Katta ut av sekken: Gordon Brown vil ha verdensregjering – fordi virus

15
Gordon Brown. Foto: FN

Den tidligere statsministeren for Labour i Storbritannia, Gordon Brown, mener at koronakrisa viser at det må «skapes en midlertidig form for verdensregjering». Dette skriver avisa The Guardian. Avisa skriver:

«Gordon Brown har oppfordret verdensledere til å opprette en midlertidig form for global regjering for å takle de medisinske og økonomiske tvillingkrisene forårsaket av Covid-19-pandemien.

Den tidligere Labour-statsministeren, som var i sentrum for den internasjonale innsatsen for å takle virkningen av bankenes nedsmelting i 2008, sa at det var behov for en aksjonsgruppe som skal omfatte verdensledere, helseeksperter og lederne for den internasjonale organisasjoner som bør ha utøvende myndigheter for å koordinere responsen.

Et virtuelt møte med G20-gruppen for utviklede og utviklingsland, ledet av Saudi-Arabia, ble holdt torsdag, men Brown sa at det hadde vært å foretrekke å ha inkludert FNs sikkerhetsråd.»

Også under finanskrisa tok Gordon Brown til orde for å skape «en ny verdensorden», men så vidt vi kan se er det første gang offentlig har omtalt dette som en «verdensregjering».

Gordon Brown er en kampanjeleder for FNs såkalte «bærekraftsmål» og Agenda 2030. I FN jobber han for det som World Economic Forum kaller «offentlig-privat partnerskap», som stort sett handler om å sørge for at offentlig utdanning blir underlagt de multinasjonale korporasjonenes kontroll. Se hans artikkel fra 2017 på WEFs nettsider. Brown har stått sentralt i å bygge Global Business Coalition For Education. Denne alliansen består blant annet av Accenture, Grupo Carso, Chevron Corporation, Dangote Industries, Discovery Communications, Inc., Econet Wireless Group, GUCCI, Hess Corporation, Intel Corporation, Lenovo Group Limited, McKinsey & Co, Inc., Pearson plc, Reed Smith LLP, Tata Sons Limited og Western Union.

Dette systemet og den tankegangen Gordon Brown står for er helt på linje med den tankegangen og de initiativene som ligger i World Economic Forums Global Redesign Initiative:

Les: Global Redesign Initiative – vil nytegne den rådende verdensorden

Brown regnes som en sentral talsmann for såkalt «global governance» og for ham og hans like er enhver krise, enten det dreier seg om finanskrisa, klima eller som nå koronakrisa et argument for å skape et overnasjonalt styringssystem, men denne gangen slipper han katta ut av sekken og kaller dette systemet for «en verdensregjering».

Les: Milliardærklubben vil omdanne kapitalismen innen 2030


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det er det den globale storkapitalen vil, de vil ha en verden, med ett marked styrt at kapitallovene, en neo-liberal markedsøkonomi hvor alle sosiale rettigheter i Europa og Skandinavia som blant annet gratis skole, utdanning og helsevesen, skal gjøres om til tjenester en må betale for.

  Verdensbanken og IMF, begge styrt og eiet av den globale storkapitalen, har blant annet forlangt som betingelse for at land får lån, at de må implementere et “bruker-betaler” system for skole:
  “Milliardærer (bla Gates og Zuckerberg), vesentlige organisasjoner som Verdensbanken (WB), globale teknologiforetak, tankesmier og nasjonale myndigheter handler i fellesskap for å demontere den grunnleggende sosiale rettigheten til en universell, gratis, offentlig utdanning og for å pålegge et bruker-betaler-system”.

  Legg spesielt merke til at “Verdensbanken sikret så utvidelsen av School Based Management-retningslinjene ved å inkorporere dem i sine betingelser for lån , hvilket resulterte i at mer enn halvparten av de rurale offentlige skolene i El Salvador ble drevet etter SBM-retningslinjene”.
  Fra et innlegg i WSWS av Erika Zimmer.

