Council on Foreign Relations vil ha «geoengineering» mot global oppvarming

7
En illustrasjon av noen av de tiltakene som er foreslått for såkalt geoengineering. Kilde: Shutterstock

«Utslippsreduksjoner alene vil sannsynligvis ikke kunne hindre alvorlige virkninger av klimaendringer,» skriver Council on Foreign Relations. Derfor anbefaler de såkalt «geoegineering» og etterlyser et globalt styringsverktøy for å kunne gjennomføre dette.

Council on Foreign Relations (CFR) er det nærmeste man kan komme det som kan kalles det virkelige partiet for overklassen i USA.

Council on Foreign Relations – Det virkelige partiet for overklassen i USA

CFR er langt på vei en stat i staten, og det er ikke mange store utenrikspolitiske saker som ikke har vært gjennom der. Så når de signaliserer støtte til geoengineering er det all grunn til å ta det alvorlig. De øsnker at det skal gjøres og de har makt til å drive det igjennom.

Et av de tiltakene som foreslås er å manipulere mengden av solstråler som treffer jorda, såkalt Solar radiation management (SRM). Det handler blant annet om å spraye reflekterende partikler ut i stratosfæren for å dempe effekten av sollyset. Dette vil veldig fort påvirke, det vil si redusere, temperaturen på jorda.

Ulike metoder for å redusere solvarmen. Kilde: CFR

Problemet er at ved å gjøre dette beveger man seg inn i et farlig territorium. Man ønsker å gjøre en global endring av klimaet ved hjelp av tiltak som kan eller ganske sikkert vil få uforutsette virkninger. Mennesket skal leke Gud, men har egentlig ingen anelse om hva konsekvensene vil være. Man risikerer å skape et Frankensteins monster, slik Mary Shelley skrev om i den berømte romanen fra 1818.

Og dette er på trappene. I 2020 vil forskere gjennomføre det første eksperimentet med å dimme sollyset, skriver Nature.

Det CFR etterlyser er det de kaller en Global Governance, et globalt, overnasjonalt styringssystem, som på vegne av menneskeheten kan beslutte at dette skal gjøres. CFR innrømmer at grunnlaget for SRM er «spekulativt» og bygd på datamodeller som kan vise seg å være feil. De viser til et sentralt dokument for FNs utviklingsmål med tittelen: Carbon Removal and Solar Geoengineering: Potential implications for delivery of the Sustainable Development Goals. Der innrømmes det at det finnes betydelige risikoer knyttet til slike prosjekter.

CFR støtter tanken om å opprette en verdenskommisjon for Climate Engineering Governance.

Det har vært vanlig i hovedstrømsmediene å latterliggjøre enhver som sier at det finnes planer om å manipulere klimaet gjennom å spraye atmosfæren, og det kan godt hende at det finnes overspente og uriktige forestillinger om dette. Den diskusjonen kan man nå legge til side.

Det finnes nå påviselig konkrete planer om innen svært kort tid å starte manipulering av klimaet og en av de mektigste tenketankene i verden, nemlig Council on Foreign Relations, går inn for å få dette inn under et globalt styringssystem, en Global Governance, med formell makt til å gjennomføre det.

Faktasjekk: Er verden på vei vekk fra fossilalderen?

Hvem vet, kanskje dette blir det nye kravet fra «grønne globalister»? Det er opplagt at det vil være totalt umulig å oppnå «nullutslipp innen 2050» som EU-kommisjonen har programfestet. Verdens bruk av fossilenergiene olje, kull og gass økt totalt på tross av alle vedtak om grønne skifter, og samlet utgjør de 85 prosent av verdens samlede energiforbruk. Denne andelen har holdt seg ganske konstant de siste 20 årene. Og det er ingen tegn som tyder på at den vil falle vesentlig. Når det går opp for politikerne, er kanskje geoengineering og klimamanipulasjon neste?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Geoengineering kan føre til “runaway” virkninger, feks hvis de økte hvite flatene på havoverflaten og reflekterende partikler i atmosfæren reflekterer Solvarmen for mye, kan jorden fryse til uten at det kan stoppes. Disse forslagene må avvises når resultatet kan true livet på jorden.

  CFR etterlyser et globalt styringsverktøy for gamblingen med livet på jorden som vi kjenner det. De ønsker vel at nå som FN er slått sammen med World Economic Forum, begge under NWOs kontroll, skal ha styring med dette, som muligens kan brukes som våpen. Kan geoengineering øke eller senke temperaturen på noen deler av jordoverflaten?

 2. Avatar for Anki Anki says:

  De av oss som ikke har gått med nesa i en duppeditt de siste åra ser geoengineering på daglig basis. At “folk flest” benekter det hele endrer ikke en pøkk. Vi er noen uhorvelig lettlurte fjols. Kan leies midtfjords i en våt papphyssing.

 3. Anbefaler “Geoengineering” som tema i neste Familiemiddag. Ha i så fall skilsmissepapirene klare, og ta høyde for å ende opp arveløs.
  Julebord-sesongen, som jo er like rundt hjørnet, kan også være et egnet forum. Forutsetningen er imidlertid at i hvert fall to - tre personer vet noe om fenomenet.
  Lykke til!

 4. På tide å se denne videosnutten pånytt?

  https://www.youtube.com/watch?v=PPE-JqrzSAc

  Etter MIT´s “Limits to Growth”, “Club of Rome”, Diverse Klimamøter, Agenda 21, Agenda 2030, Nobelpris til Al Gore og masse klimahysteri, synes de aller fleste totalt blottet for fakta om det som skjer, og som kommer til å påvirke vår fremtid på en måte, som ikke er til vårt beste.

 5. Det ble henvist til denne artikkelen men hans forutsigelse om fem land i 2019 stemmer vel ikke ? Selv om det er noen måneder igjen i året. ( artikkelen er fra desember i fjor )

  I predict that at least five European countries will go bankrupt next year,
  which will not mean they “close shop”, but they will be unable to provide services to their citizens.
  However, Brazil, Russia, India, China and South Korea will grow at a steady rate during the next 10 years.

 6. This was what I referred to. Have not read it yet, but will. TY.:sunglasses:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere