Hvorfor ville ikke italienske RAI sende sitt eget intervju med Bashar al-Assad?

8
RAI-journalisten Monica Maggioni fant tonen med Syrias president Bashar al-Assad. Skjermdump fra Twitter.

Den italienske TV-journalisten Monica Maggioni, som er en av kanalens fremste profiler, som har vært president i kanalen, og har en høy offentlig status, gjennomførte et avtalt intervju med Syrias president Bashar al-Assad. Så langt er alt greit. Et skup, et godt stykke journalistisk håndverk. Men så var det bom slutt. Det var avtalt mellom RAI og Syrias presidentkontor at intervjuet skulle sendes på RAI News 24 2. desember 2019.

Men plutselig ville ikke kanalen hennes sende intervjuet. Hvorfor denne helomvendlinga? Hvorfor latterliggjør RAI seg sjøl og en av sine ledende journalister på denne måten?

Før vi svarer på disse spørsmålene må vi føye til at da Syrias ledelse så bestemte seg for å sende intervjuet på egen kanal 9. desember, ble alle kontoene til Syrias president i sosiale medier stengt. Samordnet aksjon av Twitter, Instagram, YouTube og Facebook, blant annet:

Her kan man, enn så lenge, se Monica Maggionis intervju med Bashar al-Assad:

Og her kan man lese teksten:

The interview that Italian Rai News 24 refrained from broadcasting

Ordre fra toppen

Når alle de CIA-infilterte sosiale mediene samtidig sletter et intervju, skal vi ikke se etter den endelig skyldige i ledelsen for RAI. De er ikke redaktører. De er kontorbud som utfører ordre. Og en slik ordre kan bare ha kommet fra toppen, mest sannsynlig fra etterretningstjenestene i USA. President Donald Trump har naturligvis makt til å gi en slik ordre, men hans modus operandi tilsier at han i så fall ville ha skrytt av det. Det har han ikke gjort. Alt peker i retning av «djupstaten», den militære og etteretningsmessige ledelsen som mener at de står over alt og alle.

Før vi kommenterer dette videre, er det også artig å se på «small talk» mellom Maggioni og Assad før intervjuet:

Som man ser hadde de funnet tonen. Og der nærmer vi oss antakeligvis svaret på hvorfor det var så maktpåliggende for djupstaten å stoppe intervjuet.

Når man leser eller hører intervjuet oppdager man at det ikke er noe innholdsmessig der som skulle utgjøre noen trussel mot de vestlige imperialistmaktene. Javisst kritiserer Assad dem, og javisst har han gode poenger både mot Vestens bruk av terrorister og forfalskningene av OPCW-dokumentene. Men det er neppe der problemet har vært.

Det er all grunn til å tro at feilen er at Assad får opptre som et intelligent, ressonerende menneske, en høflig og argumenterende person som svarer på de spørsmålene som blir stilt.

Hele fortellingen om Syria-krigen er jo at Assad er et monster, han er den nye Hitler, og derfor er ethver forbrytelse, enhver bruk av terrorister, enhver bombing og ødeleggelse, tillatt.

Vi må huske på at krig i dag føres vel så mye med medier, journalister, og Hollywood, som med bomber og granater. Krigen mot Syria har vært en spin-operasjon fra dag 1. Som for eksempel White Helmets, en Hollywood, PR-jihadist-operasjon som går tidligere psykologisk krigføring en høy gang. Krigsledelsen for denne snart ni år gamle krigen har langt på vei lykkes i å hjernevaske vestlige seere og lyttere, inklusive vanligvis saklige konservative, inklusive vanligvis USA-skeptiske venstreradikalere, inklusive vanligvis liberale og fornuftige folk, til å tro at vi her står overfor et opprør mot en folkemorder og et monster.

Da er det katastrofalt for hele prosjektet om tvilen skulle begynne å snike seg inn, om alle disse menneskene plutselig skulle begynne å stille spørsmål ved den propagandaen de har trodd på i over åtte år. Og derfor må de ikke få se en Assad som oppfører seg som folk, en person det går an å lytte til og en politiker som faktisk representerer sitt folk.

Derfor fikk RAI ordre om å stanse intervjuet, enda det legger deres jouranlistiske ære i ruiner. Derfor ble det gitt ordre til noen av de største korporasjonene i verden om for all del å blokkere dette intervjuet.

Og dermed har de allerede tapt. De har ikke lykkes i å gjennomføre noen total blackout, de her tvert om dummet seg ut, og dermed vist i hvert fall den delen av opinionen som ikke har glemt å tenke sjøl, hva hele denne krigsfortellingen handler om. Well done!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Skremmende at det har vært en samordnet aksjon mot Twitter, Instagram, YouTube og Facebook. Dette er et uhyrlig angrep mot sivilisasjonen. Samtidig blir jeg ikke særlig forbauset, for jeg vet at NRK ikke vil omtale, intervjue eller vise intervju med Tim Anderson som har skrevet boka “The Dirty War On Syria”.

  https://www.youtube.com/watch?v=LF21hR0PgbQ
 2. Jeg sier som jeg pleier å si, at det er fake news å ikke sende dette intervjuet. Her har norske styrker også vært med på operasjon Tymber Sikamore, til tider inne på syrisk jord, mer eller mindre bevisst om hva det dreide seg om, men med risiko for liv og helse på oppdrag for den norske stat. Det er mildt sagt en forbrytelse å holde tilbake informasjon som vil få utslagsgivende effekt på hvorvidt norske soldater vil eller ikke vil delta i denne typen utenlandsoppdrag. Det er også en forbrytelse mot demokratiet og folket forøvrig.

 3. Avatar for Alike Alike says:

  Dette skjer ofte mot Iranske myndigheters nyhetsformidlere også.

  Det er et systematisk arbeide. Det gjelder ikke bare myndigheters nyhetsformidlere og analyser. Det gjelder mange private personer som legger ut videor også. Det har skjedd mange ganger at jeg ser en video og lagrer den, så er den fjernet av youtube senere med bakgrunn av slike unnskyldninger som “brudd på regler”. Vi veit alle at det ikke stemmer.

 4. Avatar for Alike Alike says:

  En tidligere arbeidsgiver av meg, fikk en høytstående stilling i ledelsen for denne krigsinnsatsen i Irak og Syria. Det skal sies at han gikk med frimurer-ring. Jeg husker jeg advarte han mot det han skulle gjøre under en firmafest hvor vi feiret hans tid i selskapet. Han svarte meg ikke i det hele tatt…

 5. Ja enten hadde han, eller så hadde han ikke kjennskap til operasjon Tymber Sikamore som handlet om å bruke styrkene som var avsatt til kampen mot IS til å styrte Assad i stedet. -Bak ryggen på folk, folkevalgte og deltagende soldater. Spørsmålene er om din tidligere arbeidsgiver visste hva han gjorde eller om han selv også ble bedratt. Informerte han sine overordnede? Informerte forsvaret forsvarsdepartementet? Har Erna Solberg løyet til det norske folk og til soldatene hun sendte til Syria, eller ble hun ført bak lyset? Dette ligger klart for en politisk opposisjon til å gripe tak i, men ingen ser ut til å ville gjøre noe.

 6. Avatar for Alike Alike says:

  Stemmer, ingen ser ut til å tørre slik som opposisjon.

  Vanskelig å si hvordan de egentlig gjør dette. Mitt inntrykk, basert på grogate og andre bøker jeg har lest om dypstaten, er at de som regel bare veit akkurat det de trenger i slike posisjoner. Det er mye hemmelighold, og hemmeligholdet blir legitimert med ulike propaganda så den er lett å selge.

  Personlig tror jeg han ikke visste for mye da han tok jobben, han var nok bare overbevist om at dette var en god jobb som skulle gjøres, og at verden ble bedre etterpå.

  Søkte på Timber Sycamore og da fant jeg kun 2 treff: ditt innlegg og denne siden https://en.wikipedia.org/wiki/Timber_Sycamore

 7. Assad under intervjuet, slik som de forrige jeg har sett, virker ydmyk til en “diktator” å være. Hvorfor ikke sende intervjuet? Muligens fordi han svarer så sammenhengende og komplett at de ikke klarer å klippe og stokke om sekvensene for å demonisere ham ordentlig. Også fordi han forteller sannheten. Jamfør intervjuet med en annen “tyrann” som vestens opinion ble manipulert til å hate for påstått folkemord og terror:

  https://www.youtube.com/watch?v=9YiCbtStn-8

  Tross engelskspråkvansker fremkommer Qaddafi som den mest veltalte, ærlige og oppegående personen i programmet. Han utrykker sine standpunkter og er stort sett høflig mot programlederne. Når de forsøker å ta ham for å “eksportere terrorisme” påpeker han USAs hykleri og han gjør det på en svært mild måte

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

8 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.