Over 200 biler brent i EU-hovedstaden Strasbourg, og det er knapt en nyhet

42
Over 200 brente biler i EU-hovedstaden Strasbourg nyttårsaften. Skjermdump fra video.

Nyttårsaften ved inngangen til 2020 ble det satt fyr på over 200, noen sier 220 biler i Strasbourg i Frankrike. Dette går fram av noen franske nyhetsmedier. Det er blitt en «tradisjon» i Frankrike at biler brenner på nyttårsaften, og det har vært rundt 1000 biler totalt hvert år siden 2012. Denne gangen ble det brent omtrent det dobbelte antallet i forhold til forrige årsskifte i Strasbourg. Observatoire national de la délinquance et des réponses pénales (ONDRP) sier i en studie at i gjennomsnitt blir det satt fyr på 110 biler hver eneste dag året gjennom i Frankrike, eller over 41.000 biler i året, slik det går fram av denne plansjen fra ONDRP.

Avisa Le Parisien har lagt ut en video fra noen av årets branner i Strasbourg, og det ser jo ut som en krigscene eller noe fra en katastrofefilm:

Strasbourg er er møtested for Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettsdomstolen, og hovedkvarter for Eurokorpset. Det er altså et av de viktigste maktsentrene i Europa, sjøl om byen har mindre enn 300.000 innbyggere. Likevel brenner det over 200 biler på nyttårsaften – eller kanskje også derfor.

Over 42.000 biler satt fyr på hvert år. Det er jo et sjukt tall, symptom på et eller annet grunnleggende galt, men likevel er det knapt emne for debatt, og det er så vidt det dekkes av nyhetsmediene. Det deles ikke ut premie for å gjette riktig på årsaken.

Sannheten er jo at Frankrike er et djupt splittet samfunn, mellom ikke-integrerte innvandrere og resten – og mellom underklassene og periferiene på den ene sida, og den selvtilfredse makteliten i Paris på den andre. Overklassen lever i sine beskyttede boligområder og fattigfolk opplever at samfunnet rundt dem går i oppløsning.

Frankrike likner allerede på den dystopien som World Economic Forum ser for seg som en mulighet i 2030:

Milliardærenes skrekkscenario: Befestede byer i en verden av kaos

Pål Steigan – 24. desember 2019 – De multinasjonale selskapenes interesseorganisasjon, World Economic Forum, som vi også har kalt Milliardærklubben, kom i 2016 med sine skrekkvisjoner for hvordan verden… Les mer her.

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. La oss si at det finnes 40 mill. biler i Frankrike, og at de bruker €1.500 på drivstoff hvert år. Til sammen bruker de da årlig på drivstoff

  40 mill. bil x €1.500/bil = €60.000 mill. = €60 mrd.

  La oss at de omtrent 40.000 bilene som brenner årlig er verdt €15.000 på oppbrenningstidspunktet. Til sammen brenner man da opp årlig

  40.000 bil x €15.000/bil = €600.000.000 = €600 mill. = €0,6 mrd.

  Dette vil si at all brenninga av bil koster omtrent…

  €0,6 mrd. / €60 mrd. = 0,01 = 1%

  …av hva drivstoff koster for samtlige biler i Frankrike.

  Bare myndighetene setter opp avgiftene på drivstoff slik at den blir 1% dyrere, og bruker denne inntekten på noe fullstendig unyttig, så er det samfunnsøkonomiske tapet omtrent det samme som å brenne 40.000 biler i året.

 2. Jeg antok at drivstoffprisene var lavere i Frankrike enn i Norge, men de er visst omtrent det samme som her.

  Om man bruker €1.500, eller omtrent 15.000 kroner, på drivstoff, så kan man kjøpe omtrent 1.000 liter drivstoff. Min drivstoffgjerrige Audi bruker 0,5 liter på mila, som betyr at jeg kan kjøre 2.000 mil, eller 20.000 kilometer. La oss si at jeg bruker bil alle nær 250 hverdager i året - hvor mange kilometer kan jeg dag kjøre hver dag jeg bruker bil og ende på 20.000 km?

  20.000 km / 250 = 80 km

  Om man bruker 1 liter på mila, så kan jeg bare kjøre 40 km per dag jeg bruker bilen, ifølge tallet jeg brukte.

  –Jeg vet ikke hva som er gjennomsnittet. Det kan godt hende du har rett at jeg antar et alt for lite tall. Om man antar et større drivstoffforbruk, så blir bare verditapet av bilbrenninga en enda mindre prosent av hva drivstoff koster for det franske folk.

 3. Jeg tror du bør lese Marita’s melding til meg, siden dere ikke snakker om de samme “hvitingene”:

 4. Avatar for Mari Mari says:

  Barnetroen? Interessant kommentar. Hva er min barnetro da Rune? Trodde jeg som barn at jeg som voksen ville innse at verden ikke var en Disney historie med bare glade endinger? Trodde jeg at jeg som voksen ville lære at folk blir tvunget inn i fattigdom og at barn blir tatt fra sine hjem på grunnlag av antakelser og falske anmeldelser? Trodde jeg i min barndom at jeg ville se barn bli skutt og bombet til filler mens politikkere ville lyge for å rettferdiggjøre slike umenneskelige kriminelle handlinger? Trodde jeg som barn at jeg ville finne ut at det finnes barn, unge og kvinner som blir tvunget inn i prostitusjon? Trodde jeg disse ting Rune? Eller er det, som jeg tidligere nevnte et spørsmål om å ha hjerne, hjerte og moral intakt. Klarer du å ha empati for andre menneskers lidelser Rune, eller trenger du et kompass som noen bygget inn i deg som barn for å forstå når noe er urettferdig og vondt for andre enn deg? Du trenger ikke religion for å forstå når noen lider. Alt du trenger er et hjerte, en hjerne og empati.

 5. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Jeg forstår deg slik du mener at misbrukerne av kvinner er indere, pakistanere, morokkaner og syrere, som lever herrens glade dager på trygd, og misbruker kvinner
  Israel er full av misbruk av barn … ofte slike som blir tatt fra foreldre. Israel aksepterer ikke indere, pakestanere, morokkaner og syrere som immigranter.

  Det var nettopp et nyhetsoppslag om at 85 mentale pasienter var utsatt for overgrep på institusjoner i Tromsø.

 6. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Fienden vil infitrere steigan.no og promotere hva som helst som bringer steigan.no i dårlig lys, som pro-nazistisk, rasistisk, pro-amerikansk ?

 7. Avatar for Mari Mari says:

  Folk som Steigan vil alltid være under angrep. Eliten tåler ikke at fakter blir belyst. Bravo Steigan sier jeg bare.

 8. Lurer på om Dias er blokkert eller noe. Han har ikke kommentert siden 18 desember. Vet ikke om man kan sjekke om det er snakk om midlertidig utestengelse, selv om det kan ha andre årsaker selvsagt.
  Vet ikke på hvilken måte han hadde blitt rapportert heller.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

34 flere kommentarer

Deltakere