CIA har publisert krigsdokument om krigsforbryteren og Hitler-agenten Stepan Badera

22
Fascistdemonstrasjon i Kiev på 110-årsdagen for fødselen til nazikollaboratøren Stepan Bandera. Shutterstock.

Stepan Bandera er nasjonalhelt i Ukraina, Hans fødselsdag er nasjonal helligdag. Vi har i en serie artikler vist at han var fascist og nazi-kollaboratør, og nå har vi fått bekreftelse fra uventet hold. 23. januar 2020 frigjorde nemlig CIA et stort antall dokumenter fra annen verdenskrig.

I det første dokumentet heter det:

“On 30 June 1941, the Ukrainian fascist and Hitler’s professional spy, Stepan A. Bandera (according to his German appellation, “Consul II”), proclaimed in Lvov, then occupied by the Germans, the resurrection of the Ukrainian State in Western Ukraine. The same day a government was formed under the designation of the “State government” with Yaroslav Stetsko, Bandera’s deputy, as premier.”

Det pekes på at Bandera «med stor flid begynte å utføre instruksene fra Hitler».

Ifølge de historiske dokumentene hadde Bandera-«staten» i Ukraina i løpet av fem uker drept mer enn fem tusen ukrainere, 15.000 jøder og flere tsuen polakker.

Et frigjort CIA-dokument omtaler Banderas organisasjon OUN som en terroristorganisasjon.

Til tross for dette viser et annet dokument at CIA på et tidspunkt vurderte å rekruttere ham.

Stepan Bandera, Ukrainas offisielle nasjonalhelt og forbilde var altså uten tvil en Hitler-agent, en krigsforbryter og en massemorder. Det visste CIA. Det hindret dem ikke i å samarbeide med hans bevegelse. Og det hindret dem heller ikke i å bringe hans tilhengere til makta i Ukraina og væpne dem til tennene. Og Norge og Solberg-regimet har heller ikke hatt noen forbehold mot å øse hundrevis av millioner norske skattekroner over i de bunnløse kassene til en stat med slike forbilder.

Les: Solberg, oligarken og fascistene

Til tross for gjentatte henvendelser og purringer til ledelsen av HL-senteret på Bygdøy har heller ikke de vært i stand til med et ord å ta avstand fra den statlige rehabiliteringa og hyllesten til nazisforbryteren Bandera og hans organisasjon i Ukraina. Det sier alt om hulheten i deres engasjement.

Hvorfor tier HL-senteret om den framvoksende ny-nazismen i Ukraina?

Hvorfor er HL-senteret taust om nazismen i Ukraina?

Hagtvet, HL-senteret og fascismen i Ukraina


Vår uavhengige og kritiske journalistikk er 100 prosent avhengig av lesernes støtte. Vil du være med?

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Olaf Olaf says:

  Pål Steigan kommer nå med en svada av løgner om Ukraina som ikke kan stå uimotsagt.
  Bandera var en ultranasjonalist som søkte støtte fra Naziene for å gjøre Ukraina til en selvstendig stat; frigjort fra Stalins folkemord, ansvarlig for drap på langt over 10 mill. Ukrainere (i 32-33, i 36 og under og etter WW2). Støtten fra Nazi-Tyskland innebar dessverreat Bandera’s OUN gjennomførte drap på et udokumentert antall jødiske og kommunist-orienterte Ukrainere (CIA har ingen dokumentasjon på antall).
  I 1943 ble Bandera imidlertid fengslet av Nazistene i Tyskland fordi de ikke så seg tjent med at han ville la Ukraina bli en selvstendig stat. Så der endte samarbeidet. Etter krigen hadde Bandera en svært begrenset støtte for sine nasjonalistiske ideer. At CIA i 1948 definerte OUN som en terroristorganisasjon tror jeg ikke mange Ukrainere i dag ville bry seg om. Til det er OUN en organisasjon som alltid har hatt liten støtte (kun noen fra den vestlige delen av Ukraina - vesentlig i Lviv og Volyn. Og kun mennesker som assosierer seg med Pravy Sektor. Noen av disse prøvde å få gater oppkallt etter Bandera. Det klarte de i Lviv, men nå ønsked dette fjernet igjen.
  Så til dine konkrete løgner: Bandera er definitivt ikke benevnt som nasjonalhelt. Det har du overhodet ingen grunnlag for å hevde. Dersom han hadde eksistert i dag med eget politisk parti, ville de knapt fått stemmer. Og husk at partiet Svoboda og org. Pravy Sektor overhodet ikke assosierer seg hverken med det historiske OUN eller den ytterliggående organisajsonen idag - C14.
  C14 er organisert med støtte fra en amerikaner og et neo-nazistisk nettverk i St. Petersburg og Moskva, og teller totalt ikke mer enn et par tusen forvirrede og arbeidsløse Ukrainske ungdommer som delvis er betalt for å støtte dem.
  Å kalle Stephan Bandera nasjonalhelt, er som å benevne Quisling som Norges nasjonalhelt.
  Neste løgn: Banderas fødselsdag er definitivt ikke noen nasjonal helligdag. Det er ikke en offisiell merkedag i det hele tatt.
  Neste løgn: ny-nazismen er ikke fremvoksende i Ukraina; tvert i mot. Bortsett fra C14, finnes det i dag ingen spor etter nynazisme (all den tid Azovs politske avleiring har forvitret. Og samtlige right-wing grupperinger (uten ny-nazistisk tilhørighet) som Svoboda, Pravy Sektor g Europeisk solidaritet (Poroshenkos parti) fikk en all time low tilstlutning i fjorårets parlamentsvalg - Poroshenko 8% og alliansen Svoboda, Yarosh og Pravy sektor tilsammen 2%. Nå vil også mange Ukrainere steile over at jeg har inkludert Poroshenko som right-wings, men det står jeg for. Til sammen fikk disse partiene nesten 50% av parlamentsplassene (diorekte eller gjennom blokk) ved parlamentsvalget i 2014.
  Neste løgn: Steigan bruker et CIA-dokument fra 1948 som begrunnelse for at CIA støttet Maidan-revolusjonen i 2014! Utrolig konspirasjon. Hverken CIA eller noen vestlige statsmakt er har finansiert eller organisert Maidan-revoulsjonen. At noen enkeltmennesker hjalp demonstrantene økonomisk med mat, helsehjelp og overnatting betyr ikke at selve revolusjonen var iverksatt av utlendinger. Det finner du ikke dokumentasjon på andre steder enn i det russiske propagandaimperiet.
  Neste løgn: at den norske stat har bevilgetr hundrevis av millioner kroner er også en blank løgn. Jeg skulle imidlertid ønske at de kunne gjøre det, men det er en annen sak. Støtten fra Norge har i hovedsak gått til energi-prosjekter, samt noe til humanitær hjelp. Og hadde Ukraina hatt Bandera som forbilde, hadde ikke norske skattekroner tilfallt Ukraina i det hele tatt.

  Som jeg har skrevet tidligere, er min oppfordring til Steigan (om han vil bli tatt på alvor som blogger på temaet Ukraina - og ikke som notorisk løgner):

  1. Reis til Ukraina selv, og prøv å sette deg inn i landets samfunnsliv og politikk, ikke bare klipp og lim fra det russiske propagandaimperiet. Du har jo aldri vært i landet, og aner ingen ting om det som foregår der. Da ville du også sett den enorme utvikling landet nå presterer innen rettsreformer økonomisk utvikling og ikke minst forsvarsevnen for å kunne demme opp for ytterligere russisk agresjon. Du hadde blitt imponert!
  2. Hvis du er skremt av ny-nazisme, burde du begynne å lese mer om hva som rører seg av ny-nazisme i Russland. Det er skremmende! Vi har over lang tid lest mye om den ultranasjonalistiske og nazi-infiserte motrosykkelklubben “Night Wolves” som også er delvis finansiert gjennom leiesoldat-selskapet Wagner Group. Lederen av Night Wolves er en personlig venn av Putin og Putin er ved flere anledninger fotografert på motorsykkel sammen med denne nazi-gjengen.
   Nå har vi informasjon om at den amerikanske ny-nazisten Rinaldo Nazzaro sammen med sin russiske kone flyttet til St- Petersburg for et par år siden (etter at FBI ville arrestere ham) - se vedlagte artikkel. Han styrer nå sitt nazi-imperium fra Russland. Han har også gode kontakter inn mot den russiske regjering, og bl.a. deltatt som foeleser på en regjeringsbasert konferanse om nasjonal sikkerhet.
   Når vi også leser om hvordan Kreml har finansiert vestlige politiske organisasjoner av typen “brune”, som f.eks Marie Le Pens parti i Frankrike, tildels også Sverige-demokratene og andre, burde det blinke noen varsellamper hos “nazi-bekjemperen” Steigan.
 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Du kan skrive langt og gæli, du ; Olaf - ridder av Ukrainas tapte rykte. Vi har alt lenge visst at det er forskjell på din og andres sannhet. Uten at jeg skal beskylde deg for å være en løgner, for du forstår sannsynligvis ikke bedre.

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Den er det ingen utenom deg som kjøper, selv om mye av det andre du skriver faktisk stemmer om Ukraina, selv om du også har dine anti-russiske briller på.

  Le Pen’s parti ble nektet å ha bank i Frankrike om jeg husker riktig, og det er ingen i det frie Vesten som har fått sagt ja eller nei til masseinnvandringen vår elite trer nedover øra på oss.

 4. Avatar for Mari Mari says:

  Jeg gidder ikke lese et ord han skriver lenger for min del. Han påsto at Grayzone er Russisk propaganda. Grayzone som er Max Blumenthals blogg! Hvilket betyr at han spyr ut at Max er Russisk agent. For en useriøs bandit han er, den Olaf!

 5. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Han kommer bare her for å forsvare Ukrainas ære, eller var det for å angripe Steigan på et område Olaf selv har gjort seg noen spede tanker? Ikke godt å vite. Hvis vi ikke er forsiktig kommer Erland som Sancho Panza.

 6. Avatar for Pirri Pirri says:

  Bandera ønsket så å frigjøre nasjonen sin fra “ikke ukrainerne” at han brutalt slo ned på alle som hadde andre røtter.
  Følgelig er Bandera i dag navnet de som deler ideen til Bandera, som ønsker å rense Ukraina fra etnisk “urene”.

 7. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Hvis du hadde vært en som bidro til kunnskap, så ville vi holdt oss til “ballen”, men siden du forlengst har spilt den over sidelinja, er det ikke noe annet å angripe.
  Du går til personangrep på Steigan i første setning, som du har for vane. Deretter bruker du et langt avsnitt på å hevde at Bander ikke var nazist av valg, men av tvang og kun hadde råtne epler i kurven sin.

  Så begår du det kunststykket å hevde at den selvsamme “ultra-nasjonalisten”, som du forsvarte, ikke er nasjonalhelt i Ukraina, for de er ikke nazister, kun arbeidsløse - som selvfølgelig ikke er Ukrainas feil.
  Når det gjelder å feire Bandera, så var jo han født 1,januar, så de har jo fri uansett. Et raskt søk avslører at dagen i hvertfall ikke blir forbigått i stillhet.

  Resten er fortsetter i samme gate. personangrep, blandet med fakatpåstander og udokumentret synsing.
  I MOTSETNING til artikkelen som i kjent Steigan-stil, er grundig dokumentert.

 8. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det er i ferd med å bli tydelig for alle som har øyne og ører, og kjærlighet til sannheten, at beskyldinger om russisk propaganda er som et kvalitetsstempel. Særlig når det kommer fra den kanten, du holder til.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

14 flere kommentarer

Deltakere