CIA har publisert krigsdokument om krigsforbryteren og Hitler-agenten Stepan Badera

0
Fascistdemonstrasjon i Kiev på 110-årsdagen for fødselen til nazikollaboratøren Stepan Bandera. Shutterstock.

Stepan Bandera er nasjonalhelt i Ukraina, Hans fødselsdag er nasjonal helligdag. Vi har i en serie artikler vist at han var fascist og nazi-kollaboratør, og nå har vi fått bekreftelse fra uventet hold. 23. januar 2020 frigjorde nemlig CIA et stort antall dokumenter fra annen verdenskrig.

I det første dokumentet heter det:

“On 30 June 1941, the Ukrainian fascist and Hitler’s professional spy, Stepan A. Bandera (according to his German appellation, “Consul II”), proclaimed in Lvov, then occupied by the Germans, the resurrection of the Ukrainian State in Western Ukraine. The same day a government was formed under the designation of the “State government” with Yaroslav Stetsko, Bandera’s deputy, as premier.”

Det pekes på at Bandera «med stor flid begynte å utføre instruksene fra Hitler».

Ifølge de historiske dokumentene hadde Bandera-«staten» i Ukraina i løpet av fem uker drept mer enn fem tusen ukrainere, 15.000 jøder og flere tsuen polakker.

Et frigjort CIA-dokument omtaler Banderas organisasjon OUN som en terroristorganisasjon.

Til tross for dette viser et annet dokument at CIA på et tidspunkt vurderte å rekruttere ham.

Stepan Bandera, Ukrainas offisielle nasjonalhelt og forbilde var altså uten tvil en Hitler-agent, en krigsforbryter og en massemorder. Det visste CIA. Det hindret dem ikke i å samarbeide med hans bevegelse. Og det hindret dem heller ikke i å bringe hans tilhengere til makta i Ukraina og væpne dem til tennene. Og Norge og Solberg-regimet har heller ikke hatt noen forbehold mot å øse hundrevis av millioner norske skattekroner over i de bunnløse kassene til en stat med slike forbilder.

Les: Solberg, oligarken og fascistene

Til tross for gjentatte henvendelser og purringer til ledelsen av HL-senteret på Bygdøy har heller ikke de vært i stand til med et ord å ta avstand fra den statlige rehabiliteringa og hyllesten til nazisforbryteren Bandera og hans organisasjon i Ukraina. Det sier alt om hulheten i deres engasjement.

Hvorfor tier HL-senteret om den framvoksende ny-nazismen i Ukraina?

Hvorfor er HL-senteret taust om nazismen i Ukraina?

Hagtvet, HL-senteret og fascismen i Ukraina


Vår uavhengige og kritiske journalistikk er 100 prosent avhengig av lesernes støtte. Vil du være med?

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelGodt nytt om Assange: De innsatte i Belmarsh-fengselet viser mer moral enn hele det vestlige imperiet
Neste artikkelVenstre vil rasere norsk natur