Ett år med gule vester – Macron fortsetter å svare med vold

0
De gule vestene gjennomførte sin #Acte53 og markerte dermed ett år med ukentlige protester. Skjermdump fra Twitter

Les gilets jaunes, de gule vestene, markerte ettårsdagen for denne underklasserevolten med nye demonstrasjoner over hele Frankrike. I ett år har de protestert hver eneste lørdag, og det har virkelig vært, og er fortsatt underklassens og periferiens klassekamp mot overklassen og deres globalistiske politikk.

Minst 24 mennesker ble arrestert og politiet brukte tåregass, skriver VG. Dette skal ha skjedd uten provokasjoner fra demonstrantenes side. Emmanuel Macron har valgt å mobilisere en hær av opprørspoliti, som har hatt frie hender til å skyte på hvem de vil, uansett situasjon og bruke så mye tåregass de måtte ønske.

Dette så man også mange tilfeller av i forbindelse med ettårsdagen:

En journalist ble skadd da han ble skutt i ansiktet med en av de beryktede 40mm prosjektilene som politiet skyter med presisjonsvåpen.

Macron gjør ikke noe forsøk på å komme de gule vestene i møte, han gjør ingenting for å løse de grunnleggende konfliktene som denne bevegelsen er uttrykk for. Han sitter i sitt forgylte kontor i Élyssée-palasset og fortsetter å drive fram bankenes og de multinasjonale selskapenes politikk, med så mye bruk av vold han måtte ønske. Dette kan han gjøre fordi de store mediene og hans politiske kolleger i andre land lar ham gjøre det.

På steigan.no har vi fulgt de gule vestene gjennom hele dette året. Sannsynligvis finner du ikke noe annet medium i Norge som har hatt like mye nyhetsdekning og analyse av de gule vestene. Et søk i databasen vår viser at de er omtalt i minst 170 artikler.

Les om de gule vestene her.

Se også Vanessa Beeleys foredrag på Mot Dag-konferansen 2019:

Vanessa Beeley: Den grove politivolden mot de gule vestene i Frankrike

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
Forrige artikkelStore protester mot militærkuppet i Bolivia – hæren dreper demonstranter
Neste artikkelDiktet «Bolivias fordømte» (1981) og verdensbilder