Søksmål: Robert Mueller, FBI, dekket over Saudi-Arabias rolle i 11. september

0

Overlevende og pårørende etter terroraksjonene i USA 11. september 2001 har reist søksmål mot Saudi-Arabia for landets rolle i disse terroraksjonene. Disse saksøkerne hevder nå også at daværende sjef for FBI, Robert Mueller, spilte en aktiv rolle i å dekke over oljediktaturets rolle. Dette skriver den konservative avisa New York Post.

Den overlende Sharon Premoli, som var en av dem som ble gravd fram fra ruinene etter tvillingtårnene, sier til avisa om Mueller at «Han var mesteren bak tildekkinga av kongedømmets rolle i 9/11.»

Premoli er en av saksøkerne og utdyper sin kritikk av Mueller ved å vise til at han nedla etterforskningen mot Saudi-Arabia etter bare tre uker og la en masse hindringer i veien for videre etterforskning. Til tross for at FBI fikk inn tips om at diplomater fra Saudi-Arabia med viten og vilje ga materiell støtte til to av kidnapperne og tilrettela for terroraksjonene, ville ikke Mueller ha noen undersøkelser av dette. I Washington sa FBI-agenten John Guandolo at Saudi-Arabias daværende ambassadør, prins Bandar bin-Sultan, burde ha vært behandlet som en terrormistenkt. Prins Bandar ble ofte kalt Bandar-Bush på grunn av sitt svært nære forhold til familien Bush. I stedet for å forhøre disse mistenkelige saudiene sørget Mueller for å stille FBI-folk til disposisjon da de ble evakuert fra USA etter terroraksjonene. Mueller har også prøvd å hindre Kongressen i å drive videre undersøkelser av saudi-sporet, sier Premoli.

Juridisk dokument hevder at Saudi-Arabia betalte for en test på 11. september

I september 2016 vedtok Kongressen i USA Justice Against Sponsors of Terrorism Act (JASTA). Denne loven åpner for at det kunne reises søksmål også mot Saudi-Arabia og i mars 2017 tok 1500 overlevende og 800 pårørende ut et kollektivsøksmål mot kongedømmet.

Saudi-Arabia er ikke en stat, det er en kriminell organisasjon

I 2016 deklassifiserte Kongressen de såkalte «28 sidene» som til da hadde vært hemmeligholdt. Disse sidene viser at det var klare forbindelser mellom saudi-arabiske tjenestemenn og terroristene. Robert Mueller var FBI-sjef. Hva gjorde han den gangen for å følge opp disse informasjonene, og i hvor stor grad hindret han at Saudi-Arabias rolle ble etterforsket? Ofrene og de pårørende som har reist sak er ikke i tvil: De mener at Mueller saboterte enhver oppfølging av saudi-sporet.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFangeutveksling og samtaler mellom Ukraina og Russland
Neste artikkelCouncil on Foreign Relations vil ha «geoengineering» mot global oppvarming