Korona – dyster rekord i Italia, militære i gatene i Milano

0
Det er vanligvis et yrende liv foran Milanodomen. Nå er gatene døde. Foto: Shutterstock

Italienske helsemyndigheter meldte 21. mars 2020 om 793 nye dødsfall av koronaviruset på bare ett døgn og en økning i antall smittede på 4.821. Fram til dette tidspunktet har 4.825 døde blitt diagnostisert med Covid19 i Italia. Det er mer enn i Kina.

75% av dødfallene gjelder pasienter i Lombardia der epidemien startet og Emilia-Romagna. Dette skriver La Repubblica basert på tall fra helsedirektoratet i Italia. Antallet på smittede som er erklært friske kom opp i 6.072, noe som også er det meste til nå,

Samme dag ankom et team med 52 kubanske leger til sjukehuset i Cremona for å bistå landet i kampen mot viruset. I Milano er nå soldater på gatene for å håndheve karantenebestemmelsene. Det er skrevet ut mulkter på opp til 5000 euro for overtredelser. I Lombardia stenger alle handelsvirksomheter unntatt matvareforretninger, kiosker og apoteker. All utendørs idrett er forbudt.

TV-kanalen Rai melder at fortsatt er gjennomsnittsalderen til de avdøde 81 år, mens gjennomsnittsalderen til de smittede er 63 år. Det er først og fremst deler av Nord-Italia som er hardt rammet, men situasjonen i sør er langt bedre, sier Silvio Brusaferro, som er leder for helsedirektoratet.

Kina ønsker å hjelpe USA

Til tross for den sterkt anti-kinesiske holdninga fra den politiske ledelsen i USA gjør Kina seg klar til å hjelpe de statene i landet som er hardest rammet av koronaviruset, og særlig da California, New York og Florida, skriver den offisielle kinesiske nyhetskanalen Global Times.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.