New Yorks guvernør: – Alt produseres i Kina. Hvordan havnet vi der?

1
USA er på låst kurs mot å bli et tredjeverdenland. Her Brooklyn i 2018. Shutterstock

Koronakrisa har ført til noen ubehagelige overraskelser, også for svorne globalister i USA. En av dem er New Yorks guvernør Andrew Cuomo.

Som øverste leder for en av de statene i USA som foreløpig er hardest rammet av virusepidemien har han forsøkt å få tak i mer smittevernutstyr for å dekke et nærmest umettelig behov. Men han kom til følgende erkjennelse:

«Kina er hovedprodusenten av alt dette. Alt går tilbake til Kina. Hvor får vi tak i masker? Kina. Hvor får vi tak i drakter? Kina. Hvor får vi tak i hanskene? Kina. Hvor får vi ventilatorene? Kina. Jeg mener, hvordan havnet vi i denne situasjonen. Kina selger til verden. Så enhver stat i USA og hver guvernør vil fortelle dere dette. De prøver å kjøpe, jeg prøver å kjøpe. Jeg ringer alle jeg kjenner. Men alt går tilbake til Kina.»

Altså Cuomo, du lurer på hvordan det har blitt sånn at alt du trenger produseres i Kina. Hvor skal vi begynne? Det er noe som heter globalisering. Alle store korporasjoner i USA har syntes at det har vært veldig smart å flytte produksjonen sin til Kina, legge ned arbeidsplasser i USA for å utnytte lavere lønninger i Kina. Og globalistene, som er de fleste av politikerne i USA har heiet dette fram. Toppsjefene og aksjonærene i de store selskapene har gjort seg søkkrike på dette. Mens arbeiere i USA ikke lenger har noen industrijobb å gå til.

Dette er ei liste, riktignok ikke helt komplett, over USA-selskaper som enten eier fabrikker i Kina eller har kontraktører i Kina som produserer for seg. Noen av disse selskapene produserer 100% av produsktene sine der, andre bare deler av dem. Men felles for dem er at de har funnet dem mye mer profitabelt å produsere i Kina enn i USA.

På denne lista finner man alle de store. La oss bare plukke ut noen få, men svært velkjente navn:

AT&T, Adidas, Apple, Avon, Black & Decker, Caterpillar, Cisco, Coca-Cola, Compaq, Dell Computer, Eastman Kodak, Ford Motors, General Electric, General Motors, Gillette, Goodyear, Hoover, IBM, Intel, John Deere, Johnson & Johnson, Kenwood, KFC, K-Mart, Kraft Foods, Mars, Motorola, Pamper’s, Pepsico, Pfizer, Starbucks, 3-M, Texas Instruments, Victoria’s Secret, Walt Disney, Walmart, Xerox.

Disse selskapene gjør enorme profitter på dette systemet, som igjen setter dem i stand til å kjøpe de globalistiske politikerne de trenger, som igjen har sørget for at dette systemet har fortsatt. Akkurat nå merker du problemet når du skal skaffe smittevernutstyr, men hadde du vært innkjøpssjef i Walmart, ville du ha sett det på alle områder. USA er uthult som industrimakt. Produksjonen er flyttet til Kina. Og derfor kommer også Kina til å gå fra USA på permanent basis. Det er lite New Yorks guvernør kan gjøre med det.

«Hovedproblemet med den amerikanske økonomien er at globalismen har dekonstruert den. Utflagging av amerikanske arbeidsplasser har redusert amerikansk produksjons- og industrikapasitet og tilhørende innovasjon, forskning, utvikling, forsyningskjeder, forbrukernes kjøpekraft og skattegrunnlag for statlige og lokale myndigheter. Bedrifter har økt den kortsiktige fortjenesten på bekostning av disse langsiktige kostnadene. Faktisk ser vi at den amerikanske økonomien flyttet ut av den første verdenen inn i den tredje verdenen.»

Dette skrev Paul Craig Roberts i en godt poengtert analyse med tittelen:

– Det globalismen gjorde var å overføre USAs økonomi til Kina

Les også: USA frykter at Kina snart går forbi

Det gjør vondt når imperier brister


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Og slik har det vært i lang tid, men mange her tror fremdeles at USA er landet som flyter av melk og honning, fordi europeisk MSM som er et underbruk av amerikansk MSM, eiet og kontrollert av den samme storkapitalen, har opprettholdt glansbildet av USA.

    Fordi den samme globale storkapitalen med hovedsete i Wall Street vil innføre den samme neo-liberale markedsøkonomien her som i USA, og da må det virkelige USA skjules. Som at nesten halvparten av amerikanere ikke har 400 dollar til uforutsette utgifter i banken. At det er åtte ledige boliger for hver hjemløs i USA, og dette var før corona-krisen.

    Utflaggingen av selskaper gjort av de finansielle eierne som Blacrock, Statestreet, Vanguard, Fidelity og andre blir resultatet fordi disse enorme kapitalforvaltningsselskapene har ingen lokal eller nasjonalt samfunnsansvar. Deres ansvar er kun å gi investeringskapitalen til sine klienter mest mulig avkastning.

    Det er kapitalens fire lover som styrer verden under globalismen, utflaggingen av titusener av selskaper i Vesten til Kina er resultatet av de to første lovene:- fri flyt av uregulert kapital og fri flyt av billigste tilgjengelige arbeidskraft (og varer). Med det følger demontering av alle sosiale rettigheter som arbeider-bevegelsen har tilkjempet seg fra slutten av 1800 tallet, og som også gjelder for middelklassen.

    Motgiften til globalismen som årelater landenes økonomier, og akkumulerer alt av eierskap og kapital til en økonomisk elite, blir sterke nasjonalstater hvor folket eier landressursene og infrastruktur og har full selvråderett og suverenitet i et land med landegrenser, nasjonal identitet og eget forsvar og som sier nei til EØS/EU og overnasjonale avtaler.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere