To svært avslørende avstemninger i FN

13
USA vil ikke kreve et atomvåpenfritt Midtøsten eller kritisere nazisheroisering. Begge bildene fra Shutterstock

7. november 2019 vedtok FNs hovedforsamling en resolusjon mot glorifisering av nazismen. Resolusjonen har tittelen “Combating glorification of Nazism, neo-Nazism and other practices that contribute to fuelling contemporary forms of racism, racial discrimination, xenophobia and related intolerance”.

121 stater stemte for resolusjonen, 55 avholdt seg og bare to stater stemte mot, og avslørende nok var det USA og Ukraina. I Ukraina er jo det å hylle naziskollaboratører blitt en del av lovverket og de nasjonale markeringene. Fødselsdagen til nazikollaboratøren Stepan Bandera er nasjonal helligdag og nazister er tillatt å ha spesialavdelinger i Nasjonalgarden og har solide posisjoner i politiet. Og dette regimet er innsatt og opprettholdt av USA, så at de to finner sammen i dette spørsmålet er på ingen måte overraskende. Men avslørende er det.

Les: Nazikollaboratørs fødselsdag blir nasjonal helligdag i Ukraina

USA, Brasil og Israel alene mot atomvåpenfritt Midtøsten

Den andre avslørende avstemninga handlet om en resolusjon som ville forby atomvåpen i Midtøsten og stanse våpenkappløp i verdensrommet. 172 stater stemte for denne resolusjonen. To stater avsto fra å stemme: Ukraina og Colombia.

Som kjent har Israel atomvåpen i strid med ikkepsredningsavtalen. Det har de fått hjelp av blant annet Norge og USA til å skaffe seg. Det vil ikke USA og Israel ha noen kritikk av. Samtidig er det nettopp ikkespredningsavtalen som brukes som påskudd for sanksjoner og krigstrusler mot Iran.

Man skal ikke beskylde USA for å være konsekvent i sin praktisering av ikkespredningsavtalen. Men konsekvente i sin støtte til det naziinfiserte Ukraina og det sionistiske regimet i Israel, det er de.

Det er anslått at Israel har mellom 80 og 400 kjernefysiske bomber, skriver Wikipedia.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Olaf Olaf says:

  Ukraina hyller ikke Nazismen, Steigan. Det vet du /burde du vite. Derimot sprer russisk propaganda gjennom sine kontrollerte medier løgner kontinuerlig. At du siterer Rossolicki-Liebe er greit nok, men prøv å forstå helheten i det han skriver, ikke fragmenterte setninger. Da ville du ha forstått Banderas holdninger: hvorfor han inngikk samarbeid med Hitler, hvorfor han ble arrestert av Hitler og hvordan og hvorfor han agerte med sitt OUN etter krigen. Jeg skal ikke belære deg mer om det, bare les boka på nytt.
  Videre: 1. januar er ikke definert som noen “helligdag” for Bandera. 1. januar feires som den første dagen i det nye året (da etter vår kalender - ikke den ortodokske).
  Videre har du misforstått opprinnelsen til Slava Ukraini (juster din - og Wikipedias - skrivemåte). Hyllesten ble etablert under Ukrainas forsøk på å løsrive seg fra Sovjet-samveldet/tsar-riket i perioden 1917 til 1921). Også tillegget Heroiam Slava (ære til heltene) ble laget i den perioden (ikke på 30-tallet av OUN. De var ikke etablert på det tidspunktet. Men hvis du er så opptatt av ultranasjonalisme (det har vi dessverre i Ukraina, selv om det er få av dem). Da snakker vi om C14 ledet av Biletsky. Du kan finne mye om dem, blant annet ved at de prøvde å ødelegge Ukrainas pågående forsøk på å få til en fredsavtale med den russiske agressor i Donbas. Men Biletsky klarer å bygge sin organisasjon takket være midler fra russiske oligarker, samt Amerikaneren Roman Zwarych.
  Men Russerne prøver først og fremst å skape et bilde av et fascistisk Ukraina gjennom sitt propagandapparat, se blant annet vedlagte lenke:
  https://postinformation.blogactiv.eu/2019/08/05/the-myth-of-ukrainian-fascists/

 2. Det er en resolusjon mot hvit rasisme altså. Det var jo ikke så mange fargede i nazister. Det er jo bensin på bålet til f.eks alle sinte etniske svensker som kjenner at det er i ferd med å koke over når gjeng-islamistene bøller rundt i landet deres. Det kommer til å eksplodere med så mye trykk på kokeren som disse karrierediplomatene skaper.

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det ville ha vært lettere å ta deg på alvor, dersom du ikke lød som en en ukro-nazi, selv. Siden det tydeligvis ikke er mulig, så må en ty til humor.

 4. Avatar for Olaf Olaf says:

  Så all argumentasjon som ikke går på å kritisere Ukraina, lyder i dine øyne som nazistisk. Det sier vel litt om det lavmål denne bloggen befinner seg på?
  Hvis du hadde vært litt oppegående på hva som skjer i Ukraina, ville du neppe ha uttalt deg som du gjør. Men her er det viktigere å støtte opp om den store helten, enn å være objektiv.
  Men greit nok. Dessuten ser jeg at noen av mine kommentarer også blir slettet. Godt at Steigan støtter det frie ord!!!

 5. Avatar for magnarhu magnarhu says:

  Den som ikke har oppfattet at nynazister har spilt en vesentlig rolle i kuppet i Kiev og offensivene mot russere og Øst-Ukrainas kamp for å kunne bestemme over sitt eget område, samt terrorisert alle som har protestert mot rehabiliteringen av nazikollaboratører, må ha gjemt seg godt bak skylappene sine.

 6. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Ikke nødvendigvis, men du er veldig ivrig etter å forsvare Ukraina, samme hva som forgår der. Og du gir ALLTID Putin skylda, uansett. Det virker ikke som du skjønner at Putin er valgt, på samme måte som Erna Solberg. Derfor analogien til “the black knight”. At det går over ditt hode, er ikke mitt problem.

 7. Avatar for Dias Dias says:

  Jeg vil tro det ikke er et obskurt bedehus du sikter til, men Sarons dal https://no.wikipedia.org/wiki/Troens_Bevis_Verdens_Evangelisering. Forsåvidt en liten bagatell, men det er også sympomatisk for den upresise beskrivelsen din av, ja alt. Det er ikke noe i veien for å kalle det en Kvinesdal menighete, det er bare veldig upresist.

  La meg fortsette.

  Virkelig? Russisk indoktrinering i Norge? Eller mener du i fullt alvor at det er et menighets forum du her er en del av? Igjen upresist slurv.

  Hva? Kan du gi meg et par eksempler på hvor noen i dette forumet har skrevet noe fordelaktig om Steigan? Jeg har skrevet mye fordelaktig om Steigan sitt forum, men jeg kan med fordel bli flinkere til å skrive noe pent om mannen selv. Ikke ulik majoriteten på dette forumet.
  Så igjen er du så fryktelig emosjonelt umoden at jeg får vondt av å tenke på at det er en godt voksen mann som lirer av seg dette rælet du kommer med.

  Når er du uredelig i tilleg til emosjonelt umoden. Det er mye å kritisere Steigan og forumet her for, men sletting av kommentarer er ikke en av dem.

  Her var det også mye rart. Det kommer jo tydelig frem hva du føler, men at du har mye fornuftig å komme med i forhold til å gi et nyansert bilde på konflikten i Ukraine forsvinner helt i jamringen din.

  Så mann deg opp og ta tyren(Steigan ) ved hornene nok en dag. Ja og resten av oss andre også for den saks skyld.

  Memento mori :wink:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

5 flere kommentarer

Deltakere