Covid-19 – de hadde ikke rett i noe – vår kritikk var riktig hele veien

0

I ei melding på Twitter skriver den kjente italienske forfatteren og venstreintellektuelle Thomas Fazi: Is there anything we weren’t right about?

Han viser da til de erkjennelsene som langsomt drypper ut i hovedstrømsmediene, slik som:

Den siste er fra en kronikk i New York Times. Den ligger bak betalingsmur, men er gjengitt her: The Mask Mandates Did Nothing. Will Any Lessons Be Learned? Her er et utdrag:

Den mest rigorøse og omfattende analysen av vitenskapelige studier utført på effektiviteten av masker for å redusere spredningen av luftveissykdommer – inkludert Covid-19 – ble publisert sent i forrige måned. Konklusjonene, sa Tom Jefferson, Oxford-epidemiologen som er hovedforfatteren, var entydige.

«Det er bare ingen bevis for at de» – masker – «gjør noen forskjell,» sa han til journalisten Maryanne Demasi. «Punktum.»

Men vent, stopp en hal. Hva med N-95-masker, i motsetning til kirurgiske masker eller tøymasker av lavere kvalitet?

«Gjør ingen forskjell – ingenting av det,» sa Jefferson.

Hva med studiene som i utgangspunktet overtalte politikere til å pålegge maskemandater?

«De ble overbevist av ikke-randomiserte studier, mangelfulle observasjonsstudier.»

Hva med bruken av masker i forbindelse med andre forebyggende tiltak, som håndhygiene, fysisk distansering eller luftfiltrering?

«Det er ingen bevis for at mange av disse tingene gjør noen forskjell.»

Disse observasjonene kommer ikke fra hvor som helst. Jefferson og 11 kolleger utførte studien for Cochrane, en britisk ideell organisasjon som er ansett som gullstandarden for sine vurderinger av helsetjenester. Konklusjonene var basert på 78 randomiserte kontrollerte studier, seks av dem under Covid-pandemien, med totalt 610.872 deltakere i flere land. Og de peker på det som har blitt observert i USA: Stater med maskemandater klarte seg ikke bedre mot Covid enn de uten.

Kom viruset fra en laboratorielekkasje?

I lang tid ble du utestengt fra sosiale medier og risikerte å få karriere og inntektsgrunnlag ødelagt hvis du så mye som antydet at viruset kom fra en lekkasje fra et laboratorium.

Nå har ikke vi tatt stilling til noen teorier om virusets opphav. Vi har til og med til gode å se noen som har isolert viruset, så det er fortsatt mye å grave i.

Men vi må minne om den fanatiske kampanjen mot laboratorieteorien som også Faktisk.no her hjemme deltok i.

Eller som Forbes skriver: Timeline: How The Covid Lab Leak Origin Story Went From ‘Conspiracy Theory’ To Government Debate

I februar 2021 forbød Facebook å fremme teorien om laboratorielekkasje i det de kalte “removing more false claims about Covid-19 and vaccines”. Men i mai 2021 snudde de trill rundt og opphevet forbudet. Slik er det når man hevder å besitte den absolutte sannheten.

Og nå skriver Wall Street Journal: Lab Leak Most Likely Origin of Covid-19 Pandemic, Energy Department Now Says

Problemet for totalitære regimer er at de ikke evner å korrigere sine feil. Det gjelder også det totalitære koronadiktaturet. Regjeringer over hele verden, inklusive i Norge, vedtok en masse høyst tvilsomme sannheter som de baserte sitt diktatoriske regime på. Enhver opposisjon ble undertrykt, latterliggjort eller fjernet. De kalte det «å følge vitenskapen», men vitenskapen er ikke en trosbekjennelse. Vitenskap skal etter sin natur motsi det rådende paradigmet, utfordre det og prøve å motbevise det. Uten vitenskapelig frihet, har vi ikke vitenskap.

Slike regimer er kolosser på leirføtter. De kan vare en stund. De kan skade og undertrykke mange mennesker. Men de faller til slutt fordi de ikke evner å forholde seg til virkeligheten. De har fratatt seg sjøl evnen til sjølkorrigering.

Covid Origins: After Years of Crushing Dissent, Government Backtracks on Lab Leak Hypothesis | SYSTEM UPDATE #47

Forrige artikkelDen europeiske motstanden mot krigen i Ukraina øker i styrke
Neste artikkelPå ett år har USA brukt mer penger enn de gjorde i Afghanistan på 20 år