Jemen har skutt ned den tredje amerikanske Reaper-dronen siden november

0
Fotokreditt: US Air National Guard/Staff Sgt. Joseph Pagan

Et USA-ledet marineoppdrag for å beskytte israelske handelsinteresser har ikke klart å avskrekke jemenittiske angrep i Rødehavet og Det indiske hav.

Dette skriver nyhetsdesken i The Cradle.

Talsmannen for de jemenittiske væpnede styrkene, brigadegeneral Yahya Saree, kunngjorde 27. april at Sanaa har skutt ned enda en MQ-9 Reaper-drone og at troppene vellykket angrep den britisk-eide råoljetankeren MV Andromeda Star.

Ifølge den amerikanske sentralkommandoen (CENTCOM) skjøt de jemenittiske væpnede styrkene tre anti-skip ballistiske missiler inn i Rødehavet, og forårsaket mindre skade på Andromeda Star. En av missilene landet i nærheten av et annet fartøy, MV Maisha, men det ble ikke skadet, sa CENTCOM. Lørdag bekreftet en ikke navngitt amerikansk militærtjenestemann overfor CBS News at en MQ-9 Reaper-drone «krasjet» inne i Jemen tidlig på fredag ​​og sa at en etterforskning er i gang.

Ifølge Saree ble dronen med en prislapp på 30 millioner dollar skutt ned av jemenittisk luftvern i Sadaa-provinsen.

Jemen har dermed skutt ned tre MQ-9 Reaper-droner siden starten av operasjonene til støtte for Palestina i november i fjor, og dette har kostet den amerikanske regjeringen minst 90 millioner dollar.

Til tross for at de har startet en ulovlig krig mot den arabiske verdens fattigste land, har USA ikke klart å avskrekke angrep på Rødehavet og Det indiske hav fra Sanaas side.

De jemenittiske væpnede styrkene angrep først kun israelsk-tilknyttede skip som passerte gjennom Bab al-Mandab-stredet, men utvidet operasjonen til å omfatte amerikanske og britiske skip etter at Washington og London begynte å bombe landet.

Et marineoppdrag fra EU for å «beskytte navigasjonen» i Rødehavet har heller ikke klart å avskrekke angrepene, ettersom tjenestemenn fra Tyskland og Frankrike har sagt at situasjonen «forblir den samme».

I møte med sin fiasko, tilbød Washington nylig jemenittiske tjenestemenn «en anerkjennelse av regjeringens legitimitet» i bytte mot dens nøytralitet i krigen mot Gaza.

«[Washington] lovet å reparere skadene, fjerne utenlandske styrker fra alle okkuperte jemenittiske land og øyer, og fjerne Ansarallah fra utenriksdepartementets ‘terrorismeliste’ – så snart de stopper angrepene sine til støtte for Gaza», ifølge jemenittiske kilder som snakket med The Cradle .

Tilbudet inkluderte også en «betydelig reduksjon» av rollen til det Saudi-utnevnte presidentens lederskapsråd i Jemen (PLC) og «framskynding av signeringen av et veikart» med den Saudi-ledede koalisjonen for å avslutte den ni år lange krigen som har ødelagt Jemen.

Likevel har jemenittiske tjenestemenn holdt fast på at deres operasjoner i Rødehavet, Adenbukta og Det indiske hav vil fortsette inntil Israel stopper folkemordet på palestinere i Gaza.

Den 22. april kunngjorde de jemenittiske væpnede styrkene at de ville utvide militæroperasjoner mot israelsk-tilknyttede skip i Rødehavet, Arabiahavet og Det indiske hav etter oppdagelsen av massegraver rundt flere av Gazas sykehus.

Forrige artikkelStudie viser redusert fertilitet hos mRNA vaksinerte
Neste artikkelVil kommuneopprøret bre seg?
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.