Saudi-Arabia drepte minst 17 sivile på et marked i Nord-Jemen julaften

0
Marked i Jemen bombet

Minst 17 mennesker, for det meste afrikanske flyktninger, døde i et artilleriangrep fra Saudi-Arabia mot et overfylt marked i Nord-Jemen. Dette skriver det italienske Controinformazione.info, som fortsetter:

Julaften lanserte det saudiske regimet et artilleri- og rakettangrep mot Al-Raqu-basaren i byen Manba, som ligger i den nordlige provinsen og på grensen til Saada, ifølge rapporter fra det jemenittiske nyhetsbyrået Saba, og blant ofrene var 12 afrikanske migranter.

Rapporten, som siterer offisielle kilder, bemerker at dette agrepet også førte til titalls sårede, inkludert barn. I Jemen sa helsedepartementet at dødstallene kan øke på grunn av den alvorlige helsetilstanden til mange skadde.

Den jemenittiske talsmannen fordømte den «vedvarende tausheten» fra internasjonale organisasjoner, ledet av FN, stilt overfor forbrytelsene som er begått og begås av Saudi Arabia og dets regionale allierte i Jemen. Det anslås at minst 1000 jemenittiske barn dør hver dag som et resultat av bombingen eller hungersnøden som er forårsaket av blokaden som Jemen har blitt utsatt for av Saudi Arabia, USA og deres allierte.

Saudi-Arabia har i realiteten tapt krigen mot Jemen, men fortsetter likevel sine massakre mot jemenittiske sivile, vel vitende om at deres allierte i Vesten verken vil hindre dem eller straffe dem, men tvert om støtte dem.

Les mer om krigen i Jemen på steigan.no.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.