Ett år med gule vester – Macron fortsetter å svare med vold

2
De gule vestene gjennomførte sin #Acte53 og markerte dermed ett år med ukentlige protester. Skjermdump fra Twitter

Les gilets jaunes, de gule vestene, markerte ettårsdagen for denne underklasserevolten med nye demonstrasjoner over hele Frankrike. I ett år har de protestert hver eneste lørdag, og det har virkelig vært, og er fortsatt underklassens og periferiens klassekamp mot overklassen og deres globalistiske politikk.

Minst 24 mennesker ble arrestert og politiet brukte tåregass, skriver VG. Dette skal ha skjedd uten provokasjoner fra demonstrantenes side. Emmanuel Macron har valgt å mobilisere en hær av opprørspoliti, som har hatt frie hender til å skyte på hvem de vil, uansett situasjon og bruke så mye tåregass de måtte ønske.

Dette så man også mange tilfeller av i forbindelse med ettårsdagen:

En journalist ble skadd da han ble skutt i ansiktet med en av de beryktede 40mm prosjektilene som politiet skyter med presisjonsvåpen.

Macron gjør ikke noe forsøk på å komme de gule vestene i møte, han gjør ingenting for å løse de grunnleggende konfliktene som denne bevegelsen er uttrykk for. Han sitter i sitt forgylte kontor i Élyssée-palasset og fortsetter å drive fram bankenes og de multinasjonale selskapenes politikk, med så mye bruk av vold han måtte ønske. Dette kan han gjøre fordi de store mediene og hans politiske kolleger i andre land lar ham gjøre det.

På steigan.no har vi fulgt de gule vestene gjennom hele dette året. Sannsynligvis finner du ikke noe annet medium i Norge som har hatt like mye nyhetsdekning og analyse av de gule vestene. Et søk i databasen vår viser at de er omtalt i minst 170 artikler.

Les om de gule vestene her.

Se også Vanessa Beeleys foredrag på Mot Dag-konferansen 2019:

Vanessa Beeley: Den grove politivolden mot de gule vestene i Frankrike

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Det er jo helt forferdelig at de kan skyte folk i ansiktet for å skade dem, bare for å passivisere en demonstrasjon! Disse menneskene har ikke utgjort en trussel på noen som helst måte! Hva i alle dager er det som får NRK til å ikke dekke denne tragedien i Frankrike? -Til å holde seg borte fra temaet så konsekvent? Det er ikke bare fake news, det er et svik mot både det norske og det franske folk. For uten dekning kan heller ikke overgrepene stoppe.

    Protestene i Hong Kong får derimot full dekning. Er vi heldige kan det jo være at britene får Hong Kong tilbake, ikke sant? Uansett er det jo greit å svartmale kineserne litt, om ikke annet så vil det jo hjelpe dersom Trump nuker dem når han innser at økonomisk seier er umulig. Det er ganske tydelig hvem NRK støtter.

  2. Avatar for INK INK says:

    Forslag: Skriv en klage til kringkastingsrådet, som “er et rådgivende, offentlig oppnevnt organ som følger NRK tett og uttaler seg om tilbudet til publikum. Rådet er publikums forlengede arm. Er du misfornøyd med noe NRK tilbyr, kan du klage til Kringkastingsrådet. Rådet møtes seks til åtte ganger i året.”

    Det er veldig enkelt å fylle ut skjema på nettsiden deres:
    https://hjelp.nrk.no/faq/hvordan-kontakter-jeg-kringkastingsradet/

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere