Litt mer om Covid-19

1
Turistattraksjonene i Italia står tomme. Foto: Shutterstock

Det italienske helseinstituttet har publisert statistikk, oppdatert per 13. mars 2020. (pdf). De yngste avdøde var 2 personer under 40 (en mann og en kvinne, begge 39, ukjent helsetilstand).


Denne artikkelen ble først publlisert på Midt i fleisen.


Antall døde sortert etter aldersgruppe (1016 totalt)

Ingen barn eller ungdom har dødd.

Svært syke mennesker

Det er påfallende allerede meget syke mennesker som dør av Covid-19 i Italia. Tabellen nedenfor (fra samme pdf) viser de vanligste allerede eksisterende kroniske sykdommene (diagnostisert før de ble smittet) hos avdøde pasienter. Denne informasjonen er samlet fra  268 av de 1016 avdøde (26,4% av alle avdøde). Gjennomsnittlig antall sykdommer i dette utvalget er 2,7 (median 2). Totalt sett hadde 3 pasienter (1,1%) ingen sykdommer, 70 (26,1%) hadde 1 sykdom, 69 hadde 2 sykdom (25,7%) og 126 (47,0%) hadde 3 eller flere sykdommer.

Så en gjennomsnittlig avdød person er en 79.4 år mann som lider av hjerte- og karsykdommer,arteriell hypertensjon og diabetes.

Den avgjørende faktoren for vurdering av faren er ikke, som ofte brukes av media, antall mennesker med positive prøver og dødsfall (1809 per søndag 15. mars), men snarere antallet mennesker som plutselig dør av lungebetennelse (overdødelighet).

Hvis dødeligheten skulle øke de neste par ukene og månedene, vil det fort gi utslag på det europeiske overvåkningsnettstedet (https://www.euromomo.eu/index.html). Så langt ingenting utenom det normale, men den generelle belastningen på helsesystemet og de økonomiske forstyrrelsene vil også kunne påvirke resultatet.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Steigan har rett.

  Da må vi spørre oss, overreagerte Kina da 60 millioner ble satt i karantene pga. hva som ble “3000” (eller 30.000) døde? Eller trodde myndighetene selv at coronaviruset var et effektivt biovåpen som ville ta ned Kina?

  Den politiske bunnlinjen er at nå roper verden på mindre globalisme … det siste Kina ønsker seg.

  Så er Wall Street havnet i fritt fall. Lockdown-tiltakene vil garantert sende 1 mill bedrifter ut i konkurs. Det er økonomien som vil ta livet av millioner, ikke coronaviruset selv.

  Meninger
  Er vi kommet dit at vi er villige til å stoppe Norge uten egentlig å ha sett hva som er så farlig? Hvor mange har sett noen bli så alvorlig syke at de faller om på gaten? Så langt har vi kun blitt fortalt at «dette er farlig» og godtatt enorm inngripen i vår frihet. De færreste av oss kjenner noen som er blitt alvorlig syke.

  Dvs. "Corona sjokkdoktrine"
  Den store skaden vil bli pga. medisinen, ikke sykdommen selv.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere