Hvorfor ville ikke italienske RAI sende sitt eget intervju med Bashar al-Assad?

0
RAI-journalisten Monica Maggioni fant tonen med Syrias president Bashar al-Assad. Skjermdump fra Twitter.

Den italienske TV-journalisten Monica Maggioni, som er en av kanalens fremste profiler, som har vært president i kanalen, og har en høy offentlig status, gjennomførte et avtalt intervju med Syrias president Bashar al-Assad. Så langt er alt greit. Et skup, et godt stykke journalistisk håndverk. Men så var det bom slutt. Det var avtalt mellom RAI og Syrias presidentkontor at intervjuet skulle sendes på RAI News 24 2. desember 2019.

Men plutselig ville ikke kanalen hennes sende intervjuet. Hvorfor denne helomvendlinga? Hvorfor latterliggjør RAI seg sjøl og en av sine ledende journalister på denne måten?

Før vi svarer på disse spørsmålene må vi føye til at da Syrias ledelse så bestemte seg for å sende intervjuet på egen kanal 9. desember, ble alle kontoene til Syrias president i sosiale medier stengt. Samordnet aksjon av Twitter, Instagram, YouTube og Facebook, blant annet:

Her kan man, enn så lenge, se Monica Maggionis intervju med Bashar al-Assad:

YouTube player

Og her kan man lese teksten:

The interview that Italian Rai News 24 refrained from broadcasting

Ordre fra toppen

Når alle de CIA-infilterte sosiale mediene samtidig sletter et intervju, skal vi ikke se etter den endelig skyldige i ledelsen for RAI. De er ikke redaktører. De er kontorbud som utfører ordre. Og en slik ordre kan bare ha kommet fra toppen, mest sannsynlig fra etterretningstjenestene i USA. President Donald Trump har naturligvis makt til å gi en slik ordre, men hans modus operandi tilsier at han i så fall ville ha skrytt av det. Det har han ikke gjort. Alt peker i retning av «djupstaten», den militære og etteretningsmessige ledelsen som mener at de står over alt og alle.

Før vi kommenterer dette videre, er det også artig å se på «small talk» mellom Maggioni og Assad før intervjuet:

Som man ser hadde de funnet tonen. Og der nærmer vi oss antakeligvis svaret på hvorfor det var så maktpåliggende for djupstaten å stoppe intervjuet.

Når man leser eller hører intervjuet oppdager man at det ikke er noe innholdsmessig der som skulle utgjøre noen trussel mot de vestlige imperialistmaktene. Javisst kritiserer Assad dem, og javisst har han gode poenger både mot Vestens bruk av terrorister og forfalskningene av OPCW-dokumentene. Men det er neppe der problemet har vært.

Det er all grunn til å tro at feilen er at Assad får opptre som et intelligent, ressonerende menneske, en høflig og argumenterende person som svarer på de spørsmålene som blir stilt.

Hele fortellingen om Syria-krigen er jo at Assad er et monster, han er den nye Hitler, og derfor er ethver forbrytelse, enhver bruk av terrorister, enhver bombing og ødeleggelse, tillatt.

Vi må huske på at krig i dag føres vel så mye med medier, journalister, og Hollywood, som med bomber og granater. Krigen mot Syria har vært en spin-operasjon fra dag 1. Som for eksempel White Helmets, en Hollywood, PR-jihadist-operasjon som går tidligere psykologisk krigføring en høy gang. Krigsledelsen for denne snart ni år gamle krigen har langt på vei lykkes i å hjernevaske vestlige seere og lyttere, inklusive vanligvis saklige konservative, inklusive vanligvis USA-skeptiske venstreradikalere, inklusive vanligvis liberale og fornuftige folk, til å tro at vi her står overfor et opprør mot en folkemorder og et monster.

Da er det katastrofalt for hele prosjektet om tvilen skulle begynne å snike seg inn, om alle disse menneskene plutselig skulle begynne å stille spørsmål ved den propagandaen de har trodd på i over åtte år. Og derfor må de ikke få se en Assad som oppfører seg som folk, en person det går an å lytte til og en politiker som faktisk representerer sitt folk.

Derfor fikk RAI ordre om å stanse intervjuet, enda det legger deres jouranlistiske ære i ruiner. Derfor ble det gitt ordre til noen av de største korporasjonene i verden om for all del å blokkere dette intervjuet.

Og dermed har de allerede tapt. De har ikke lykkes i å gjennomføre noen total blackout, de her tvert om dummet seg ut, og dermed vist i hvert fall den delen av opinionen som ikke har glemt å tenke sjøl, hva hele denne krigsfortellingen handler om. Well done!

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMonica Maggioni fra italienske RAI intervjuer Syrias president Bashar al-Assad
Neste artikkelEkspert: – Konkurransen var rigget slik at Babcock skulle vinne
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).