Solberg, oligarken og fascistene

0

Erna Solberg har hatt møte med en av Ukrainas rikeste oligarker, sjokoladekongen og presidenten Petro Porosjenko og forsikret ham om sin og Norges uforbeholdne støtte. Porosjenko har blitt så rik som han har blitt, akkurat som de andre oligarkene, gjennom å rane til seg betydelige deler av Ukrainas ressurser. Derfor vet man ikke om man skal le eller gråte når stortingspresident Olemic Thommessen (H) sier at Norge «støtter velferdsutviklingen i landet».

solberg-porosjenko

Aslak Storaker skrev 12. mars 2016:

Aftenposten kunne nylig melde at Ukraina igjen har blitt kåra til Europas mest korrupte land. En undersøkelse fra september utført av International Foundations for Electoral Systems viste at 40 prosent av ukrainerne har opplevd å måtte bestikke offentlige tjenestepersoner de siste tolv månedene, opp fra 37 prosent i april 2014. En annen undersøkelse fra International Republican Institute (IRI) fra august viste at mens 11 % av ukrainerne mener bekjempelsen av korrupsjon har blitt styrka etter avsettelsen av Janukovitsj svarer hele 51 % at bekjempelsen av korrupsjon har blitt dårligere.

I en artikkel i Washington Post har Neil A. Abrams og M. Steven Fish levert en knusende kritikk av dagens regime i Ukraina og den vestlige hjelpen, som etter deres mening bare har gjort vondt verre. Artikkelen er også gjengitt i den Maidan-vennlige Kyiv Post og i den russiske Sputnik News.

Abrams og Fish skriver:

April 14 saw the appointment of yet another government dominated by insiders from Ukraine’s discredited post-communist establishment. This ended a political crisis sparked in February when Aivaras Abromavičius, the respected minister of the economy, resigned over persistent graft among his underlings.

Abromavičius’s resignation was just the latest confirmation that the hopes that accompanied the EuroMaidan movement of 2014 have crashed on the rocks of renewed asset-grabbing (see here, here and here). The gains from modest successes in economic reform have been washed out by impunity at the top along with a lack of progress in civil service reform and movement toward a law-based state.

Og de stiller spørsmålet: Bidrar den vestlige hjelpen til å sette en innbarket elite til å fortsette å stjele og unngå å bygge en fungerende stat?

Guvernør i Odessa-regionen, Mikheil Saakashvili, sa på Yalta European Strategy forum i Kiev at «Ukraina de facto styres av en skyggeregjering der oligarkene trekker i trådene».

Saakashvili, som er ettersøkt for svindel og korrupsjon i det opprinnelige hjemlandet Georgia, har ikke for vane å snakke for mye sant, men i dette tilfellet er han kommet i skade for å bryte vanen. Den CIA-finansierte nettavisa Kyiv Post siterer ham videre:

We certainly have the reality of some kind of shadow, parallel government,” … “You can describe Ukraine as a joint-stock company owned by oligarchs… Every oligarch owns his own judges, prosecutors and paramilitary units.

Dette regimet skal altså Norge støtte med penger, antakelig våpen og med å gjøre det stuerein.

Petro Porosjenko har personlig avsvar for å ha startet den såkalte «anti-terroropersjonen» som har drept tusenvis av hans landsmenn i Øst-Ukraina.

Som kjent ble det USA-initierte statskuppet i Kiev 22. februar 2014 gjennomført angivelig for å bryte oligarkenes makt og skape frihet og velstand. Resultatet er blitt en ødeleggende borgerkrig, som har drept rundt 8000 mennesker, for å bruke et lavt anslag, har rasert landets økonomi, og fått nazister inn i nøkkelposisjoner.

Hyllest av fascisten Stepan Bandera er nå beskyttet av loven
Hyllest av fascisten Stepan Bandera er nå beskyttet av loven

9. april 2015 vedtok Verkhovna Rada, Ukrainas parlament, å forby kommunistiske symboler og propaganda for kommunismen. Alle byer, gater, steder, plasser m.m. som er oppkalt etter kommunister skal skifte navn. Monumenter over kommunister, som ikke allerede er blitt ødelagt av fascistiske bøller, skal ødelegges. Straffen for propaganda for kommunismen og produksjon av kommunistiske symboler vil ligge på mellom 5 og 10 års fengsel.

Loven ble foreslått av fascisten Oleh Liashko,

Samtidig vedtok man at fra nå av er de fascistiske kreftene beskyttet av loven:

Public denial of the legitimacy of the struggle for the independence of Ukraine in the twentieth century recognized insult to the memory of fighters for independence of Ukraine in the XX century constitutes disparagement of the Ukrainian people and is illegal.

Det er heretter forbudt å kritisere de fascistiske personene og organisasjonene som har spilt en rolle i Ukrainas historie.

The Simon Wiesenthal Center har reagert skarpt på dette vedtaket. vært tause.  Ifølge Jerusalem Post har Simon Wiesenthal Center uttalt følgende:

The passage of a ban on Nazism and Communism equates the most genocidal regime in human history with the regime which liberated Auschwitz and helped end the reign of terror of the Third Reich, said Wiesenthal Center director for Eastern European Affairs Dr. Efraim Zuroff.

In the same spirit the decision to honor local Nazi collaborators and grant them special benefits turns Hitler’s henchmen into heroes despite their active and zealous participation in the mass murder of innocent Jews. These attempts to rewrite history, which are prevalent throughout post-Communist Eastern Europe, can never erase the crimes committed by Nazi collaborators in these countries, and only proves that they clearly lack the Western values which they claim to have embraced upon their transition to democracy, he added.

Dette gjennomkorrupte, krigshissende og naziinfiserte regimet er det Erna Solberg og Børge Brende hyller og vil støtte med norske skattemillioner.

Forrige artikkelEmails de Hillary revelan crímenes de guerra y piratería para atacar Libia
Neste artikkelMed hodet i sanden
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).