Italiensk ekspert: en merkelig lungebetennelse ble oppdaget i Lombardia i november 2019

0
Italia ligger nå på verdenstoppen i antall registrerte tilfeler av koronoviruset. Illustrasjon: Shutterstock.

Giuseppe Remuzzi, som er direktør for Istituto di ricerche farmacologiche Mario Negri, sier til National Public Radio i USA at det fantes et virus som ga «en merkelig lungebetennelse» i Lombardia i Nord-Italia allerede i november 2019.

Remuzzi sier at italienske leger hadde oppdaget noen uvanlige former for alvorlig lungebetennelse spesielt blant gamle mennesker. Dette skjedde i november og desember 2019, før man hadde hørt om noe virus fra Kina.

«Dette betyr,» sier Remuzzi, «at viruset fantes i omløp i Lombardia før vi visste om noe virus i Kina.» Remuzzi, som også har vært president for International Society of Nephrology, er en svært anerkjent ekspert i sitt fagmiljø, og hans institutt jobber nettopp i de områdene i Lombardia hvor det er flest tilfeller av koronapasienter, slik som blant annet i Bergamo.

På det tidspunktet Remuzzi først fikk høre om sjukdommen fra leger i sin region var det ingen som var klar over hva denne sjukdommen var. Den kunne derfor spre seg uten at folk var klar over det eller tok noen forholdsregler.

I Wuhan i Kina der koronaviruset først ble identifisert hadde legene begynt å oppdage en «lungebetennelse med ukjent årsak», skriver South China Morning Post. Avisa skriver også at det første kinesiske tilfellet kan ha blitt registrert i november 2019, men det er ikke bekreftet av kinesiske myndigheter.

Det har vært mye polemikk om det Donald Trump kalte «det kinesiske viruset», men eksemplene fra Nord-Italia viser at det fortsatt er usikkerhet om hvor og hvordan det første tilfellet oppsto og hvordan det så spredde seg.

Grensa mellom Italia og Frankrike ved Menton er stengt med mindre man har en god grunn til å passere. Foto: Shutterstock.

Hvorfor så mange dødsfall i Italia?

Det er nå registrert flere dødsfall knyttet til koronaviruset i Italia enn i Kina. Hvorfor er det slik. Professor Walter Ricciardi, som er rådgiver for den italienske helseministeren, sier at dette har å gjøre med Italias alderssammensetning å gjøre og måten dødsfallene registreres på. «Pasientene på italienske sjukehus er vesentlig eldre,» sier Ricciardi, «med en medianalder på 67 år, mens den i Kina var 46 år.»

Han sier også at i Italia blir en død pasient som har koronaviruset i kroppen registrert som å ha dødd av viruset.

«En revaluering utført av det nasjonale helseinstituttet sier at bare 12% av dødsfallene skyldes koronaviruset, mens 88% har dødd av andre årsaker.»

Martin McKee, som er professor ved European public health ved London School of Hygiene and Tropical Medicine, mener også at det foreløpig ikke finnes gode nok tester til å slå fast eksakt hvem som har dødd av viruset.

Det kan derfor hende at tallene vil bli nedjustert når man får gjort grundigere undersøkelser. Men uansett er det ingen tvil om at italienske sjukehus er blitt overbelastet av denne epidemien og at helsearbeiderne og legene har gjort en fabelaktig innsats når de har reddet så mange som de har gjort.

Italienske sjukehus har også gått for lut og kaldt vann i mange år. Legenes og det øvrige helsepersonellet er svært kompetente, men sjukehusene lider av en langvarig neglisjering fra myndighetenes side når det gjelder investeringer og budsjetter.

Dette kartet fra det italienske helsedepartementet fra 22. mars 2020 viser at epidemien først og fremst har rammet hardt i Nord-Italia, der den startet:

«From Russia with love»

Italienske aviser melder at russiske militærfly er kommet til Italia med utstyr, medisiner og nærmere 100 fagfolk for å hjelpe landet i den akutte koronakrisa. Sju fly av typen Il-76 har kommet direkte fra sin militære base i Russland, og dette har skjedd etter en telefonsamtale mellom Vladimir Putin og Italias statsminister Giuseppe Conte, skriver Libero Quotidiano.

Russiske militærfly har landet i Italia med medisiner, utstyr og helsepersonell for å hjelpe landet med å bekjempe koronakrisa. Skjermdump fra RT.

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.