Peter Handke: Gruen sluppet løs av NATOs første krig

14
Peter Handke, Wikipedia. "Wild + Team Agentur - UNI Salzburg" - Transferred from de.wikipedia to Commons. The original uploader was Mkleine at German Wikipedia. CC BY-SA 3.0

Fra et intervju med Peter Handke i 2008, oversatt til norsk og publisert av Midt i fleisen.

Jeg var i Kosovo i april, og jeg har vært der ved fire andre anledninger i det siste. Jeg ble virkelig slått av det jeg så i enklavene Velika Hoca, en landsby med en stor ortodoks kirke, og deretter i Orahovac. De er to enklaver nær hverandre, og der forstår man hvordan serberne lever, hvordan de bruker tiden sin, frarøvet enhver besittelse, tvunget til bare å kunne gå ut klokka fire om morgenen, terrorisert hele tiden.

Suddeutsche Zeitung, da de snakket om en serbisk enklave, har utrolig nok skrevet: “Serberne later til å være redde”. Du skjønner, det er ideologi, de har allerede bestemt seg for hvordan de skal tenke. Nei, serberne «later ikke som om de er redde», de lever ganske enkelt i frykt og de har blitt utsatt for så mange drap i denne perioden.

Det er ikke lenger serbiske kirkegårder utenfor landsbyene, som ellers i Serbia. I Orahovac er kirkegårdene blitt overført til sentrum av landsbyene, innenfor enklavene, og bussene som kommer så ofte fra Mitrovica, må vente for ikke å forstyrre de nye gravene. Så selv vanlig gravpleie er umulig når de som forsøker det, kan ende med å bli myrdet og gravstedene selv blir vandalisert.

Jeg har bare sett hat i Kosovo. Det er NATO som har skapt denne tragiske og uholdbare situasjonen, NATO som bombet hele det tidligere Jugoslavia. Og nå insisterer NATO og EU på at det er nødvendig å innvilge uavhengighet fordi de ellers vet at kosovoalbanerne vil drepe igjen og true med en ny krig. Men hvordan kommer man til å fortjene uavhengighet ikke med rette, men fordi man truer vold og en ny krig? Hvilken demokratisk logikk er dette som nå brukes av Europa og USA?

Enda verre, i åtte år har de aldri sluttet med drap og terrorisering. Det er nok selv å bare se et serbisk symbol, en buss eller når det nærmer seg de vakreste klostrene i Europa, som Decani eller Gracanica, så kaster selv barna steiner, som med en automatisk reaksjon.

Serberne er redusert til en flokk med sauer, fortapte og fattige. De har snakket om volden fra serberne mot albanerne, men de har tidd i alle disse årene om hundrevis og hundrevis av drap og ødeleggelsen av klostrene. De har fortalt oss at serberne ønsket å utvise to millioner albanere, og av den grunn var bombekampanjen berettiget. De laget et flott skuespill langs grensen, bra for verdens TV-team og for NATOs propaganda. Disse flyktningene var for det meste på flukt fordi de var redde for flybombingen, de ble innlosjert så snart de nådde den makedonske grensen, og de har alle vendt hjem to måneder senere. Slik pønsket de ut en ny elendig krig fra fotografier og TV-sendinger.

I 1996 var jeg i Decani for å holde et foredrag, og det var ingen italienske tropper foran klosteret da, som de nå beskytter det. I nærheten var det en ensom serbisk restaurant og de ønsket ikke å dra derfra. Inne i restauranten var det spor etter et angrep fra KLA, der en albansk kvinne var myrdet: Fem minutter før hadde alle de albanske husene i gaten plutselig slått av lyset.

Serberne har også begått forbrytelser, og det har vært en skamplett for den nasjonen og de som styrer den. Men ingen beskrev dette som en inter-etnisk krig, ingen nevnte disse væpnede angrepene mot serberne og de moderate albanerne, gjort av «frihetskjemperne.»

Noen dager inn i NATOs krig hadde Le Monde og også aviser på venstresida overskriftene “Full terror i Europa. 50 000 ofre.” Det var mange ofre, men fra begge sider, og mange moderate albanere ble drept av KLA. Til slutt fant Haag-tribunalet gravene til to tusen omkomne, for det meste falt i kamp. Men ikke de femti tusen eller “fem hundre tusen” som New York Times brukte i sine overskrifter.

****

De har ført en kampanje mot meg som resulterte i at teateret Comedie Francaise trakk verket mitt fra programmet, og så har de tidd om det faktum at det de sa, ikke var sant. Jeg elsker dypt Frankrike til George Bernanos, til Francois Mauriac, og fremfor alt Albert Camus, men kulturen i dagens Frankrike er virkelig skammelig. I dag er skribentene og filosofene karikaturer, som André Glucksmann, Bernard-Henri Lévy og de latterlige forkjemperne for internasjonale menneskerettigheter som Bernard Kouchner, som i mellomtiden har blitt utenriksminister.

Forfatteropprop til støtte for Handke

Omkring 120 tyskspråklige forfattere, forleggere og oversettere har rykket ut med et opprop til støtte for Peter Handke og mot den giftige kampanjen som drives mot ham.

Oppropet er gjengitt i den østerrikske kanalen OTS, men er vel knapt blitt referert i norske medier.

Les: Hyklerkoret mot Peter Handke

Ny Handkedebatt: Om Serbia og oppløysinga av Jugoslavia

KRIG I VÅR TID

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Dias Dias says:

  Jeg kunne sagt det samme om Norge. Jeg elsket det landet jeg vokste opp i. Jeg gikk med stolthet og glede inn i forsvaret. Gikk med norskflagg på meg i utlandet. Stort sett en kjempe patriot.

  Norge av i dag finner jeg heslig og vemmelig. En nasjon av snøfftene forbruker griser. Viss eneste ønske i livet et flere og billigere forbrukervarer, samtidig som de hjernedødt bomber og sanksjonere for å få bedre råd. Til å kjøpe enda mer.

  Mitt Norge, det landet jeg engang elsket finnes ikke lenger. Jeg sitter igjen i en stinkende grisebinge fullt av vemmelige vesener jeg gjør alt jeg kan for å ha minst mulig å gjøre med.

 2. Avatar for Alike Alike says:

  Du levde i en illusjon Dias. Og nå er du desillusjonert. Jeg er enig med han her om at det er bedre å være sistnevnte. Norge var på vei til å bli det som det er nå, men kunne sikkert ha gått en annen vei. Da måtte mye ha vært gjort annerledes. Venstresida i Norge ble underkua av LO, militæret, hemmelige organisasjoner og ikke minst Arbeiderpartier. Selvsagt mye annet også men disse vare svært effektive på å distansere venstresida fra dem som ønsket noe annet enn reformer som var til fordel for storkapitalen.

  https://www.youtube.com/watch?v=8TBBhPUwrCU
 3. Avatar for Dias Dias says:

  Det inntrykket fikk jeg også da jeg leste Grogate https://giabo.wordpress.com/2016/02/19/boken-gro-gate/
  grogate-front

 4. Avatar for Dias Dias says:

  Ramm og Setsaas kjente på den tiden ikke til masseovervåking og trodde de hadde ramlet over spionering rettet spesifikt mot dem selv. Mest sannsynlig så kunne de avdekket et forsøk på analog masseovervåkning.

  Det kunne de ha funnet ut om de hadde sett på Grete Faremo istedenfor å se på Gro Harlem Brundland, som ville vært naturlig om sionisme hadde vært tema for boken.

  Flere år senere har vi gått fra analog masseovervåking til dataovervåking og her er det daværende justisminister Grete Faremo dukker opp. Problemet er at daværende PST sjef Janne Kristiansen nekter å dele PST sine ettertnigsopplysninger med USA. Blondinen som erstatter Janne Kristiansen åpner umiddelbart for å utlevere PST sin etteretningsinformasjon til USA.

  Grete Faremo får seg ny jobb. Nå i Microsoft.https://www.aftenposten.no/norge/i/0V06o/grete-faremo-gaar-til-microsoft

  Microsoft Europe som Grete Faremo jobber for er med på å utvikle Prism. https://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_(surveillance_program)

  Mye tyder på at lille servile norge har vært et masseovervåknings laboratorie.

 5. Avatar for Alike Alike says:

  Jeg kommer fra et annet sted i verden, hvor folk tar det for gitt at myndighetene overvåker de man vil. Å tro noe annet er svært naivt! Men så levde man kanskje i en illusjon om at sånt var på stell i “demokratier”.

  Jeg sier ikke at det skal være sånn. Men at man på en side sier at det ikke skal være sånn, men alltid kan være det med lureri, er jo egentlig enda verre enn at alle veit om det.

  Sjekk ut denne fyren. Han har greie på de her greiene fra USA i sin tid som teknisk leder for NSA.

  https://www.youtube.com/watch?v=SjHs-E2e2V4
 6. Avatar for Dias Dias says:

  Han er frustrert fordi den amerikanske etteretningstjenesten ikke har greid å stanse terrorist aksjoner, siden de allerede har alle navn i verden overvåket. Alle mulige terrorister er merket med potensiell farlig og alikevel greier de ikke å stanse disse terror aksjonen? Det er frustrasjonen hans. Hva om han rett og slett ikke har blitt konspirasjonsteoretisk nok enda til å innse at de aksjonen han snakker om er utført av firmaer som har kontrakter med etteretningstjenesten? Det ville om ikke annet gitt en forklaring på noe som for ham var så frustrerende at han valgte å bli en varsler.

