Vindkraftbaroner og endetidspropaganda

6
Dommedagsprofetier skal rydde veien for maksimalprofitt. VindkraftNå

«Klokka tikker ned mot 2030,» skriver VindkraftNå på sine nettsider. De har montert ei elektronisk klokke oppe i fjellet som tikker ned mot 2030, for å understreke budskapet. Dette er en synliggjøring av den endetidspropagandaen som tilhengerne av «det grønne skiftet» og vindkraftutbygginga omgir seg med.

VindkraftNå er eid av Norsk Vind, som er et selskap som driver utbygging av vindkraftverk over hele landet. De står i første rekke for å rasere norsk natur for all overskuelig framtid. De hevder at de gjør det for å redde verden. I virkeligheten er dette en voldtekt på norsk natur og demokrati som knapt har noe sidestykke i vår moderne historie.

«Klima» som sjokkdoktrine

VindkraftNå skriver:

«Utgangspunktet er året 2030. FN har slått fast at de globale utslippene må halveres innen det året, dersom vi vil unngå de verste klimaendringene. Det er nå under 11 år til Norge skal ha kuttet utslippene med 40 prosent sammenlignet med utslippene i 1990. Det er en kjensgjerning at det ikke har skjedd mye til nå.

Som nasjon er det dit vi skal. Til 2030 med reduserte utslipp.

Det er ikke mulig uten å bygge ut mer fornybar energi. Elektriske kjøretøy trenger strøm. En ren industri må ha ren energi. Et lavutslippssamfunn er uoppnåelig uten større mengder fornybar energi.»

Alt dette bygger på en katastrofefortelling om at dersom vi ikke gjør som de sier, vil verden gå under. Dette kalles «klima»politikk, men er noe ganske annet. Det er en sjokkdoktrine til fordel for global finanskapital.

FNs Agenda 2030 handler ikke om bærekraft. Den handler om at de aller rikeste selskapene i verden skal gå inn i et «privat-offentlig-samarbeid» for angivelig å redde kloden, men i virkeligheten for å maksimere sin profitt og sin kontroll over verdens ressurser.

Les: Storkonsernene tar enda mer kontroll over FNs Agenda 2030

For å få folk til å godta dette, trengs det en ekstrem situasjonsbeskrivelse, og til dette formålet har de valgt «klima». Vi skriver dette i hermetegn fordi det er ingenting av det de gjør som har noen vesentlig betydning for klimaet på jorda. «Klima» er bare et opportunistisk grep for å vinne oppslutning om tiltak som ellers aldri ville gått gjennom politisk.

Det er umulig å halvere utslipp til 2030 – og vindkraft vil ikke bidra i det hele tatt

Verdens energiforsyning er dominert av fossil kraft og det kommer den til å være i 2030 også.

Denne grafen viser at verdens energiforsyning vokser voldsomt og at den er til over 80% dominert av fossile energikilder.

Den fornybare energikilden som har mest for seg til nå er vannkraft, men potensialet for ny vannkraft er lite. Vi i Norge er så heldige at vi har vannkraft som praktisk talt gir oss all den strømmen vi trenger. Nå ønsker vindkraftbaronene og deres bakmenn å eksportere denne vannkrafta til kontinentet og erstatte den med ustabil og miljøskadelig vindkraft.

Tilbake vil vi få strøm basert på kull og gass. Den eneste energikilden som kunne ha noe potensial til å erstatte en god del av den fossile energien, er atomkraft. Den er heller ikke fornybar, siden urankildene er svært begrenset. Men den slipper ikke ut CO2, hvis det er det som er hovedpoenget.

Foreløpig har Afrika ikke noe stort energiforbruk, men det kommer av at dette svært rike kontinentet holdes nede i fattigdom av nykolonialisme og korrupte ledere. Hvis kontinentet klarte å rive seg løs og begynne å bygge sin egen industri, så vil den bruke olje, kull og gass, som Afrika har mye av. Så det aller mest sannsynlige er at bruken av fossil energi vil vokse markant det kommende tiåret.

Den eneste måten å hindre det på er å legge ned store deler av industri og landbruk som vi kjenner det og utløse en hungersnød som vil ramme milliarder av mennesker.

Les: Hva krever det å bli kvitt fossil energi?

Hvis man virkelig var opptatt av å senke utslippene og redusere rovdriften på klodens ressurser, måtte man gå inn for å avskaffe kapitalismen straks, for det er jakten på maksimal profitt som er driveren for den vekstbaserte økonomien som på en måte har vært en suksess i 150 år, men som på den andre sida har forbrukt klodens ressurser i et tempo som ikke lar seg fortsette en generasjon eller to til.

Global storfinans plyndrer norsk natur for profitt

Lederne av alle de politiske ungdomsorganisasjonene opptrer dessverre sm papagøyer for vindkraftbaronene. De har slukt propagandaen med krok, søkke og snøre.

Les: Naturrasering og ungdom

I Norge og Norden er det finansgiganter som BlackRock og Google som står bak vindkraftraseringa av landet. Vi skrev om dette allerede i 2016:

BlackRock og Google kaprer norsk vindkraft – og norske subsidier

Les om vindkraft, bløff og kapital på steigan.no


Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Hvis en skal sikte mot endetiden, så anbefaler jeg Åpenbaringen.

  Der står det at Babylon, hun som ødelegger jorden med sitt horliv, skal brenne, og røyken fra henne stiger opp i all evighet. Det er et mye mer oppløftende scenario, der vi slipper å betale for andres ugjerninger.

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Norge har lovet å redusere sine utslipp med 40% innen 2030.
  Men dette prosent-tallet på 40% er vel noe som Norge selv har valgt å gjøre. Norge kunne feks godt ha valgt å si 10% uten at noen andre kunne overstyre et slikt valg? Men også EU har valgt å kutte sine utslipp med 40%.

  Noen land har lovet å redusere sine utslipp. Mens andre land derimot har valgt å øke sine utslipp. Kina har lovet å øke sine utslipp med rundt 450% innen 2030. India har også lovet å øke sine utslipp med kanskje så mye som 495% innen 2030. Indias utslippsøkning vil tilsvare noe slikt som 64 ganger de norske utslipp. Det har altså tilnærmet ingen betydning hva Norge planlegger å gjøre. Og økt norsk strømeksport til EU kan maksimalt klare å redusere CO2-utslippene i EU med noe slikt som en tusendel eller to tusendel.

  Her er en oversikt over hva ulike land har lovet frem til 2030:
  https://www.nettavisen.no/nyheter/dette-er-klima-og-co2-tallene-som-sjelden-blir-snakket-om/3423903610.html?fbclid=IwAR3gQuEkDIMhG3rJ6RE7jtjKWdOMf0vtL1OA4jGgPI_u8HunBqREy8fuNdM

 3. Norsk sokkel som i dag bruker gasskraftverk til elektrisitet skal over på landstrøm, slik skal Norge redusere sine utslipp som lovet.
  Men gassen de bruker i dag skal videresende til kontinentet og brennes der i gasskraftverk istedet.

  Resultat: Siden vi bor på samme klode som Tyskland så blir de globale utslippene akkurat like store, de tyske øker tilsvarende som de norske krymper, null miljøgevinst.

  Dette krever enorm kabler, rasering av norsk kraft, man kan ikke bruke vindkraft som bare gir strøm når det er vind, ca 1/3 av tiden så de kan jo ikke pumpe olje og gass hver tredje dag så 2/3 må man tilføre fra tysk gasskraft som vi sendte fra oss.

  Sima-Samnanger linje som raserte vakre Hardanger gikk til å elektrifisere Troll med landstrøm istedenfor egen strøm fra egen gass.

  En helt idiotisk meningsløs molbo politikk tenker noen, en genial forretningside tenker eliten.

  Eliten danser og danser forsatt mens pengen drysser ned over dem uten at de trenger gjøre noe som helst, det å skattelegge været gir super profitt til evig tid i generasjoner etter generasjoner for eliten.

  Mye vil ha mer, nå vil eliten også bruke været til å skaffe seg makt, enorm makt, de skal ha en global skatt som betyr en verdensregjering med en diktator på topp som skal bestemme hva alle andre i verden skal mene og tenke.
  Samme oppskrift som EU, Først en lov og når den er på plass så kommer resten etter.

  Om ikke folk våkner faderlig fort og innser super svindel så er jeg redd at det er Anne Brits løsning og kontakter som må til med å brenne opp alt og håpe at de som kommer etter oss er litt smartere når sivilisasjonen skal restartes.

 4. Avatar for ahndrom ahndrom says:

  Sivilisasjonsresett, var det det som tok knekken på tiden rundt vikingene? De lille istid kom 13-1400 tallet og varte til 1700? https://no.wikipedia.org/wiki/Den_lille_istid
  Vikingene flyktet fra Grønland, grunnet enten at hvalrossen, klimaendringer,

 5. Avatar for talfhild talfhild says:

  Ja, dette vil ha den samme klimanytten som om norske avgass-utslipp skulle sendes i rør til Tyskland for å få ned norske utslipp, og man trenger i tillegg elektrifisering av Norsk sokkel for å pumpe avgassene. Jeg blir ikke overasket om løsningen ender opp med økte utslipp.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

6 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.