Den franske streikebevegelsen tok ikke juleferie

223
Danserne ved Opera de Paris framførte en scene fra balletten Svanesjøen til støtte for streiken. Skjermdump fra video.

Frankrikes president Emmanuel Macron hadde bedt fagbevegelsen om en «våpenhvile» i kampen om den nye pensjonsreformen foran julehøytida, men han fikk det ikke som han ville. Bare to av metrolinjene i Paris var i drift første juledag og få toglinjer var operative.

Frankrike: En samlet fagbevegelse sier nei til Macrons pensjonsreform

På tross av protestene og uten hensyn til at 70 prosent av innbyggerne i Frankrike sier nei til pensjonsreformen har statsminister Édouard Philippe gjort det klart at reformen skal bankes igjennom. Regjeringa gjør noen små taktiske justeringer, men de store linjene i planen blir beholdt. En meningsmåling som er gjort for avisa Le Figaro viser at 68% av de spurte mener at streikene mot regjeringas politikk er på sin plass.

Et spesielt og unikt innslag i streikampen var da operadanserne i Paris danset Svanesjøen til støtte for streiken.

Den franske jernbanen SNCF sier at de til nå har tapt 400 millioner euro på streikene. Forretninger og turistindustrien har også tapt store beløp. Regjeringa og fagbevegelsen skal fortsette forhandlingen 7. januar, og foreløpig er det ingenting som tyder på at fagbevegelsen vil gi seg.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Sosialisme i et nøtteskall. De ultrapriviligerte arbeiderne skal beskyttes, mens det store flertallet skal utsettes for masseimport av lønnsdumpende og boligpris- og skatteøkene
  innvandring.

  Vi kan se det samme i Norge, hvor havnearbeiderne skal det hyles opp om på Steigan, mens håndtverkere skal jobbe 4 timer før de kan leie en annen håndtverker i en time hvitt, og for oss upriviligerte og konkurranseutsatte, er det veldig lite sympati å hente.

  Ikke en gang en takk skal vi få, fordi Stegan og de andre villa-eierne skal få billige tjenester uten å få dårlig samvittighet.

 2. Dette er viktig og prinsipiell kritikk.

  Det legitime formålet med Kongeriket Norge er å organisere territoriet/samfunnet Norge på en måte som dekker behovene til nordmenn. Og om staten skal praktisere likeverd mellom nordmenn, så må den i tillegg tilby makt/frihet på lik linje til hver nordmann.

  Men slik “operativsystemet” til det norske samfunnet fungerer i dag, så bestemmer et fåtall mellommenn i byråkratiet hvilke diverse mindretallsinteresser som mottar pengeoverføringer eller tjenester. Og når operativsystemet er slik at mellommenn “synser og føler” hvilke mindretallsinteresser som mottar penger eller tjenester, så incentiverer dette sjølsagt at ulike mindretall prøver å grave til seg slike særtilskudd, samtidig som de med størst makt/innflytelse vil ha en tendens til å vinne fram. Dette er enkel spillteori og enkel systemteori.

  –Det jeg skriver ovenfor er dessverre umulig å forstå for ideologisk handikappa og venstreradikale apehjerner, og man kan ikke forvente seg en helhetlig og prinsipiell samfunnskritikk her på steigan.no. Man kan heller forvente seg kritikk mot snevre og fjerne fokusområder, samt distraherende og unøyaktige angrep på “kapitalismen” fra folk som sjøl lever godt på det skeivfordelende byråkratiet.

  Så at t.d. innvandring fra den tredje verda representerer enorm ressurssløsing og verdiforringelse (til fordel for enkeltes preferanser), samt at slik innvandring er ødeleggende for den identitetsmessige foreninga som ligger til grunn for nasjonen Norge, det er noe vi må si ifra om sjøl. Her er ingen voksne hjemme.

 3. Avatar for FMD FMD says:

  Hva i all verden? Arbeiderne er det store flertallet, selvstendige næringsdrivende er ikke engang i nærheten av denne gruppen i størrelse. Det å legge ned arbeidet i protest mot urettferdighet er en tradisjon som har røtter som går mye lengre tilbake i tid enn sosialismen gjør.
  Arbeidsfolk har vært hardere rammet av globalisme enn det selvstendige næringsdrivende har vært. Havnearbeiderne hadde den eldste tariffavtalen i Norge. Den første kom til på 1200 tallet, lenge før det ble vanlig med slike avtaler.
  De har vært godt organisert med godt samhold seg i mellom, det har ført til at de hadde veldig gode lønns og arbeidsforhold. Nå er Norges eldste organiserte arbeidstakergruppe en saga blott, nettopp pågrunn av globalisme som du åpenbart ikke er en stor fan av.
  Nå er det jo engang slik at folk som driver på egen hånd har mulighet til og organisere seg, og det burde de også gjøre. Det første som bør gjøres er at folk innser at enkeltmannsforetak og små bedrifter ikke har samme interesser som de andre bedriftene. Derfor er det galskap å være organisert i samme organisasjon som dem.
  Raseringen av håndtverkeryrket som er blitt gjennomført på globalismens alter er årsaken til de restriktive og meningsløse tiltakene som du beskriver i ditt innlegg. Det er et slags desperat forsøk for å demme opp for åpne grenser og fri innvandring. Jo lengre alle sitter på sin egen tue og bare tenker på seg og sitt, jo lengre får denne galskapen fortsette.
  Splitt og hersk.

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Innlegget ditt gjorde IKKE at tilliten til sosialismen ble gjenopprettet, men du får bare holde på å dolke vanlig folk i ryggen og lyve for dem, for det jo som kjent tradisjon i dine kretser.

  Det hjelper ikke at du lyver. De er ei pølse i slaktetida og kan stenge ned for importen, og da ender havnearbeidere opp som lønnsadel.

  Jeg kan bare si flott og vel fortjent. Jeg har ikke sett en havnearbeider si noe om masseinnvandringen som har ødelagt så mye for mine arbeidsbetingelser.

  Jeg og mine håndverks kolleger HATER ofte dere sosialister, for det var virkelig tilfellet, men etter opplevelser som at man ikke får hjelp etter en konkurs, da det er innvandrere som skal hjelpes, så gidder gudskjelov veldig mange ikke lenger det, da penga vi betaler inn etter evne, brukes av fagforeningspampene på de med behov, og når man importerer analfabete negre og arabere, så blir behovet hos dem størst.

  Masseimporten dere sosialister har støttet, har også gjort at de nå benytter 56 % av sosialbudsjettet, så den etnisk norske arbeiderklassen skal betale etter evne, å se på at innvandrerne får etter behov, også over skatteseddelen.

  Hva jobber du med forresten? Akademiker som tjener på folkeutbyttet?

 5. Regnestykket for påstanden ovenfor (for de som tviler) / hvordan sosialdemokratiet straffer håndverkere sin positive atferd (reflektere egne og andres interesser):

  Edit: har korrigert eksempelet nedenfor for feil

  En elektriker bytter penger for rørleggerarbeid, og rørleggeren bytter senere til seg elektrikerarbeid med pengene han hadde igjen. Vi antar lik timelønn. Disse satsene gjelder i Kongeriket Norge :

  Merverdiavgift 25% (regnes på toppen av vare/tjeneste)
  Arbeidsgiveravgift 14,1% (regnes på toppen av lønn)
  Inntektsskatt 22%
  Trygdeavgift 8,2%

  Elektrikeren (privatperson) betaler 1.000 kr til Rørlegger AS. Av dette er [1.000 kr/1,25 =] 800 kr inntekt for Rørlegger AS.

  Om Rørlegger AS så skal bruke 800 kr til å lønne en ansatt rørlegger, så må det betales arbeidsgiveravgift på toppen av lønna, som betyr at [800kr/1,141 =] 701 kr kan utbetales som lønn.

  Etter å trekke ifra inntektsskatt og trygdeavgift kan rørleggeren motta [701 kr – 701 kr* 30,2% =] 489 kr på sin lønnskonto, som bare er 48,9% av de opprinnelige 1.000 kronene.

  Senere ønsker rørleggeren (privatperson) å bruke det han tjente til å kjøpe arbeid fra elektrikeren. Han betaler 489 kr til Elektriker AS, som med samme utregning gjør at den ansatte elektrikeren bare kan få utbetalt til seg sjøl [489 kr * 48,9% =] 239 kr.

