Italiensk ekspert: en merkelig lungebetennelse ble oppdaget i Lombardia i november 2019

30
Italia ligger nå på verdenstoppen i antall registrerte tilfeler av koronoviruset. Illustrasjon: Shutterstock.

Giuseppe Remuzzi, som er direktør for Istituto di ricerche farmacologiche Mario Negri, sier til National Public Radio i USA at det fantes et virus som ga «en merkelig lungebetennelse» i Lombardia i Nord-Italia allerede i november 2019.

Remuzzi sier at italienske leger hadde oppdaget noen uvanlige former for alvorlig lungebetennelse spesielt blant gamle mennesker. Dette skjedde i november og desember 2019, før man hadde hørt om noe virus fra Kina.

«Dette betyr,» sier Remuzzi, «at viruset fantes i omløp i Lombardia før vi visste om noe virus i Kina.» Remuzzi, som også har vært president for International Society of Nephrology, er en svært anerkjent ekspert i sitt fagmiljø, og hans institutt jobber nettopp i de områdene i Lombardia hvor det er flest tilfeller av koronapasienter, slik som blant annet i Bergamo.

På det tidspunktet Remuzzi først fikk høre om sjukdommen fra leger i sin region var det ingen som var klar over hva denne sjukdommen var. Den kunne derfor spre seg uten at folk var klar over det eller tok noen forholdsregler.

I Wuhan i Kina der koronaviruset først ble identifisert hadde legene begynt å oppdage en «lungebetennelse med ukjent årsak», skriver South China Morning Post. Avisa skriver også at det første kinesiske tilfellet kan ha blitt registrert i november 2019, men det er ikke bekreftet av kinesiske myndigheter.

Det har vært mye polemikk om det Donald Trump kalte «det kinesiske viruset», men eksemplene fra Nord-Italia viser at det fortsatt er usikkerhet om hvor og hvordan det første tilfellet oppsto og hvordan det så spredde seg.

Grensa mellom Italia og Frankrike ved Menton er stengt med mindre man har en god grunn til å passere. Foto: Shutterstock.

Hvorfor så mange dødsfall i Italia?

Det er nå registrert flere dødsfall knyttet til koronaviruset i Italia enn i Kina. Hvorfor er det slik. Professor Walter Ricciardi, som er rådgiver for den italienske helseministeren, sier at dette har å gjøre med Italias alderssammensetning å gjøre og måten dødsfallene registreres på. «Pasientene på italienske sjukehus er vesentlig eldre,» sier Ricciardi, «med en medianalder på 67 år, mens den i Kina var 46 år.»

Han sier også at i Italia blir en død pasient som har koronaviruset i kroppen registrert som å ha dødd av viruset.

«En revaluering utført av det nasjonale helseinstituttet sier at bare 12% av dødsfallene skyldes koronaviruset, mens 88% har dødd av andre årsaker.»

Martin McKee, som er professor ved European public health ved London School of Hygiene and Tropical Medicine, mener også at det foreløpig ikke finnes gode nok tester til å slå fast eksakt hvem som har dødd av viruset.

Det kan derfor hende at tallene vil bli nedjustert når man får gjort grundigere undersøkelser. Men uansett er det ingen tvil om at italienske sjukehus er blitt overbelastet av denne epidemien og at helsearbeiderne og legene har gjort en fabelaktig innsats når de har reddet så mange som de har gjort.

Italienske sjukehus har også gått for lut og kaldt vann i mange år. Legenes og det øvrige helsepersonellet er svært kompetente, men sjukehusene lider av en langvarig neglisjering fra myndighetenes side når det gjelder investeringer og budsjetter.

Dette kartet fra det italienske helsedepartementet fra 22. mars 2020 viser at epidemien først og fremst har rammet hardt i Nord-Italia, der den startet:

«From Russia with love»

Italienske aviser melder at russiske militærfly er kommet til Italia med utstyr, medisiner og nærmere 100 fagfolk for å hjelpe landet i den akutte koronakrisa. Sju fly av typen Il-76 har kommet direkte fra sin militære base i Russland, og dette har skjedd etter en telefonsamtale mellom Vladimir Putin og Italias statsminister Giuseppe Conte, skriver Libero Quotidiano.

Russiske militærfly har landet i Italia med medisiner, utstyr og helsepersonell for å hjelpe landet med å bekjempe koronakrisa. Skjermdump fra RT.

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Kan denne uttallelsen fra Remuzzi belegges med en mer sikker kildetilvisning?

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Nord-Italia har direktefly til Kina, fordi mange kinesere jobber i Italia med å sy luksusvarer med “Made in Italy” merkelappen.

  Hovedårsaken til at Lombardia ble truffet så hard, er imidlertid at Vesten tok avgjørelsen om å smitte alle i kontrollerte former, og da ble det ikke gjort noen seriøse forsøk på å forhindre at smitten kom inn i Vesten. Når Coronachan er ferdig med herjingene sine, så kan man regne seg ut til når de første tilellene dukket opp i Lombardia.

 3. Avatar for Johnny Johnny says:

  De vestlige myndighetene er tatt i løgn, gang på gang, så hvorfor skal vi stole mer på dem enn på Kina?

 4. Avatar for Johnny Johnny says:

  Så det finnes ikke sensur og informasjonskontroll i vesten? :laughing: :rofl:

  Hva tror du Julian Assange og Edward Snowden mener om dette?

  Den vestlige sensur/informasjonkontrollen er veldig avansert og utspekulert, og på dette området ligger vi lysår foran Russland og Kina.

 5. Avatar for Johnny Johnny says:

  Og dette tror du på? Har ikke du, mer enn noen andre, beskyldt vestlige myndigheter for falsk propaganda angående nazistenes krigsforbrytelser og Holocaust?

  Har ingen lojalitet til Kina, men foreløping ligger de langt bak vesten i antall krigsløgner og imperialistiske kriger.

  Alle som er en trussel mot det bestående systemet sensureres, både i øst og vest.

 6. Avatar for jurgen jurgen says:

  Jeg hadde gjerne visst når og hvor og i hvilken sammenheng Walter Ricciardi sa dette: «En revaluering utført av det nasjonale helseinstituttet sier at bare 12% av dødsfallene skyldes koronaviruset, mens 88% har dødd av andre årsaker.»

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  Da har du en liste med nettsteder som har blitt stengt ned, regner jeg med? Ditto for sosialister som har blitt bannet fra sosiale media?

  Så hvorfor da benytte så store ressurser på å sensurere dem?
  evil white male

  Ja, men dette er ikke sensur.

  Det er fremdeles slik at sosialister ikke gjør noen ting for å bekjempe de som ønsker masseinnvandring på venstresiden, og da er det ikke rart at stadig flere velgere mister tillit til dere. Ser man på kommentarene på Resett, så er det sosialister generelt, samt grådighetshøyre som får skylda.

  Leser man på Flashback, som er mer repressentativt for svensker enn Resett er for nordmenn, så finner man fremdeles trenden med at den jevne leser gir skylda for sensuren og løgnene til sosialister generelt, og det er ikke vanskelig å forstå, da heller ikke du klarer å være ærlig.

  Er det tyven som tror at alle stjeler, vi ser, hvor den som baserer seg på uærlighet og propaganda, tror at alle andre gjør likt, og som gjør at du tviholder på at kapitalistene sensurerer dere, når alle kan se at de selger dere tjenester i steden?

 8. Avatar for Johnny Johnny says:

  Ikke overvurder deg selv og din organisasjon, dere er knøttsmå og helt uten betydning. Ideologien deres har gått ut på dato for lenge siden.

  Hvis flertallet på venstresiden virkelig ønsker masseinnvandring hundrevis av år framover i tid, så må man forholde seg til dette, flertallet bestemmer, ikke sant?
  Man kan selvfølgelig forsøke å argumentere i mot, men har partiet bestemt seg, så faller alle dine argumentersteingrunn.

  Men slike spørsmål må du ta opp med partiene på venstresiden, og ikke med meg. Skjønner du dette, eller har du tungt for å forstå hva andre skriver?

  Jeg gir faen i hva den jevne høyreekstreme leser skriver på resett. Disse folkene er like hjernevasket som deg, og de klarer ikke å skille venn fra fiende, eller fantasi fra virkelighet, de lever i sin egen lille verden. Et hvitt land i dag er en utopi, få det nå inn i knollen din!

  Hvis du lurer på hvem som stjeler, eller hvor pengene blir av, følg kontantstrømmen!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

22 flere kommentarer

Deltakere