst inn, et på hver side, i så tørklet ser nesten ut som en slags " twist."
  4.Brett så hver side av den ytre delen inn på midten av den, og legg
  maska over munnen og tre strikkene på ørene.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  hjemmelagde masker

 6. Logikken i det med de små gruppene,

  For å forsøke å sette seg inn i deres tankegang, kan ha det med smågrupper kanskje ha noe å gjøre med logikken i å bli kvitt viruset for godt, gjennom å risikere å flokksmitte barna, at det er en vanskelig balansegang med virus og økonomi, men at de vil ha kontroll på tempoet i eventuell smitte , forsøke å bremse, slik at det kan handle om å ta høyde for at de kan bli potensielle smittebærere som tåler viruset godt , men at det er tatt på grunnlag av en avveining om at å ha små grupper kan utgjøre en bremsemekanisme i forhold til sykehuskapasiteten.

  Resultatet skal bli X ,som er : At det ikke skal bli noe som skader den europeiske grønne agendaen, det nye samfunnet som de vil skape og lede, det grønne skiftet eller ansiktet utad for Norge ,men at de går “styrket” ut av det og gjerne statuerer et eksempel.


  Dessuten slik som han sier på videoen, at da kan de eldre etterhvert få treffe de andre, fordi de vil bli kvitt viruset gjennom denne selektive flokksmitten, og kanskje at de ønsker å gjenåpne samfunnet gradvis også pga at de vil tape et valg om de stenger ned for lenge, jeg regner det som svært sansynlig at de tar sine valg ut fra at de på grunn av sine valg i denne krisen gjerne vil stå som seierherrer etterpå, og at folket skal ha tillit til lederskap fra globalister med Agenda 2030 jakkepins, og til de globale løsningene, siden Agenda 2030 er så viktig for dem.
  Kan også ha noe med resultater fra Kina å gjøre,uten at jeg kjenner til akkurat det, og det hele summert opp i hypotesen med corona og økonomisk kollaps, skal resultere i til slutt i syntesen “større tillit til globalt lederskap.”

 7. Dette er ikke en egentlig en vanskelig balansegang. Vi skal ikke ha noen flokksmitting. Det er totalt uakseptabelt. Om det kapitalistiske systemet bryter sammen som følge av at folk ikke kommer på jobb for å gjøre ikke-samfunnskritiske oppgaver, er det utelukkende en positiv bonus oppi det hele. Men det viktige nå, er at alle som argumenterer for folksmitte har gjort seg selv irrelevante i enhver diskusjon, per definisjon. Vi skal kvele dette livsfarlige viruset, gjennom isolasjon og vaksine, ikke flokkimmunitet.

  Innlegget ditt bekrefter hvorfor flere bør gjøre som oss: Ikke lytte til de diskrediterte folkehelseekspertene i Skandinavia, ikke gjøre som politikere sier som har gitt etter for deres feilslåtte synspunkter, men følge med på det som skjer internasjonalt og holde barna hjemme til vaksine er på plass, eller, eventuelt, at isolasjonstiltakene har kvelt viruset lokalt i Norge. Alle de som våser om flokkimmunitet bidrar imidlertid til å redusere mulighetene for at dette kan skje, og dermed utsette tidspunktet vi trygt kan sende barna tilbake til skolen.

 8. Avatar for aford aford says:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

14 flere kommentarer

Deltakere