Juridisk dokument hevder at Saudi-Arabia betalte for en test på 11. september

0

To saudiarabiske regjeringsansatte skal ha skal ha gjort en forhåndstest av flysikkerheten forut for terroraksjonen 11. september 2001 hevdes det i et juridisk dokument som er lagt fram juristene som fører sak mot Saudi-Arabia på vegne av etterlatte familiemedlemmer etter 1400 ofre for terroren.

Dette er omtalt i flere aviser, som blant annet The Independent, etter at avisa New York Post skrev om det.

I artikkelen i New York Post het det:

Fresh evidence submitted in a major 9/11 lawsuit moving forward against the Saudi Arabian government reveals its embassy in Washington may have funded a “dry run” for the hijackings carried out by two Saudi employees, further reinforcing the claim that employees and agents of the kingdom directed and aided the 9/11 hijackers and plotters.

Two years before the airliner attacks, the Saudi Embassy paid for two Saudi nationals, living undercover in the US as students, to fly from Phoenix to Washington “in a dry run for the 9/11 attacks,” alleges the amended complaint filed on behalf of the families of some 1,400 victims who died in the terrorist attacks 16 years ago.

I dokumentet fra ofrenes advokater heter det om to saudiarabiske studenter:

«Mohammed al-Qudhaeein and Hamdan al-Shalawi — were in fact members of “the Kingdom’s network of agents in the US,” and participated in the terrorist conspiracy.»

De to skal ha trent sammen med al-Qaida i Afghanistan, og skal ha fått penger fra regjeringa i Saudi-Arabia, og de skal ha gjort undersøkelser om hvordan man kunne komme seg inn i en cockpit i et passasjerfly under flygning. I ett tilfelle skal de ha opptrådt så truende at piloten foretok en nødlanding og de to ble arrestert av politiet.

Ofrenes advokater mener at dokumentene de sitter med viser mange fingeravtrykk fra regjeringa i Saudi-Arabia, og hvorfor ikke? En artikkel i avisa The Atlantic kalte nylig regjeringa i Riyadh for en vertikalt og horisontalt integrert kriminell organisasjon. Er det noen som skulle ha hatt penger, kontakter og ressurser til å gjennomføre en så komplisert terroraksjon, så måtte det jo være dem. 

 

Forrige artikkelUSA gir ordre til syriske opprørere om å trekke seg tilbake til Jordan
Neste artikkelTidligere militærsjef i Israel: – Opprettelse av et stort Kurdistan vil være bra.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).