«Thunbergisme», identitetshysteri og scenenekt som herskerklassens religionserstatning

24
Illustrasjon: Shutterstock
Trond Andresen

Av Trond Andresen.

Marx og marxister har helt riktig påpekt hvordan religion både har fungert som folkets opium (trøst og mening med livet) og som herskernes undertrykkings- og splittelsesmekanisme.

Men hva skjer når samfunnet blir stadig mer sekularisert og religiøse autoriteter har mista nakketaket på befolkninga?

Denne utviklinga bekymrer sjølsagt de mer tenkende strategiske hoder i herskerklassen, som i dag er konsentrert i globale korporasjoner, spesielt i finanssektoren og den voksende globale IT-sektoren. I tillegg finner man slike tenkende strategiske hoder i dypstatene i store land, i særklasse USA.

De følger derfor nøye med på trender og strømninger som oppstår. De lager dem ikke (så la oss slippe tåpelige standardbeskyldninger om at jeg fremmer en konspirasjonsteori), men de ser hva som foregår, og som kan utnyttes og forsterkes. Til det har de de store mediene («MSM») som de har indirekte kontroll over gjennom eierskap, nettverk og felles verdier med sjefene der – sjefer som i de store mediene kan sies å sjøl være en del av herskerklassen.

Voldsomme motsetninger blant folket rundt synet på menneskeskapt global oppvarming, rasisme, migrasjon, multikultur, scenenekt, ytringer på sosiale medier, kjønnsidentitet, «homofobi», «transfobi», «flyskam», «metoo» – annen «kulturkrig» – alt dette er flott konflikt- og oppmerksomhets-råstoff som kan blåses opp av mediene og ta veldig mye plass i samfunnsdebatt og -samtale.

Dette har svært stor nytte for de globale makthavere — det er et «weapon of mass distraction»; det tar oppmerksomhet vekk fra dem sjøl, vanskeliggjør kritisk gransking og opplysning, og svekker dermed mulighetene for motstand.

Journalistene er nyttige idioter her, eller de har antenne for signalene ovenfra om hva som bør gis mye oppmerksomhet, og hva som da skal gis tilsvarende mindre. Og så lenge mye av dette framstår som «korstog for gode saker» (Thunberg, antirasisme, støtte til seksuelle minoriteter og til kvinner mot trakassering) er det jo veldig lett å overbevise seg sjøl om at man gjør riktige valg. Da blir journalisten også kvitt tilløp til kognitiv dissonans.

Mens alle kulturkrigene raser, kan movers and shakers i de globale korporasjonene drive sin business as usual i fred. De er også så smarte at de ser nytten av at det avdekkes en del råttenskap i globale kapitalistiske foretak. Koch brothers i USA, som sponsorer av propaganda for kullindustrien, er derfor noe som de mer tenkende strategiske hoder ser som et pluss når slikt dekkes kritisk i mediene. Det øker troverdigheten.

Herskerne  trenger ikke konspirere. Bare hjelpe til litt her og der for å holde kulturkrigene i gang. Noe som også gjør det lettere å kunne bedrive de virkelige krigene.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Geirijo says:

  Det er alvor og alle bør se denne dokumentaren

  Det er på tide alle skjønner hvor alvorlig og altomfattende denne krisen er, og skjønner hvor viktig det er å handle nå. Vi har allerede ventet for lenge.

  Det er ikke lenger tid eller rom for å la klimaskeptikere forsinke den handling som er nødvendig. Nå må de som ikke vil, eller evner å ta til seg fakta, ignoreres og ikke gis mer oppmerksomhet. Det sinker kun en svært nødvendig omstilling.

  Alle dem som stadig spør om bevis og dokumentasjon kan finne alt de ber om. Denne dokumentaren burde være nok. Det finnes nå ufattelig mye verifisert kunnskap, og observasjoner, som ikke lenger kan ignoreres av noen. Det er ingen mangel på forskning og vitenskapelig verifiserte observasjoner.

  Det eneste vi mangler er at alle mennesker skjønner alvoret og behovet for umiddelbar handling.

 2. Jadda , ensidig manisk fokus på det grønne molekylet er det som skal redde menneskeheten fra å utslette seg selv. Bare glem vindmøller, mikroplast, stråling eller til og med militæres co2 utslipp. Det spiller ingen rolle. Det er Du og Jeg som må skamme oss for å ta flyet fra indre ytre semigokk til tante periferia i kautosjokk. Mens alle miljøforkjemperne flyr jorda rundt i privatfly (når dem ikke bruker seilbåt med dieselmotorer for gimmick) og forteller oss at vi må slutte å bruke transportmidler fordi da forsvinner nordpolen imorgen. Og hvis du ikke er umiddelbart enig ja da er du en klimafornekter (enda ingen fornekter at det eksisterer et klima.)
  Det er utrolig at folk klarer å være så ensporet og sneversynt at dem klarer å bare se ett tre i en hel skog. Og så forlange at alle andre skal krisemaksimere i den samme tankegang.

  Ja vi raserer jorda, er da co2 (4ppm) det som er mest fornuftig og bruke all tid og ressurser.
  hvorfor tas ikke da militære utslipp med i regnestykket?
  Når professorer fra bergen står på nrk i beste sendetid og krever at ALL co2 må fjernes fra atmosfæren ellers DØR vi? Er det ment å skulle vekke tillit? Troverdighet?
  Hvorfor er det ingen fokus på. climate/geo engineering? En teknologi som er i stadig utvikling og har vært det siden 30-40 tallet.
  Jeg savner nyanserte vinklinger og innspill på klima, propaganda artikler ala gore eller thunberg er fullstendig uinteressant og lite troverdige for min del. For øvrig tror jeg denne kampanjen for å få folk til å skamme seg kommer til å virke mot sin hensikt, fokus må være positivt, på å oppmuntre til å ta i et tak for miljø. Ikke på å «skamme» alle som ikke gjør det DU mener er det rette å gjøre. Å lede med eksempel

 3. Geirijo says:

  Jeg ser fra mange kommentarer til dette at det fortsatt er noen som overhodet i forholder seg til observerte realiteter.

  Et ubestridelig faktum er at den fossile industrien er iferd med å drukne verden i forurensning, forsøpling og forgiftning til fortrengsel for natur, fauna og livets eksistensielle forutsetninger på denne jord.

  Det eksisterer et prekært behov for å få stanset den kollektive galskap som fossil industri og kapitalismens pengemaskiner har forårsaket. Den fossile teknologien må erstattes med teknologi og produksjonsmetoder som ikke forurenser, forsøpler og forgifter.

 4. Anki says:

  Her gjelder det å skille snørr og barter. Forsøpling, forurensning og forgiftning - for ikke å snakke om plyndring av Moder Jord - er selvsagt noe dritt. Det kan vi SI mye om, dessverre er det få som vil GJØRE så mye. Utover litt gimmick for galleriet. Vi kunne starte med å legge ned all krigsindustri og sette soldatene og våpenpushere til å renske opp i dritten.

  Men dette klima-tøyset til denne jentungen og hennes trådtrekkere er så kleint at vi nå må ha kommet til endestasjonen for vås. Historieløst propaganda rigga for agenda21. Ugh.

 5. Bare et innspill :
  Det ingen snakker om :
  Det er nemlig her fokuset bør være : Legg merke til det som skjer, utenom selve budskapet :
  hvilken vekt som legges på barnet til å ta et ansvar som ikke er naturlig å ta.
  Hvordan vil dette påvirke dem som vokser opp ?
  Barnerollen, er blitt voksenrollen.
  Det er noe tidstypisk og viktig her å stanse opp ved : DET USYNLIGE KUPPET.

  Assange er jo viktig, siden det angår journalister og ytringsfrihet, så jeg har lest om han, og om rettsaken, tilstanden hans, mentalt og fysisk. Det du mener er antakelig at Greta mulig fungerer som “en rød sild ?” ( Red Herring ) At det handler om helt andre og viktigere ting som ikke får medieoppmerksomhet?

