Store mengder våpen fra USA funnet i Idlib der den syriske offensiven ruller fram

4
Foto: Sana

Terroristene i Idlib i det nordvestlige Syria har kunnet holde ut lenge på grunn av store våpenforsyninger fra Vesten, samt utstyr og økonomisk støtte, blant annet fra Norge. Det dreier seg om den største konsentrasjonen av de verste terroristene i verden. Og når de blir nedkjempet av Syrias hær blir det stadig funnet store mengder vestlige våpen. I byene Mardikh og Kafr Amim i Idlib fant den syriske hæren blant annet mye våpen fra USA. Reporteren fra det offisielle syriske nyhetsbyrået SANA det dreier seg om granater og Grad missiler samt andre våpen og ammunisjon fra USA. Kassene var tydelig merket.

Hovedveien mellom Aleppo og Damaskus snart frigjort

Etter å ha vunnet betydelige seire i den pågående offensiven mot HTS, det vil si den syriske filialen av al-Qaida og deres allierte i Idlib er den syriske hæren i ferd med å frigjøre hele hovedvei M5 mellom Aleppo og Damaskus. Når det skjer vil det være en viktig strategisk milepæl, fordi det er hovednerven mellom storbyene i Syria og det vil gjøre handel og transport vesentlig lettere.

Dette kartet viser hvordan frontlinjene sto 8. februar 2020 og det går tydelig fram hvor nær den syriske hæren er å kunne kontrollere hele veistrekningen.

I den intense kampen for å komme dit har den syriske hæren frigjort dusinvis av små og store landsbyer. De syriske styrkene fra nord og sør skal allerede ha møttes på hovedveien, ifølge Syrianews, men det gjenstår at de kan erklære hele veistrekningen under sin kontroll.

Både Tyrkia, USA og NATO har forsøkt å bruke trusler til å stanse den syriske offensiven mot terroristene i Idlib. President Erdogan i Tyrkia har truet med å erklære krig mot Syria for å stanse frigjøringa av regionen, og Tyrkia har kjørt inn soldater og tyngre militært utstyr. Men til ingen nytte. USA ser situasjonen i Idlib som en mulighet til å forbedre sitt elendige forhold til NATO-partneren Tyrkia og har erklært sin støtte til Tyrkias trusler mot Syria.

Vestlige medier har også mobilisert mot frigjøringa av Idlib. Washington Post kaller det et inferno. Klassekampen kaller det en katastrofe. Og White Helmets skal angivelig allerede ha produsert den videoen som skal vise et angivelig gassangrep fra den syriske hærens side.

Men det er liten grunn til å tro at noen vil klare å stanse offensiven. Terroristenes stillinger bryter samme og de rømmer nordover til Tyrkia, dersom de da ikke blir satt på et fly til Libya for å fortsette sin leiemordervirksomhet der.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Grad er et russisk bakke til bakke rakett. På en reise i Nagorno Karabakh fikk jeg høre historien omen slik rakett som hadde slått gjennom taket på en kirke under messe og sto plantet i gulvet uten å eksplodere. Armenerne tok det som et tegn fra oven. Azerbasjanerne tapte momentum etter det

 2. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Grad ser ut som en rakett. Det er katyusha, et terrorvåpen. Dersom det ikke allerede er forbudt vil det blir det. 3 ukrainske brigader ble utryddet med katyusha under krigen 2014. De som overlevde hørtes ut som sinnsyke. De nyeste versjoner av katyusha vil gjøre det påkrevet for NATO å ha mobile krematorier.

  https://www.youtube.com/watch?v=2D-0pEjVJ9Y
 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Null peiling på annet enn å ødelegge for seriøs debatt. Oppfordrer steigan til å la oss slippe denne fyren

 4. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Det jeg sier om krigen i Øst-Ukraina er ikke offentlig kjent i Norge. Heller ikke ukrainerne ble fortalt den fulle historie. En gjennomsnittlig PST-spire vil her trenge Prozac.

  Katyusha har ingen styring. Man sikter på et areal 100x100 meter - 400x400 meter. Så skapes et teppe av splintbomber … eller en annen variant beregnet på kjøretøy. De eldre variantene var mere vanlige bomber som eksploderte ved anslag. Det nye er at de eksploderer i lufta.

  https://www.youtube.com/watch?v=8RXlV423BuY

  Her bekreftes det at de som opplever et angrep med katyusha som regel blir sinnsyke etterpå, hvis de overlever - video 17:00-17:15
  (de blir traumatisert … deretter PTSD … deretter erklært arbeidsufør og så trygdet?)

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere