To svært avslørende avstemninger i FN

0
USA vil ikke kreve et atomvåpenfritt Midtøsten eller kritisere nazisheroisering. Begge bildene fra Shutterstock

7. november 2019 vedtok FNs hovedforsamling en resolusjon mot glorifisering av nazismen. Resolusjonen har tittelen “Combating glorification of Nazism, neo-Nazism and other practices that contribute to fuelling contemporary forms of racism, racial discrimination, xenophobia and related intolerance”.

121 stater stemte for resolusjonen, 55 avholdt seg og bare to stater stemte mot, og avslørende nok var det USA og Ukraina. I Ukraina er jo det å hylle naziskollaboratører blitt en del av lovverket og de nasjonale markeringene. Fødselsdagen til nazikollaboratøren Stepan Bandera er nasjonal helligdag og nazister er tillatt å ha spesialavdelinger i Nasjonalgarden og har solide posisjoner i politiet. Og dette regimet er innsatt og opprettholdt av USA, så at de to finner sammen i dette spørsmålet er på ingen måte overraskende. Men avslørende er det.

Les: Nazikollaboratørs fødselsdag blir nasjonal helligdag i Ukraina

USA, Brasil og Israel alene mot atomvåpenfritt Midtøsten

Den andre avslørende avstemninga handlet om en resolusjon som ville forby atomvåpen i Midtøsten og stanse våpenkappløp i verdensrommet. 172 stater stemte for denne resolusjonen. To stater avsto fra å stemme: Ukraina og Colombia.

Som kjent har Israel atomvåpen i strid med ikkepsredningsavtalen. Det har de fått hjelp av blant annet Norge og USA til å skaffe seg. Det vil ikke USA og Israel ha noen kritikk av. Samtidig er det nettopp ikkespredningsavtalen som brukes som påskudd for sanksjoner og krigstrusler mot Iran.

Man skal ikke beskylde USA for å være konsekvent i sin praktisering av ikkespredningsavtalen. Men konsekvente i sin støtte til det naziinfiserte Ukraina og det sionistiske regimet i Israel, det er de.

Det er anslått at Israel har mellom 80 og 400 kjernefysiske bomber, skriver Wikipedia.

Forrige artikkelFacebook hjelper Demokratene – fjerner alle henvisninger til varsleren av «Ukrainagate»
Neste artikkelOm Baghdadi og USAs falske tilbaketrekning fra Syria