Katta ut av sekken: Gordon Brown vil ha verdensregjering – fordi virus

0
Gordon Brown. Foto: FN

Den tidligere statsministeren for Labour i Storbritannia, Gordon Brown, mener at koronakrisa viser at det må «skapes en midlertidig form for verdensregjering». Dette skriver avisa The Guardian. Avisa skriver:

«Gordon Brown har oppfordret verdensledere til å opprette en midlertidig form for global regjering for å takle de medisinske og økonomiske tvillingkrisene forårsaket av Covid-19-pandemien.

Den tidligere Labour-statsministeren, som var i sentrum for den internasjonale innsatsen for å takle virkningen av bankenes nedsmelting i 2008, sa at det var behov for en aksjonsgruppe som skal omfatte verdensledere, helseeksperter og lederne for den internasjonale organisasjoner som bør ha utøvende myndigheter for å koordinere responsen.

Et virtuelt møte med G20-gruppen for utviklede og utviklingsland, ledet av Saudi-Arabia, ble holdt torsdag, men Brown sa at det hadde vært å foretrekke å ha inkludert FNs sikkerhetsråd.»

Også under finanskrisa tok Gordon Brown til orde for å skape «en ny verdensorden», men så vidt vi kan se er det første gang offentlig har omtalt dette som en «verdensregjering».

Gordon Brown er en kampanjeleder for FNs såkalte «bærekraftsmål» og Agenda 2030. I FN jobber han for det som World Economic Forum kaller «offentlig-privat partnerskap», som stort sett handler om å sørge for at offentlig utdanning blir underlagt de multinasjonale korporasjonenes kontroll. Se hans artikkel fra 2017 på WEFs nettsider. Brown har stått sentralt i å bygge Global Business Coalition For Education. Denne alliansen består blant annet av Accenture, Grupo Carso, Chevron Corporation, Dangote Industries, Discovery Communications, Inc., Econet Wireless Group, GUCCI, Hess Corporation, Intel Corporation, Lenovo Group Limited, McKinsey & Co, Inc., Pearson plc, Reed Smith LLP, Tata Sons Limited og Western Union.

Dette systemet og den tankegangen Gordon Brown står for er helt på linje med den tankegangen og de initiativene som ligger i World Economic Forums Global Redesign Initiative:

Les: Global Redesign Initiative – vil nytegne den rådende verdensorden

Brown regnes som en sentral talsmann for såkalt «global governance» og for ham og hans like er enhver krise, enten det dreier seg om finanskrisa, klima eller som nå koronakrisa et argument for å skape et overnasjonalt styringssystem, men denne gangen slipper han katta ut av sekken og kaller dette systemet for «en verdensregjering».

Les: Milliardærklubben vil omdanne kapitalismen innen 2030


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelWHO: IKKE steng samfunnet
Neste artikkelVindkraftverkenes levetid er sterkt overvurdert