Elektrifisering av sokkelen krever mye kraft: – Umulig uten vindkraft

0

Equinor vil elektrifisere plattformene på norsk sokkel, og øke kraftforbruket. – Det blir umulig uten vindkraft, sier bransjeorganisasjonen Norwea. Dette skriver E24. Der slapp katta ut av sekken.

Equinor fikk dekke sendeflatene 6. januar 2020 med sine påstander om at de vil sørge for «nullutslipp» innen 2020. I realiteten er det hele en gigantisk bløff, og i tillegg en svært kostbar og ødeleggende bløff – for norsk natur og for norske skattebetalere.

E24 skriver videre:

Equinor trapper opp sine planer om elektrifisering av norske olje- og gassfelt, og LO og NHO er også med på løftet.

«De nye ambisjonene fra oljebransjen og organisasjonene ble presentert i to pressekonferanser mandag, én med Equinor og én med Konkraft-samarbeidet hvor LO og NHO er sentrale aktører.

Equinor planlegger investeringer på rundt 50 milliarder kroner frem til 2030 sammen med partnerne sine, for å kutte utslipp og styrke konkurransekraften i sine felt og anlegg, ifølge en melding mandag.

Fornybarbransjens organisasjon Norwea mener at det vil bli nødvendig å bygge ut enda mer vindkraft på grunn av det økte forbruket oljebransjen legger opp til.

– Med disse målene så blir forbruket så høyt at det er umulig å gjøre dette uten vindkraft, sier spesialrådgiver Andreas Thon Aasheim i Norwea til E24.«

Kjell Erik Eilertsen la ut en kommentar på Facebook, som vi sakser hemningsløst fra:

«Equinor med partnere skal bruke 50 milliarder kroner på å redusere CO2-utslipp fra produksjonen med 40% innen 2030, gjennom massiv elektrifisering av sokkelen.

Stortingsrepresentant Tina Bru (H) sier det er lønnsomt. ?

Med dagens petroleumskatteregime på 78% betyr dette at for hver krone Equinor m/partnere kostnadsfører, vil det bli 78 øre mindre i skatteinntekter til staten.

Ergo tar skattebetalerne/velferdsstaten/oljefondet 39 milliarder kroner av den regningen.

Men regningen stopper ikke der. Dette krever en massiv utbygging av sentralnettet på land. Vi vil se flere såkalte «monstermaster».

Samtidig som hundretusenvis av husholdninger er tvunget vekk fra fyringsolje, vil dette skape en kunstig høy etterspørsel etter strøm.

Så hvem betaler? Husholdningene, gjennom høyere strømpriser og mer nettleie for å finansiere Statnetts utbygging av sentralnettet. Og, skattebetalerne, all den tid Statnett er finansiert av nettleie, og over statsbudsjettet.

Men hvor skal all strømmen komme fra?

40% av elektrisiteten som produseres i EU, som blir tilgjengelig via ACER, er basert på kull (20pp), gass (18pp) og olje (2pp). Dessuten er den dyrere, bortsett fra om natten da, når Tesla-eiere lader bilene sine og det er butikk å importere kullkraft.

Men, den politikerskapte etterspørselen etter mer strøm med tilhørende høyere strømpris vil gjøre det «lønnsomt» å bygge ut vindkraft.

Kanskje det var det Tina Bru (H) mente med «lønnsomt»?»

Godt sagt, Eilertsen.

Politikerne har, godt hjulpet av såkalte miljøorganisasjoner, klart å lage så mye forvirring rundt CO2, utslipp, energi, grønt skifte etc at alt kan selges som «klimavennlig», «miljøvennlig» og «nullutslipp».

Equinors nye plan handler ikke om miljø eller klima, den handler om å la norske skattebetalere få lov til å betale for deres indutrielle omstilling i form av enorme økonomiske tap og massiv rasering av norsk natur.

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

Vipps: 116916

Forrige artikkelDet største sørgeopptoget i historien?
Neste artikkelOm å krenke det persiske folket. Begriper Trump hva han har gjort?