Den franske streikebevegelsen tok ikke juleferie

0
Danserne ved Opera de Paris framførte en scene fra balletten Svanesjøen til støtte for streiken. Skjermdump fra video.

Frankrikes president Emmanuel Macron hadde bedt fagbevegelsen om en «våpenhvile» i kampen om den nye pensjonsreformen foran julehøytida, men han fikk det ikke som han ville. Bare to av metrolinjene i Paris var i drift første juledag og få toglinjer var operative.

Frankrike: En samlet fagbevegelse sier nei til Macrons pensjonsreform

På tross av protestene og uten hensyn til at 70 prosent av innbyggerne i Frankrike sier nei til pensjonsreformen har statsminister Édouard Philippe gjort det klart at reformen skal bankes igjennom. Regjeringa gjør noen små taktiske justeringer, men de store linjene i planen blir beholdt. En meningsmåling som er gjort for avisa Le Figaro viser at 68% av de spurte mener at streikene mot regjeringas politikk er på sin plass.

Et spesielt og unikt innslag i streikampen var da operadanserne i Paris danset Svanesjøen til støtte for streiken.

Den franske jernbanen SNCF sier at de til nå har tapt 400 millioner euro på streikene. Forretninger og turistindustrien har også tapt store beløp. Regjeringa og fagbevegelsen skal fortsette forhandlingen 7. januar, og foreløpig er det ingenting som tyder på at fagbevegelsen vil gi seg.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.