Demokratene i USA gjør enda en kardinalfeil – vil den også gavne Trump?

6
Speaker i Representantenes hus Nancy Pelosi har ført an i "Ukrainegate"-saka mot Trump. Var nå det så klokt? Foto: Shutterstock

Før alle stemmene var talt opp etter presidentvalget i USA i 2016, og da det var klart at Hillary Clinton hadde tapt, hadde Demokratene strategien klar: Skyld på russerne! Gjennom hele det sirkuset som fikk navnet «Russiagate» forsøkte de å utløse riksrettssak for å avsette president Donald Trump. «Russiagate» ble en hel industri og den fikk paralysere det politiske livet i USA i over to år til fortrengsel for politikk, og til fortrengsel for relevant og nødvendig kritikk av Trump og hans politikk. Og så endte det som den berømte skinnfellen.

Stort nederlag for Russiagate-industrien

«Russiagate» var fake news, la oss gni det inn

Men har Demokratene lært noe av det? Ikke i det hele tatt. Nå er de i gang med samme sirkuset igjen. De tar ikke sjansen på å ta kamp mot Trumps politikk, siden de sjøl ikke klarer å lansere noe alternativ. I stedet satser de igjen på riksret, denne gangen gjennom «Ukrainegate». Sentralt her står «lekkasjen» fra en såkalt anonym varsler, som ikke er så anonym at det gjør noe, siden alle nå vet at han heter Eric Ciaramella. Han er demokrat og jobber for Joe Biden og for CIA-direktør John Brennan. Han varslet om at Trump angivelig hadde misbrukt sin makt for å ramme Biden via Ukraina. På dette grunnlaget har demokratenes flertall i Representantenes hus vedtatt å starte en såkalt Impeachment inquiry, eller forberedelse til riksrett mot Trump.

Dette kan vise seg å være enda et gigantisk feilgrep fra demokratenes side. Det er lite trolig at dette nye sirkuset vil føre til riksrett, og det kan godt komme til å grave opp så mye dritt om far og sønn Biden og deres forhold til Ukraina, for ikke å snakke om Obama-administrasjonens forhold til Ukraina og statskuppet der i 2014, at demokratene kommer til å ønske at de aldri hadde prøvd.

Som Noam Chomsky sa i et intervju, «det kan være 100 grunner til å stevne Trump, men dette er neppe klokt.»

Om det kommer så langt som til et vedtak i Huset, vil det strande i Senatet. Ingenting tyder på at Trumps velgerbase bryr seg det minste om «Ukrainegate». Republikanerne i Senatet tør ikke utfordre Trump på dette, og dermed kan hele sirkuset godt ende med at det blir til fordel for Trump. Han kan ta på seg offerrollen og demokratene har misbrukt enda en mulighet til å ta ham på politikk der han virkelig er sårbar. Det ser ut til at Donald Trump nyter det allerede.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Har de egentlig to forskjellige partier i det hele tatt? For et duste-land!

 2. Avatar for AndersP AndersP says:

  Saken har en möjlig parallell i Storbritannien där folk nu är utleda på Brexitintrigerna. Och nu tror alla att det kommande valet ska avgöras av vad folk trycker om EU. Åtminstone tror Tories det och väntar en seger. Men kanske har J.Corbyn hittat en öppning när han och Labour söker göra valet till en fråga om andra saker???

  När JC sedan blir premiärminister kommer det brittiska etablissemanget självfallet att skylla på Putin och ryssarna!

  En “revolutionär situation” uppstår när Överheten inte längre “kan” och Menigheten inte längre “vill” traska i de uppgjorda fotspåren.

 3. Avatar for Mari Mari says:

  To sider av samme mynt er alt de har. Begge sider eies av Israel

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Enten har amerikaneren blitt rammet av kollektiv galskap, eller så blir de fjernstyrt - fra Jerusalem.
  Adam Schiff har sikkert dobbelt statsborgerskap, og faren til Pelosi var shabbos-goy.
  CIA har alltid vært styrt av de utvalgte.

  Tipper de kommer til å kjøre på, og satse på at Trump velger å gå av, framfor å kjempe. Hvis han står i mot, vil han få mulightene til å skjemme dem ut i en rettsak, noe jeg tror han har lyst til. Da er demokratene ferdige - for godt. Hvis han går av , er det stor fare for borgerkrig.

 5. Avatar for Mari Mari says:

  Jeg har familie og venner i USA som glatt vil svare deg at de er fjernstyrt. Familien vil tilbake til Norge og ta med seg sine familier. Et familiemedlem sa rett ut at han føler han må redde familien sin fra USA sin galskap. Han har bodd i Statene i over 20 år og sier at alt blir verre med hver nye president. Mens Amerikanerne sliter seg gjennom hverdagen ser de at skattepengene blir brukt til å holde Israel gående. Amerikanerne tror visst de er de eneste som pumper penger inn til sionistene. To av hans naboer mistet hjemmene sine og nå er han bekymret at de er neste familie på lista for utgiftene øker mens lønningene ikke gjør det. Det eneste som øker er pro militær propaganda som visst fortsatt sier å bli med for å bli alt man kan bli. Jeg svarte ham at det var merkelig og spurte om han faktisk snakket om USA eller om Europa siden samme skjer her.

 6. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det er veldig lærer-rikt å se på forskjeller og likhetspunkter mellom det russiske, og det amerikanske samfunnet. Særlig i forbindelse med kollaps. Du ser det også litt i hvordan Kuba taklet orkanene for et par år siden, sammenliknet med Puerto Rico.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere