Store mengder våpen fra USA funnet i Idlib der den syriske offensiven ruller fram

0
Foto: Sana

Terroristene i Idlib i det nordvestlige Syria har kunnet holde ut lenge på grunn av store våpenforsyninger fra Vesten, samt utstyr og økonomisk støtte, blant annet fra Norge. Det dreier seg om den største konsentrasjonen av de verste terroristene i verden. Og når de blir nedkjempet av Syrias hær blir det stadig funnet store mengder vestlige våpen. I byene Mardikh og Kafr Amim i Idlib fant den syriske hæren blant annet mye våpen fra USA. Reporteren fra det offisielle syriske nyhetsbyrået SANA det dreier seg om granater og Grad missiler samt andre våpen og ammunisjon fra USA. Kassene var tydelig merket.

Hovedveien mellom Aleppo og Damaskus snart frigjort

Etter å ha vunnet betydelige seire i den pågående offensiven mot HTS, det vil si den syriske filialen av al-Qaida og deres allierte i Idlib er den syriske hæren i ferd med å frigjøre hele hovedvei M5 mellom Aleppo og Damaskus. Når det skjer vil det være en viktig strategisk milepæl, fordi det er hovednerven mellom storbyene i Syria og det vil gjøre handel og transport vesentlig lettere.

Dette kartet viser hvordan frontlinjene sto 8. februar 2020 og det går tydelig fram hvor nær den syriske hæren er å kunne kontrollere hele veistrekningen.

I den intense kampen for å komme dit har den syriske hæren frigjort dusinvis av små og store landsbyer. De syriske styrkene fra nord og sør skal allerede ha møttes på hovedveien, ifølge Syrianews, men det gjenstår at de kan erklære hele veistrekningen under sin kontroll.

Både Tyrkia, USA og NATO har forsøkt å bruke trusler til å stanse den syriske offensiven mot terroristene i Idlib. President Erdogan i Tyrkia har truet med å erklære krig mot Syria for å stanse frigjøringa av regionen, og Tyrkia har kjørt inn soldater og tyngre militært utstyr. Men til ingen nytte. USA ser situasjonen i Idlib som en mulighet til å forbedre sitt elendige forhold til NATO-partneren Tyrkia og har erklært sin støtte til Tyrkias trusler mot Syria.

Vestlige medier har også mobilisert mot frigjøringa av Idlib. Washington Post kaller det et inferno. Klassekampen kaller det en katastrofe. Og White Helmets skal angivelig allerede ha produsert den videoen som skal vise et angivelig gassangrep fra den syriske hærens side.

YouTube player

Men det er liten grunn til å tro at noen vil klare å stanse offensiven. Terroristenes stillinger bryter samme og de rømmer nordover til Tyrkia, dersom de da ikke blir satt på et fly til Libya for å fortsette sin leiemordervirksomhet der.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelPeter Handke alene i krigen
Neste artikkelOver 50 milliarder kroner havner i skatteparadis hvert år. Samtidig har skatteetaten halvert kontrollen.