Over 200 biler brent i EU-hovedstaden Strasbourg, og det er knapt en nyhet

0
Over 200 brente biler i EU-hovedstaden Strasbourg nyttårsaften. Skjermdump fra video.

Nyttårsaften ved inngangen til 2020 ble det satt fyr på over 200, noen sier 220 biler i Strasbourg i Frankrike. Dette går fram av noen franske nyhetsmedier. Det er blitt en «tradisjon» i Frankrike at biler brenner på nyttårsaften, og det har vært rundt 1000 biler totalt hvert år siden 2012. Denne gangen ble det brent omtrent det dobbelte antallet i forhold til forrige årsskifte i Strasbourg. Observatoire national de la délinquance et des réponses pénales (ONDRP) sier i en studie at i gjennomsnitt blir det satt fyr på 110 biler hver eneste dag året gjennom i Frankrike, eller over 41.000 biler i året, slik det går fram av denne plansjen fra ONDRP.

Avisa Le Parisien har lagt ut en video fra noen av årets branner i Strasbourg, og det ser jo ut som en krigscene eller noe fra en katastrofefilm:

Strasbourg er er møtested for Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettsdomstolen, og hovedkvarter for Eurokorpset. Det er altså et av de viktigste maktsentrene i Europa, sjøl om byen har mindre enn 300.000 innbyggere. Likevel brenner det over 200 biler på nyttårsaften – eller kanskje også derfor.

Over 42.000 biler satt fyr på hvert år. Det er jo et sjukt tall, symptom på et eller annet grunnleggende galt, men likevel er det knapt emne for debatt, og det er så vidt det dekkes av nyhetsmediene. Det deles ikke ut premie for å gjette riktig på årsaken.

Sannheten er jo at Frankrike er et djupt splittet samfunn, mellom ikke-integrerte innvandrere og resten – og mellom underklassene og periferiene på den ene sida, og den selvtilfredse makteliten i Paris på den andre. Overklassen lever i sine beskyttede boligområder og fattigfolk opplever at samfunnet rundt dem går i oppløsning.

Frankrike likner allerede på den dystopien som World Economic Forum ser for seg som en mulighet i 2030:

Milliardærenes skrekkscenario: Befestede byer i en verden av kaos

Pål Steigan – 24. desember 2019 – De multinasjonale selskapenes interesseorganisasjon, World Economic Forum, som vi også har kalt Milliardærklubben, kom i 2016 med sine skrekkvisjoner for hvordan verden… Les mer her.

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.