Hva skjedde med musene som høstens nye koronavaksiner ble testet på?

0
"Kan veganere ta vaksinen" spør dyrevernorganisasjonen PETA - The People for the Ethical Treatment of Animals

De siste ukene har det blitt allment kjent at de nye booster-vaksinene til Pfizer ikke er testet på mennesker. Kun 8 mus har blitt undersøkt, og da kun for å se om vaksinen gir en immunrespons. Studiene på om den såkalte vaksinen er trygg vil bli utført på befolkningen som sier ja til den.

Av Dag Fallet.

Den nye godkjenningsprosessen hvor de kun tester produktet på mus er under skarp kritikk fra en stor mengde forskere.

Pfizers nye koronavaksine er kun testet på mus

Studien er ikke akkurat utført på den type mus du vil se katten din komme inn med som presang til deg fra hagen. De kalles derimot BALB/c mus, noe som da er en koloni av mus som er systematisk innavlet fra søsken til søsken i 26 generasjoner over 15 år.

Kanskje medfører dette at vaksinen vil være effektiv hos enkelte i Norge, da landet sliter med både politisk og intellektuell innavl.

Det blir meningsløst, men la oss allikevel se på hva som skjedde med de 8 musene som ble gitt den nye vaksinen omtrent 100 dager etter å ha mottatt to doser av Pfizers originale vaksine.

Igor Chudov har sett på resultatene som er å finne i to korte sider på slutten av Pfizers reklame for vaksinen.

Pfizer tok blodprøver av musene for å se om de hadde utviklet antistoffer mot de nye variantene. Funn av antistoffer er i seg selv langt fra ensbetydende med at vaksinen vil stanse en infeksjon, da de kun er en en liten målbar enhet fra et komplekst immunsystem.

Man burde forvente at mus som blant annet har blitt innavlet for å bli tilnærmet identiske burde ha en noenlunde lik immunrespons, men slik var det ikke. Konsentrasjonen av antistoffer (titer) i de 8 musene var både høyt og lavt, et usammenhengende rot som ikke gir noen mening.

En mus ble målt til å ha en titer på 300. To hadde en titer på 700, to hadde en titer på 1500, en hadde en titer på 3000, en hadde en titer på 7000, og den siste hadde en titer på hele 22 000. Det er 73 ganger mer enn førstnevnte.

Ble så musen som hadde et titernivå på 22 000 sykere på grunn av det skyhøye nivået av antistoffer, og fikk musen med kun 300 titers noen beskyttelse? Hvem vet, Pfizer forteller ikke slikt.

Chudov beskriver problemstillingen veldig så bra:

Tenk et sekund på hva som ville skje hvis dette ikke var mus, men mennesker. Adam ville få Ba.5-boosteren og utvikle X mengde antistoffer. Mens hans motstykke Zack ville få det samme skuddet, men produsere 73X, eller 73 ganger flere antistoffer!

Så Zack ville ha 73 ganger mer intens, alvorlig, eller hvordan du vil kalle det, reaksjon sammenlignet med Adam!

Ville Zack, med sin 73 ganger større reaksjon på den samme blandingen, være mye mer sannsynlig å dø av myokarditt? Ville Adam forbli helt ubeskyttet på grunn av hans 73 ganger lavere reaksjon?

Vi aner ikke!

I tillegg:

Av de 171 000 000 fremtidige dosene som er distribuert, vil omtrent 1/8 av dem, eller de høyest reagerende 21 375 000 personene, ha 73 ganger mer alvorlig og intens immunreaksjon enn de nederste, lavest reagerende 21 375 000 personene. Plager det deg?

Siden mennesker, av forskjellige aldre, raser, immunologiske historier, varianter av covid-infeksjoner, ikke er like identiske som Balb/c laboratoriemus, vil variasjonen faktisk være enda større enn 73 ganger!

Alle de 8 musene som var vaksinert med den nye boostervaksinen, ble og syke med covid når de ble påført Ba5 varianten som vaksinen skal beskytte mot.

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er Skjermbilde-Nettsok-boostere.png

Modernas nye booster og de ti mus

Hva så med Modernas nye boostervaksine som snart kommer til en helsestasjon nær deg? Vel, den er testet på 437 personer og 10 BALB/c mus.

Etter først å ha gitt musene to doser av Modernas orginal-vaksine og så den nye Ba5 vaksinen, fikk alle sammen covid-infeksjon når de ble utsatt Ba5 varianten.

Forskerne hos Moderna telte så viruspartikler i både lunger og nese hos musene, og her kommer det vi nå alle vet fra de originale vaksinene. De stanser ikke spredning eller sykdom, tvert imot. Musene hadde høye verdier av viruspartikler i både lunger og nese etter vaksinasjon, noe som betyr de var potensielle superspredere.

Det var og en enorm variasjon i mengden av viruspartikler, hvor musen med høyest målinger hadde ti tusen ganger flere partikler enn musen med de laveste verdier.

Alt i alt kan man konkludere med at alle mus i disse to studiene fikk covid infeksjon etter de nye vaksinene. I tillegg hadde de så store variasjoner i mengden av antistoff og viruspartikler at det umulig kan være forsvarlig å teste de på mennesker.

Pfizer vil starte studier på mennesker i disse dager for å se om deres nye vaksine er trygg og effektiv. Resultatene vil forhåpentligvis komme før jul.

I mellomtiden vil befolkningen bli tilbudt disse produktene. Modernas nye boostervaksiner ble godkjent for bruk denne uken av det europeiske legemiddelbyrået (EMA), mens Pfizers vaksine forventes å bli godkjent de nærmeste ukene. Forvent og en kraftig økning av covid-infeksjoner i perioden etter vaksinen, det skjer hver gang

Ord som kvakksalveri og pseudovitenskap dukker frem i tankene.

YouTube player

Først publisert på https://dagfallet.substack.com/

Forrige artikkelDebatt: Kirsebærplukking og billige poeng
Neste artikkelDokumenter avslører levering av 47 tonn narkotika til det amerikanske militæret