  Kun [239 kr / 1.000 kr =] 23,9% av verdien av arbeidet er bevart hos håndverkerne etter at de har byttet arbeid med hverandre.

  For at en håndverker skal kunne bytte til seg 1 dagsverk fra en annen håndverker, så må han altså sjøl jobbe [1 dagsverk / 23,9% =] 4 dagsverk (nesten én arbeidsuke).

  (kilde: https://www.sjølstyre.no/2019/07/13/atferd-ma-tilhore-en-sjol/)

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Men de reiste til den mørke siden av månen, og om du betviler så kan du se filmen Iron Sky.

  https://www.youtube.com/watch?v=drtTGRjHH9s
 7. Avatar for FMD FMD says:

  Havnearbeiderne var ikke uutdannet, og de tjente ikke så mye som det ble fremstilt i media. NHO sammen med LO er store forkjempere for globalisme. Uten disse organisasjonene hadde aldri AP klart å rasere Norge på den måten de har gjort.
  Det er alikevel viktig å huske på at de fleste medlemmene av disse organisasjonene bare er nyttige idioter, de har ikke tid til rådighet for å virkelig sette seg inn i hva som foregår og hvorfor.
  Det er også viktig å huske på at masse av det som blir omtalt som sosialisme ikke har noe med sosialisme å gjøre i det hele tatt.
  Foreksempel velferdsstaten, det første som kunne ligne på den ble innført i Norge på slutten av 1200 tallet av Magnus lagabøte. Dette er flere hundre år før Marx og Engels ble født.
  Selve grunnstammen i sosialisme er at arbeiderne skal eie arbeidsplassene de jobber på. John Stuart Mill kom med den kjente uttalelsen “Those who work in the mills ought to own them” lenge før Marx og sosialismen var en ting.
  Det er kun en massiv Norsk folkebevegelse som kan redde Norge fra denne galskapen som vi kaller globalisme, og det kan ikke skje hvis vi sitter i hver vår krok og furter. Folk bør sette seg detaljert inn i hva som har blitt gjennomført i Norge, og hvordan og hvorfor det har blitt gjennomført.
  Ingenting av det som blir skrevet i massemedia bør festes lit til, og spesielt ikke hvis det gjelder arbeidslivet eller nasjonal selvstendighet/utenrikspolitikk.

 8. Jammen vil du ikke vite om du har majones i munnviken?

  En gang snakket jeg med en halvbekjent i noen minutter, for så å bevege meg rundt blant folk, før jeg kom hjem og fant at jeg hadde noe lett synlig matgris i trynet. Siden jeg hadde spist mat før jeg hadde snakket med den halvbekjente, så måtte dette griset ha vært synlig hele tiden jeg snakket med den halvbekjente. Da ble jeg sint. Er jeg liksom en så forstyrret eller grisete person at det vennlige er å ikke påpeke at jeg har noe gris i trynet? I mine øyne blir dette å undergrave meg.

  Og derfor sier jeg til deg at det er koko å si at jorden er flat; at det strider mot observasjoner og at naturvitenskapen ikke lenger gir helhetlig mening med en slik hypotese. I mine øyne ville det være å undergrave deg enda mer å ikke si at du er halvsprø når du tror at jorda er flat. Hysj, hysj…ikke si til Anne Brit at jorda er rund…for hun er ikke i stand til å forstå det, og vil ikke tåle å høre det. Når jeg sier til deg at det er koko å tro at jorda er flat, så sier jeg at jeg anser deg som en så rasjonell person at det er riktig å si til deg at det du her tror er absurd.

  Du har studert fysikk og økonomi i voksen alder sier du? Dette er tunge fag og det er lett å føle seg liten og kunnskapsløs, og jeg antar det som skjedde er at du begynte å lage deg idéer om at det kun er du som egentlig forstår sannheten, for slik å beskytte sjølfølelsen din.

  Fysikk er vanskelig. Jeg er dessverre for dum til å jobbe som fysiker. Men vi er alle intelligente nok til å lære fysikk. Naturvitenskapen gir den mest fascinerende og meningsfulle forklaringen på hvordan livet på jorda har utviklet seg. Og likevel er det fortsatt fritt frem å si “Gud skapte universet”, om man føler dette forklarer noe.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

215 flere kommentarer

Deltakere