  EU-kommisjonen vil også ha privat helsevesen, og AP vil inn i EU enda de bedyrer at de: “Staten må eie og drive det som er kritisk for landet, det som handler om sentrale eller sårbare velferdsoppgaver, sier Tajik til Klassekampen.
  – Har Ap gått til venstre med disse sakene?
  – Vi har gått tilbake til det vi er, nemlig et tradisjonelt arbeiderparti som er opptatt av rettferdig fordeling, sier Tajik”.
  Javel, da må vi forvente at AP sier at de vil ut av EU, for arbeiderklassen har ikke råd til blant annet privat helseforsikring eller skolepenger for utdanning.

 2. Som utenriksminister Pompeo uttalte på en pressekonferanse forleden dag om pandemien: “we are in a live exercise here”.
  Hva er det så det øves på for tiden? Definitivt militarisering. Frankrike ber nå tyske Bundeswehr om å komme inn i Frankrike. En undersøkelse av odoxa poll nettopp fortalte at 70% av franskmenn betrakter politikere som løgnhalser.
  15 000 tyske Bundeswehrsoldater skal være klare til å settes til tjeneste i Tyskland rundt 3 april. I USA er Nasjonalgarden på plass i California og utsatte byer.
  Bail-out politikken i alle vestlige stater går ut på å gjøre banker og konserner rikere; overklassen beriker seg og flyttet pengene sine via inside informasjon- før Krisa.
  Det er bare et tidsspørsmål før det bryter ut FOOD RIOTS mange steder i verden. Arbeiderklassen skal bli fattigere.
  Så kan man spørre: er det nåværende scenario med ausgangssperre,portforbud,overvåkning og krigshissing mot Kina,noe som overraskende er dalt ned fra himmelen?
  Flere amerikanske webber har redegjort for at allerede i 2010 utga Rockefeller Foundations et omfattende strategidokument som på forbløffende vis sammenfaller med den aktuelle situasjonen.
  (voxnews.com)
  Innen den økonomiske virkeligheten pågår det en etterlengtet re-set som består i at de store konsernene sluker det som er av middelstore bedrifter.
  Dette er naturligvis helt etter globaliststrategien at verden kun skal styres av noen tusen internasjonale konserner slik at makten blir ekstrem sentralisert. One World Government.
  Her ønsker man seg også hard sensur av Internett. Og den tyske innenminister Markus Kerber redegjør hvorfor: “I stigende grad observerer vi at de kinesiske,russiske og iranske mediene utvikler “ein narrativ” om at viruset stammer fra USA, og at Coronaen handler om et biologisk våpen.”
  Av denne grunn må Internett sensuren trappes opp. Her hjemme ser vi at de offisielle også ønsker seg mer globalisme og krigspropaganda mot Kina. Er alt dette en tilfeldighet?

 3. Avatar for Valgeir Valgeir says:

  Snikksnakk og tåkelegging.
  Det er allerede dannet en verdensregjering. Alt går nå på skinner med de Europeiske franchise statene.
  Corona viruset har vist oss at det er nesten ingen motstand mot idiotiet fra de styrende. Bare Russland er ennå ikke med på notene og kan velge noenlunde selv hvordan de vil reagere. Man skulle tro at dem som ønsker krig mot Russland ville ha betenkt seg motå gi Russland en slik økonomisk gevinst. Men nei.

  Det er vanskelig å vå god oversikt over hva som skjer med Europa da det er mange land og språk. Ønsker mere nyheter.

 4. George Brown er kjent for sine flotte taler om The New World Order.

  Lurer på hvem krise David Rockefeller snakker om her … Hmmm… en krise som vil få folk til å akseptere å bli isolert i egne hjem, total overvåking, sensur, juble når soldater jager folk hjem fra egne hytter, ønske seg en verdenregjering.agdsfhkjløghfdgjfh osv

 5. Avatar for aford aford says:

  rockefeller-fhi

 6. Avatar for aford aford says:

  En får ta en sjans. :smile:

  I det lange løp skal vi alle slettes.

 7. Avatar for Roffe Roffe says:

  Steike! Har Kjell gått i kjeller’n eller er det bare dårlig -rygg- dekning på Mars eller var det på Månens bakside. Mye underholdning fra den karen var det sannelig🤪

 8. Avatar for aford aford says:

  Det samme gjelder AnneBrit.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere