Facebook hjelper Demokratene – fjerner alle henvisninger til varsleren av «Ukrainagate»

0
Illustrasjon: Shutterstock

«Enhver melding som nevner den potensielle varslerens navn er i strid med vår politikk som forbyr «outing av vitner, informanter og aktivister», sa en talsperson for Facebook i en uttalelse 8. november 2019. Det samme gjorde Twitter.

Dette er uten tvil et håndslag til Demokratene i USA. Deres kampanje for å stille Donald Trump for riksrett bygger på vitnemålet til den inntil nylig anonyme varsleren E.C., som vi altså ikke skal nevne navnet på. Han tilhører det demokratiske partiet. Han har jobbet for Joe Biden og for CIA-direktør John Brennan.

Demokratene i USA gjør enda en kardinalfeil – vil den også gavne Trump?

Han er derfor verken noe nøytralt vitne eller noe trygg plattform for demokratenes kampanje. Derfor er det viktig for dem at det ikke blir for mye oppmersomhet om dette kronvitnet deres. Og det får de altså nå hjelp til av Facebook og Twitter.

Nå finnes det en lov i USA mot å navngi varslere, så de sosiale mediene kan støtte seg på den, men det står ikke til å nekte at her står og faller hele riksrettssaka på om vitnemålet er troverdig eller ei. Det kan også settes spørsmålstegn ved om denne mannen er en varsler i det hele tatt.

Og ikke minst: Den viktigste varsleren av dem alle i USA var Edward Snowden, og det er ikke mange demokrater, eller republikanere for den del, som vil beskytte ham.

Dette er enda et eksempel på at politikken i USA har forfalt fra tragedie til farse.

Den virkelige skandalen i Ukraina snakker man ikke om. Det var at Obama-administrasjonen gikk aktivt inn og gjennomførte et statskupp i Ukraina med støtte fra nazister og andre høyreekstremister.

Det skjedde et kupp i Kiev natt til 22. februar 2014.

Vesten samarbeidet med nazister for å gjennomføre kuppet i Ukraina i 2014

Og i forhold til Joe Biden var skandalen at han brukte sin posisjon og USAs nakketak på Kiev til å få skrinlagt etterforskning av korrupsjon knyttet til det selskapet hans sønn Hunter Biden fikk uanstendig mye penger fra.

Den korrupte sønnen og den korrupte visepresidenten

Joe Bidens sønn, Hunter Biden, som i 2014 akkurat var blitt sparket ut av marinekorpsets reserveavdeling for bruk av kokain, tok oppdrag for selskapet Burisma Holdings til en prislapp av 50.000 dollar i måneden. Jobben var å sørge for at Burisma skulle få kontroll over en stor del av Ukrainas gassreserver. Allerede da ble det pekt på som en interessekonflikt.

At Joe Biden, som da var visepresident i USA, hadde en tjukk finger med i spillet for å sikre sønnen denne jobben er ingen dristig antakelse. Men verre blir det for kandidaten Biden at han også brukte stillingen sin for å tvinge den ukrainske staten til å avslutte en korrupsjonsetterforskning mot Burisma.

I mars 2016 truet Joe Biden Ukraina med å holde tilbake et lån fra USA på 1 milliard dollar dersom ikke landets sjefsanklager ble sparket. Ukraina var også den gangen helt på knærne økonomisk og et tap av dette lånet kunne vært ganske katastrofalt for landet. Presset virket. Riksanklager Viktor Shorkin ble avsatt og etterforskninga mot Burisma innstilt.

Det kan ikke herske tvil om at Joe Biden intervenerte på denne måten, siden han ikke kunne motstå fristelsen til å skryte av det for åpne TV-kameraer.

Med sine egne ord, og mens kameraene rullt, truet Joe Biden Ukrainas president Petro Porosjenko med at USA ville trekke sin lånegaranti på en milliard dollar, og dermed sende landet ned i enda djupere økonomisk krise, hvis ikke Porosjenko straks sparket Shorkin.

Et splittet land

Det at Demokratene har brukt nesten en hel valgperiode for å prøve å styrte den valgte presidenten i stedet for å presentere et alternativ til hans politikk er betegnede for en stat og et land som er blitt dysfunksjonelt. USA har enorme problemer både innenriks og utenriks som de politiske partiene kunne ha konsentrert seg om. Men det verken ønsker de eller evner de, så i stedet holder de på med sånt som dette. Frankrikes president kate nylig NATO for hjernedødt. Karakteristikken kunne uten problemer vært overført til USAs politikerkaste.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBrasil: Lula fri fra fengselet
Neste artikkelTo svært avslørende avstemninger i FN