«Thunbergisme», identitetshysteri og scenenekt som herskerklassens religionserstatning

28
Illustrasjon: Shutterstock
Trond Andresen

Av Trond Andresen.

Marx og marxister har helt riktig påpekt hvordan religion både har fungert som folkets opium (trøst og mening med livet) og som herskernes undertrykkings- og splittelsesmekanisme.

Men hva skjer når samfunnet blir stadig mer sekularisert og religiøse autoriteter har mista nakketaket på befolkninga?

Denne utviklinga bekymrer sjølsagt de mer tenkende strategiske hoder i herskerklassen, som i dag er konsentrert i globale korporasjoner, spesielt i finanssektoren og den voksende globale IT-sektoren. I tillegg finner man slike tenkende strategiske hoder i dypstatene i store land, i særklasse USA.

De følger derfor nøye med på trender og strømninger som oppstår. De lager dem ikke (så la oss slippe tåpelige standardbeskyldninger om at jeg fremmer en konspirasjonsteori), men de ser hva som foregår, og som kan utnyttes og forsterkes. Til det har de de store mediene («MSM») som de har indirekte kontroll over gjennom eierskap, nettverk og felles verdier med sjefene der – sjefer som i de store mediene kan sies å sjøl være en del av herskerklassen.

Voldsomme motsetninger blant folket rundt synet på menneskeskapt global oppvarming, rasisme, migrasjon, multikultur, scenenekt, ytringer på sosiale medier, kjønnsidentitet, «homofobi», «transfobi», «flyskam», «metoo» – annen «kulturkrig» – alt dette er flott konflikt- og oppmerksomhets-råstoff som kan blåses opp av mediene og ta veldig mye plass i samfunnsdebatt og -samtale.

Dette har svært stor nytte for de globale makthavere — det er et «weapon of mass distraction»; det tar oppmerksomhet vekk fra dem sjøl, vanskeliggjør kritisk gransking og opplysning, og svekker dermed mulighetene for motstand.

Journalistene er nyttige idioter her, eller de har antenne for signalene ovenfra om hva som bør gis mye oppmerksomhet, og hva som da skal gis tilsvarende mindre. Og så lenge mye av dette framstår som «korstog for gode saker» (Thunberg, antirasisme, støtte til seksuelle minoriteter og til kvinner mot trakassering) er det jo veldig lett å overbevise seg sjøl om at man gjør riktige valg. Da blir journalisten også kvitt tilløp til kognitiv dissonans.

Mens alle kulturkrigene raser, kan movers and shakers i de globale korporasjonene drive sin business as usual i fred. De er også så smarte at de ser nytten av at det avdekkes en del råttenskap i globale kapitalistiske foretak. Koch brothers i USA, som sponsorer av propaganda for kullindustrien, er derfor noe som de mer tenkende strategiske hoder ser som et pluss når slikt dekkes kritisk i mediene. Det øker troverdigheten.

Herskerne  trenger ikke konspirere. Bare hjelpe til litt her og der for å holde kulturkrigene i gang. Noe som også gjør det lettere å kunne bedrive de virkelige krigene.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Geirijo says:

  Det er alvor og alle bør se denne dokumentaren

  Det er på tide alle skjønner hvor alvorlig og altomfattende denne krisen er, og skjønner hvor viktig det er å handle nå. Vi har allerede ventet for lenge.

  Det er ikke lenger tid eller rom for å la klimaskeptikere forsinke den handling som er nødvendig. Nå må de som ikke vil, eller evner å ta til seg fakta, ignoreres og ikke gis mer oppmerksomhet. Det sinker kun en svært nødvendig omstilling.

  Alle dem som stadig spør om bevis og dokumentasjon kan finne alt de ber om. Denne dokumentaren burde være nok. Det finnes nå ufattelig mye verifisert kunnskap, og observasjoner, som ikke lenger kan ignoreres av noen. Det er ingen mangel på forskning og vitenskapelig verifiserte observasjoner.

  Det eneste vi mangler er at alle mennesker skjønner alvoret og behovet for umiddelbar handling.

 2. Jadda , ensidig manisk fokus på det grønne molekylet er det som skal redde menneskeheten fra å utslette seg selv. Bare glem vindmøller, mikroplast, stråling eller til og med militæres co2 utslipp. Det spiller ingen rolle. Det er Du og Jeg som må skamme oss for å ta flyet fra indre ytre semigokk til tante periferia i kautosjokk. Mens alle miljøforkjemperne flyr jorda rundt i privatfly (når dem ikke bruker seilbåt med dieselmotorer for gimmick) og forteller oss at vi må slutte å bruke transportmidler fordi da forsvinner nordpolen imorgen. Og hvis du ikke er umiddelbart enig ja da er du en klimafornekter (enda ingen fornekter at det eksisterer et klima.)
  Det er utrolig at folk klarer å være så ensporet og sneversynt at dem klarer å bare se ett tre i en hel skog. Og så forlange at alle andre skal krisemaksimere i den samme tankegang.

  Ja vi raserer jorda, er da co2 (4ppm) det som er mest fornuftig og bruke all tid og ressurser.
  hvorfor tas ikke da militære utslipp med i regnestykket?
  Når professorer fra bergen står på nrk i beste sendetid og krever at ALL co2 må fjernes fra atmosfæren ellers DØR vi? Er det ment å skulle vekke tillit? Troverdighet?
  Hvorfor er det ingen fokus på. climate/geo engineering? En teknologi som er i stadig utvikling og har vært det siden 30-40 tallet.
  Jeg savner nyanserte vinklinger og innspill på klima, propaganda artikler ala gore eller thunberg er fullstendig uinteressant og lite troverdige for min del. For øvrig tror jeg denne kampanjen for å få folk til å skamme seg kommer til å virke mot sin hensikt, fokus må være positivt, på å oppmuntre til å ta i et tak for miljø. Ikke på å «skamme» alle som ikke gjør det DU mener er det rette å gjøre. Å lede med eksempel

 3. Johnny says:

  Innholdet av CO2 i atmosfæren er på under 0,04% og du tror at CO2 er termostaten for jordens klima?
  Maken til fjottprat!

  Klimahysteriet sørger for en voldsom pengestrøm, fra mannen i gata og til de rikeste på kloden, men vi forurenser ikke noe mindre, vi bare betaler mer og mer for hver dag. De fattigste betaler mest (i %) mens venstresiden jubler og forlanger at de fattige skal betale enda mer! Hvis man virkelig var bekymret og ville redusere CO2-utslippet så er det faktisk helt gratis. Men når tiltak ikke koster noe da er ikke eliten og den såkalte venstresiden interessert.

  Religiøs sensur og tvang hadde vi i middelalderen, vil du virkelig tilbake til den tiden?

  Det er stor mangel både på forskning og fornuft, politikk/religion trumfer vitenskapen og en nøktern holdning.

 4. Jeg tror heller at du Geirijo bør bekymre deg over den globale nedkjølingen, som er godt i gang.
  Og den kommer ikke av global oppvarming forårsaket av den livsviktige gassen CO2, som du også må ha i kroppen for å overleve. Nei den kommer at solen er inne i en hvileperiode, den den ikke lenger beskytter kloden mot kosmisk stråling m.m.
  Resultatet blir foruten kaldere klima, våtere klima og flere vulkanutbrudd og jordskjelv.
  Allerede i år, har Amerika og Canada mistet så mye av korn, mais og soya produksjon, at USA som er verdens største hveteprodusent, må importere. Canada har mistet 40% av sin, leste jeg. Snø på nordvestre delen av Grønland har ødelagt for plante og dyrelivet der.
  Synes du heller bør bekymre deg over å ha mat på bordet og varme i huset ditt, for det kommer også til å bli mangelvare, og du kan ikke gjøre en dritt med det, for det er sola som bestemmer hvor levelig vi skal ha det her på planeten Tellus.

 5. Anki says:

  Her gjelder det å skille snørr og barter. Forsøpling, forurensning og forgiftning - for ikke å snakke om plyndring av Moder Jord - er selvsagt noe dritt. Det kan vi SI mye om, dessverre er det få som vil GJØRE så mye. Utover litt gimmick for galleriet. Vi kunne starte med å legge ned all krigsindustri og sette soldatene og våpenpushere til å renske opp i dritten.

  Men dette klima-tøyset til denne jentungen og hennes trådtrekkere er så kleint at vi nå må ha kommet til endestasjonen for vås. Historieløst propaganda rigga for agenda21. Ugh.

 6. Mari says:

  Det er nettopp det jeg snakker om, ja.
  Vi som er foreldre har ingen foreldrerett når det gjelder å oppdra barn. Myndighetene har tatt fullstendig over. Fokus bør være på DET så vi krever retten over barna og familiene igjen. Hele tråden i dagens samfunn er at samfunnet blir ødelagt. Folk må slutte å se på det lille bildet og ta innover seg det store bildet. Det er på tide å kreve rettighetene våre. Det er faktisk en plikt dersom vi virkelig elsker ungene våre at vi endelig står på og snur denne negative utviklingen som kom snikende. Hvordan kan folk ikke se det som skjer? Folk må lese Menneskerett konvensjonen. Virkelig lese den og forstå at vi gir bort våre liv ved ikke å forsvare det som er skrevet der. Dersom vi hadde vært våken og forsvart paragrafene ville vi aldri vært i den situasjonen vi er nå. Folk må slutte å henge seg opp i detaljene og endelig reise seg fra sofaene sine og gå ut på gatene og tvinge politikkerne våre til å gjøre det vi ansetter dem for.

 7. AnneBrit says:

  Det er akkurat det vi gjør- og våre observasjoner viser at dette er en av de utallige bløffer de holder oss i sjakk med. Det er den eneste logiske konklusjonen.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

20 flere kommentarer

Deltakere