 7. Avatar for Dias Dias says:

  Svært meget tyder videre på at Norasonde i perioder bidro til produksjon av telefonapparater modifisert for romavlytting via telefon5^. Disse ble stilt til disposisjon for installasjon både i offentlig og privat sektor. Denne (forøvrig ulovlige) avlyttingsteknikken kom i bruk i Norge på 60-tallet, og er fra Borten-regjeringens tid 1965-72 og frem til idag benyttet i stor utstrekning5^

  Mulig jeg er fryktelig konspirasjonsteoretisk her, men er Norasonde https://www.norasondegruppen.no/eier
  som nevnes i Grogate og de her den samme. Så er altså norges første vernede bedrift en telebedrift etablert av E-tjenesten. Hvor Norsk folkehjelp som hjelper norges terrorister i Syria er en av eierene?
  Har Norsk folkehjelp alltid vært et skalkeskjul for den norske E-tjenesten?

  Dette vakuum ble så bekymringsfullt at de hemmelige tjenester i de viktigste vestlige land var svært opptatt av det. Hvor viktig «U-3»/ballongetterretningen nå ble i en kort periode lar vi forfatteren Peter Wright (tidligere ansatt i britiske MI-5 der han bl a ledet en rekke av de mest kjente spionjaktene i England, og avanserte så høyt at han i perioder fungerte som nr. 2 eller nr. 3) forklare gjennom sin bok «Spionjegeren» (først utgitt i Australia fordi den ble forbudt i Storbritannia)57. Ifølge Wright var ett av russernes viktigste strategiske mål«…å øke og utvikle sin styrke av interkontinentale, ballistiske raketter (ICBM) uten åvekke mistanke i Vesten. Dette var den tiden da man snakket om «rakettforsprangeb>.Frykten for a t Russland skulle være på vei til å gå forbi var e tt av hovedpunktene iKennedys kampanje ved presidentvalget i 1960, og han satte seg fore å ta igjenforspranget. Russerne ønsket for enhver pris å overbevise vesten om atrakettforspranget var en illusjon, og a t hvis det var noen forskjell, var det Sovjet som låetter. En del av årsaken til frykten for a t russerne skulle ha få tt e t forsprang, lå i a t nårdet gjaldt etterretning, var Vesten blind i denne perioden. Det skyldtes atrekognoseringen med U-2-fly opphørte etter a t Gary Powers ble skutt ned i mai 1960, slika t man ikke fikk fotorekognosering over Sovjetunionen igjen før den første satellitten bleskutt opp m ot slutten av 1962.1 mellomtiden var den eneste etterretningen man fikk detman kunne oppfange av telemetrisignaler og radiokommunikasjon fra forsøksfeltene forrakettutskytning i sovjetisk Asia, og dessuten Penkovskij, selvfølgelig.»Leseren forstår nok nå hvorfor det bare tok 52 dager fra U-2 ble skutt ned til firmaet Norasonde i all hast ble etablert for reaktivering av den gamle ballongetterretningen!3.6 De lange linjerNår vi så i vår sak avslører at tidligere arbeidsledere fra Norasonde (disse var ikke yrkesvalghemmede) opptrer som overvåkere på vegne av E-staben og i samarbeid med andre fast ansatte i E-staben og overvåkere styrt av Mossad samt folk fra POT, skjønner vi godt regjeringen Harlem Brundtlands anstrengelser for å forhindre oppklaring av vår sak. En full oppklaring av «U-3»-bedriften Norasondes virksomhet ville nemlig ikke bareavdekke endel ulovlige virksomheter styrt av E-staben og derved også kompromittere både statsministerens far, sosialminister og senere forsvarsminister Gudmund Harlem og hennes onkel Ola Evensen, ansatt i E-staben, menogså at en kamuflert arbeidsform for etterretningsvirksomhet (hyppig brukt av allierte tjenester) hadde vært benyttet i større utstrekning enn tidligere antatt her hjemme. Vi er for vårt vedkommende fulle av respekt for genialiteten ved denne operasjonsformen i sin egentlige hensikt, men akkurat like irritert over at den har vært benyttet mot oss som lovlydige norske borgere

 8. Avatar for Alike Alike says:

  Perfekt cover. Ganske uetisk også :wink:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere