Assad: – Kan Syrias hær bekjempe terrorisme i Frankrike uten å ha blitt invitert av deres regjering?

28
Paris Match har intervjuet Bashar al-Assad. Skjermdump fra i24.

Syrias president Bashar al-Assad har vært intervjuet at det franske magasinet Paris Match og han svarte på mange spørsmål knyttet til Frankrikes rolle i krigen mot Syria, kampen mot terrorismen, IS-terroristenes skjebne og andre spørsmål.

Da han ble spurt om ikke de franske styrkene i Syria hadde rett til å hjelpe kurderne i kamp mot IS svarte Assad:

«Men kan vi sende syriske styrker til å kjempe mot terrorismen i Frankrike, uten på oppfordring fra den franske regjeringa?»

En engelsk transkripsjon av intervjuet finnes her. Her er noen av spørsmålene og svarene:

Spørsmål 2: Mener du virkelig at Frankrike fortsetter å støtte terrorisme?

President Assad: Definitivt; i tidligere perioder leverte de våpen. Dette kan ha endret seg de siste månedene, eller i fjor, men la oss sette ting i perspektiv: når franske styrker kommer til Syria uten en invitasjon fra den legitime regjeringen, er dette okkupasjon. Det er ingen reell forskjell mellom å støtte terrorisme og å tilby militære styrker til å okkupere et land. Det er den samme konteksten, men med forskjellige titler.

Spørsmål: Men franskmennene kom for å støtte kurderne som kjempet mot ISIS. Det var deres oppgave.

President Assad: Men kan vi sende syriske styrker for å bekjempe terrorisme i Frankrike uten den franske regjeringen? Statene er globalt styrt av folkeretten, ikke av sine intensjoner. Det er ikke nok å ha lyst til å bekjempe terrorisme; det er internasjonale regler for bekjempelse av terrorisme, og da forutsetter jeg selvfølgelig at det er gode intensjoner. Vi tror imidlertid ikke at det er gode intensjoner her. Den syriske regjeringen kjemper mot ISIS, hvorfor ble den ikke støttet? Og hvorfor bekjemper den franske regjeringen ISIS og støtter likevel al-Nusra, når de faktisk begge er terrororganisasjoner ?!

Spørsmål 3: Kanskje du viser til perioden da Hollande var republikkens president. Egentlig sa den franske utenriksministeren, Fabius, selv på et visst punkt at du ikke fortjener å være i live. Hva er stillingen nå med Emmanuel Macron? Har du følt en endring i den franske posisjonen?

President Assad: I form ja, i realiteten nei. Når det er okkupasjon, er det en form for terrorisme – vi må erkjenne dette. Vi må snakke om endring i innhold og ikke bare i form. Vi er ikke interessert i uttalelser, men i virkelig handling på bakken.

Spørsmål 4: Hvordan vil du at endring skal skje på bakken?

President Assad: Ganske enkelt ved å gå tilbake til folkeretten. Vi ber ikke den franske regjeringen om noe; vi ber ikke om politisk, økonomisk eller sikkerhetshjelp. Vi trenger ikke dem, og vi er i stand til å styre våre egne saker i Syria. Men vi vil at de skal tilbake til den internasjonale rettsordenen, som ikke eksisterer for øyeblikket.

I dag er det internasjonalt kaos. Vi vil ikke at de skal støtte presidenten, dette bekymrer meg ikke; det angår oss ikke om de sier at han er god eller dårlig, dette er en syrisk sak. Men det vi krever er at de slutter å støtte alt som kan føre til mer blodsutgytelse, drap og lidelse i Syria.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Alike Alike says:

  Kan man si det noe klarere enn dette? Ville Norge ga godtatt at Russland uten invitasjon hadde okkupert stavanger regionen med påskudd om å bekjempe terrorister?

  Og derfor mener jeg at også Rødt skal ta avstand fra støtteerklæringer til SDF eller andre nettverk som ikke er på side med Syrias legitime regjering, som jeg har skrevet om i et annet innlegg her på Steigan. De må også fjerne sin erklæring om Assad’s regjering.

 2. Avatar for Dias Dias says:

  Mot er ikke et kjennetegn ved vårt Ny-liberalistiske samfunn. I et Ny-liberalistisk samfunn slik det vi har nå i norge. Blir vi oppfordret til å være individualister, helt frem til regimet vårt sin politikk. Da skal vi marsjere i takt uten å stille spørsmål . De som stiller spørsmål ved at at det er typisk norsk å være god opplever sosial eksludering også kalt for ; No-platforming. Selv vokste jeg opp i en tid hvor jeg ble lært opp til at de med mot og integritet ikke fryktet å bli stående alene imot bermen. Nå er de fleste nordmenn berm som i taktfast marsj angriper ethvert mindretall og ingen slipper unna. Det værste er egentlig hvor stolte de blir av seg selv etter å ha stått i en stor gruppe og tatt noen som er mindre, eller svakere enn seg selv.

  Det landet og det folket jeg vokste opp i og sammen med finnes ikke lenger. Det er en sorg jeg desverre må finne en måte å leve med.

 3. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Jeg må ha gått glipp av den episoden av Tidsbonansa

 4. Avatar for Dias Dias says:

  kan du ha vært ute på en reise på det tidspunktet?

  h0E554B8A

 5. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Før jeg svarer på ditt spørmål kan du svare på hvorfor du tror en “anemisk” person (hva legen bekrev meg som) er overvektig. Du dikter opp virkeligheten

 6. Avatar for Dias Dias says:

  Jeg tror ikke du er overvektig. Det der er et bilde jeg lastet ned fra internettet :slight_smile:

 7. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  hva du har å bidra med?
  jeg ser ingenting av verdi. Du prater og prater og forstyrrer de andre … og later som om du betyr noe.

 8. Avatar for Alike Alike says:

  Samme her Dias…samme her…

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

19 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

28 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.