Korona – dyster rekord i Italia, militære i gatene i Milano

3
Det er vanligvis et yrende liv foran Milanodomen. Nå er gatene døde. Foto: Shutterstock

Italienske helsemyndigheter meldte 21. mars 2020 om 793 nye dødsfall av koronaviruset på bare ett døgn og en økning i antall smittede på 4.821. Fram til dette tidspunktet har 4.825 døde blitt diagnostisert med Covid19 i Italia. Det er mer enn i Kina.

75% av dødfallene gjelder pasienter i Lombardia der epidemien startet og Emilia-Romagna. Dette skriver La Repubblica basert på tall fra helsedirektoratet i Italia. Antallet på smittede som er erklært friske kom opp i 6.072, noe som også er det meste til nå,

Samme dag ankom et team med 52 kubanske leger til sjukehuset i Cremona for å bistå landet i kampen mot viruset. I Milano er nå soldater på gatene for å håndheve karantenebestemmelsene. Det er skrevet ut mulkter på opp til 5000 euro for overtredelser. I Lombardia stenger alle handelsvirksomheter unntatt matvareforretninger, kiosker og apoteker. All utendørs idrett er forbudt.

TV-kanalen Rai melder at fortsatt er gjennomsnittsalderen til de avdøde 81 år, mens gjennomsnittsalderen til de smittede er 63 år. Det er først og fremst deler av Nord-Italia som er hardt rammet, men situasjonen i sør er langt bedre, sier Silvio Brusaferro, som er leder for helsedirektoratet.

Kina ønsker å hjelpe USA

Til tross for den sterkt anti-kinesiske holdninga fra den politiske ledelsen i USA gjør Kina seg klar til å hjelpe de statene i landet som er hardest rammet av koronaviruset, og særlig da California, New York og Florida, skriver den offisielle kinesiske nyhetskanalen Global Times.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Italienske helsemyndigheter meldte 797 dødsfall med koronavirus, ikke av.

  SPR er igjen en fantastisk kilde: De fleste store medier rapporterte igjen feilaktig at Italia i går hadde 797 dødsfall av koronaviruset. I virkeligheten understreket presidenten for den italienske sivilbeskkyttelsestjenesten at dette er dødsfall “med koronaviruset og ikke av koronaviruset” (protokoll 03:30 fra pressekonferansen). Med andre ord døde disse personene mens de også testet positive.

  -Nåværende testpositive dødstall i Italia er fremdeles mindre enn 50% av normal daglig total dødelighet i Italia, som er rundt 1800 dødsfall per dag. Dermed er det mulig, kanskje til og med sannsynlig, at en stor del av normal daglig dødelighet nå bare teller som “Covid19 dødsfall” (fordi de tester positiv). Dette er poenget som presidenten for den italienske Silvilbeskyttelsen (PC) understreker.

  -I følge italienske nyhetsmeldinger har 90% av testpositive avdøde i Lombardia-regionen dødd utenfor intensivavdelinger, for det meste hjemme eller i pleieavdelinger. Deres dødsårsak og den mulige rollen karantenetiltak har i deres dødsfall forblir uklar. Bare 260 av 2168 test-positive personer har omkommet i intensivavdelinger.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Forstår du ikke at det er feil å snakke om Italia, da det er Lombardia som ble truffet først og at 5/6 av Italia henger noen dager/uker etter?

  Jeg tror jeg poster denne en gang til, da for mange på Steigan fremdeles er på nivå 1.
  grief cycle

  Kan dette ha noe med at intensivavdelingene er fulle?

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det blir litt for naivt å tro at Kina ALLTID forteller sannheten.
  Dette er ikke en seriøs graf, men den illustrerer at noe er feil med tallene de har oppgitt.
  china numbers

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere