Direktesending på Facebook om Norges jakt på plass i FNs sikkerhetsråd

0

Solbergregimet bruker hundrevis av millioner norske kroner på å sikre Norge en plass i FNs sikkerhetsråd.
Sikkerhetsrådet har hovedansvar for fred og sikkerhet i verden, og makt til å iverksette sanksjoner eller militær innsats. Alle FNs medlemsland må rette seg etter rådets beslutninger.

Spørsmålene står i kø rundt den omfattende kampanjen som er i gang, med stemmesanking, avtaler, byttehandler og et enormt pengeforbruk. Kari Jaquesson intervjuer og diskuterer med sjefredaktør i steiga.no Pål Steigan.

Hvem sin idé var dette? Hvem står bak kampanjen? Hvorfor vil Solbergregimet så intens ha Norge inn her? Kan Norge sies å ha et godt «rulleblad» hva gjelder ulovlige militære aksjoner og bruk av sanksjoner? Har Norge i det hele tatt en egen utenrikspolitikk? Og hva gjør kronprins Haakon Magnus i denne kampanjen?

Alt dette og mer skal vi diskutere – og våre lesere inviteres til å stille spørsmål og kommentere underveis i sendingen.

På Facebook kan du «LIKE» og dele linken, eller «tagge» dine venner slik at de også kan delta i denne diskusjonen. Jo mer seerne er aktive, jo bedre sending. Dersom du ikke er på Facebook, kan du likevel følge sendingen her, men vil da ikke kunne kommentere på direkten. Sendingen vil legges inn her etter direktesendingen.

Innslaget ligger også på YouTube for de som foretrekker den plattfomen.

Forrige artikkelSyrias hær fortsetter å nedkjempe terrorister i Idlib
Neste artikkelFBI etterforsker Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epsteins partner