  Hjemme :
  – Er det du eller han som bestemmer mest?
  – Det er jeg som bestemmer. Jeg er veldig streng. Det er han som er barnet hjemme.


  Det ansvarlige barnets rollebytte, barnet har kuppet voksenrollen.

  Mitt folks herskere er barn, og kvinner råder over det. Mitt folk! Dine førere er forførere, og den vei du skal gå, har de ødelagt. ( esaias 3,12. )

  Den nye verdensorden er representert ved barnet.
  I egyptisk mytologi.Osiris - Isis og barnet Horus.

  The new age = barnets tidsalder. The Æon of Horus

 6. Mari says:

  Det er nettopp det jeg snakker om, ja.
  Vi som er foreldre har ingen foreldrerett når det gjelder å oppdra barn. Myndighetene har tatt fullstendig over. Fokus bør være på DET så vi krever retten over barna og familiene igjen. Hele tråden i dagens samfunn er at samfunnet blir ødelagt. Folk må slutte å se på det lille bildet og ta innover seg det store bildet. Det er på tide å kreve rettighetene våre. Det er faktisk en plikt dersom vi virkelig elsker ungene våre at vi endelig står på og snur denne negative utviklingen som kom snikende. Hvordan kan folk ikke se det som skjer? Folk må lese Menneskerett konvensjonen. Virkelig lese den og forstå at vi gir bort våre liv ved ikke å forsvare det som er skrevet der. Dersom vi hadde vært våken og forsvart paragrafene ville vi aldri vært i den situasjonen vi er nå. Folk må slutte å henge seg opp i detaljene og endelig reise seg fra sofaene sine og gå ut på gatene og tvinge politikkerne våre til å gjøre det vi ansetter dem for.

 7. AnneBrit says:

  Det er akkurat det vi gjør- og våre observasjoner viser at dette er en av de utallige bløffer de holder oss i sjakk med. Det er den eneste logiske konklusjonen.

 8. Det handler visst om befolkningsreduskjon :

  sjokkerende uttalelse ble gitt av FNs offisielle Christiana Figueres på en nyhetskonferanse i Brussel. Figueres innrømmet at den globale oppvarmingens sammensvergelse satt av U.N.s rammekonvensjon om klimaendringer, hvor hun er utøvende sekretær, har et mål ikke for miljøaktivister å redde verden fra økologisk ulykke, men å ødelegge kapitalismen. Hun sa veldig tilfeldig:
  “Dette er første gang i menneskehetens historie at vi setter oss oppgaven med å, med en viss tidsperiode, endre den økonomiske utviklingsmodellen som har regjert i minst 150 år, siden den industrielle revolusjonen.”

  Jeg ble invitert til en stor politisk middag i Washington med den tidligere styrelederen for Temple University siden jeg ga råd til universitetet med hensyn til porteføljen. Vi ble sittende ved et av de runde bordene med ti personer. Fordi vi ble invitert fra et universitet, plasserte de oss sammen med lederne for de forskjellige miljøgruppene. De antok at de var i vennlig selskap og begynte å snakke fritt.
  Dick Fox, min venn og styreleder for Temple, begynte å lede dem videre for å få sannheten bak bevegelsen deres. Se og si, de innrømmet også at det ikke dreide seg om miljøet, men å redusere befolkningsveksten.
  Dick spurte dem da: "Hvem sine barnebarn prøver vi å forhindre å bli født? Dine eller mine? ”
  Alle disse bevegelsene ser ut til å ha en skjult agenda som pressen er med på å feilaktig representere hele tiden. Man må lure på, på hvilket tidspunkt vil pressen innse at de ødelegger sin egen fremtid? ( Google oversettelse med litt hjelp, utdrag av artikkel )

  Kilde :


  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/global-warming-is-about-destroying-capitalism/

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

16 flere kommentarer

Deltakere