Egypts president: – Det som skjedde i Syria var planlagt

14
Bruken av terrorister har vist seg som et svært effektivt og billig våpen for å ødelegge et helt land. Foto: Shutterstock

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi sa på en konferanse 14. september 2019 at «det som hendte i Syria var planlagt og terroristgrupper ble brukt til å ødelegge Syria og en rekke andre land i regionen». Uttalelsen falt på den nasjonale ungdomskonferansen i Egypt. Sisi sa også:

«Kostnadene med å bruke terrorister for å ødelegge et land er ikke høye, og det er det som har skjedd i Syria. For å nå dette målet ble Syria utsatt for en serie med terroristgrupper og -aksjoner som ble brukt for å ødelegge landet. Det samme ble gjort i Libya.»

Talen er også omtalt på den egyptiske kanalen ahramonline.

Den egyptiske presidenten sa også at «konvensjonell krig kan ikke ødelegge et land slik terrorisme gjør. Terrorisme er ødeleggende på den måten kreft er det.» «Terrorisme har vist seg å være en effektiv metode med lave politiske, økonomiske og militære kostnader, ogh det er det vi har vært vitne til.» «Terrorisme er det eneste våpenet som er i stand til å ødelegge et helt samfunn.»

Alle som i det hele tatt følger med må vite i dag at det såkalte «opprøret i Syria» har vært en bløff fra dag én. Det hele har vært en intervensjonskrig med terrorister fra hele verden brukt som leiesoldater med rikelige økonomiske, militære og andre forsyninger fra over 60 land. Blant de største økonomiske bidragsyterne til terroristenes virksomhet har vært oljediktaturene, Tyrkia og Norge. Norge har bidratt med over 13,5 milliarder kroner til terroristenes sivile infrastruktur, og har fortsatt med dette til denne dag.

Joe Bidens «glipp»

Og man behøver ikke ta våre ord for det. Hvis man foretrekker det kan man lese hva demokratenes fremste kandidat foran presidentvalget i 2020, Joe Biden, sa til studentene på Harvards John F. Kennedy Forum 2. oktober 2014. I en svært åpenhjertet tale viste han til hva USAs allierte Tyrkia, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater gjorde i Syria:

“They were so determined to take down Assad and essentially have a proxy Sunni-Shia war, what did they do? They poured hundreds of millions of dollars and tens, thousands of tons of weapons into anyone who would fight against Assad — except that the people who were being supplied were al Nusra and al Qaeda and the extremist elements of jihadis coming from other parts of the world.”

Det han ikke sa, men som vi vet svært godt fra andre kilder, er at USA i høyeste grad har hjulpet sine allierte med å skaffe våpen til disse terroristene. Pentagon har kjøpt østeuropeiske våpen på Balkan og i tidligere Warszawapakt-land og sammen med kriminelle nettverk fraktet dem via Tyrkia og Saudi-Arabia til Syria. Disse våpnene har svært raskt havnet i hendene på al-Qaida og den såkalte islamske staten, som ikke er noe annet enn en franchise som de islamistiske statene bruker til sine formål, et slags Blackwater med Koran. Det Joe Biden heller ikke sa, naturligvis, er at også Israel hele tida har hatt en hånd og en arm med i dette spillet.

En verdenskrig i landformat

Krigen i Syria har aldri dreid seg om noe «opprør» eller noen «revolusjon». Det er en ulovlig, folkerettsstridig intervensjonskrig, og det er blitt en «verdenskrig i landformat» ved at de fleste stormaktene deltar på en eller annen måte og leiesoldater fra over 100 land er engasjert. Denne krigen kunne aldri ha pågått lenger enn annen verdenskrig hvis den ikke hadde vært finansiert og væpnet av land som Saudi-Arabia, Qatar, Emiratene, Tyrkia, europeiske makter og USA.

Og som al-Sisi sa: Det hele har vært planlagt og bruken av terrorisme som våpen ble gjort med hensikt for å ødelegge Syria som stat.

Er det ikke på tide å ta inn over seg hva Syria-krigen egentlig er?

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Hvem skal stille Stoltenberg, Støre og Erna Solberg til ansvar?

 2. Dette rimer jo veldig godt med det Tim Anderson har skrevet i boken “The Dirty War on Syria” og som Ola Tunander har skrevet i boken “Libyakrigen”.

  Ingen av disse to gode kildene er nevnt av NRK som derimot jevnlig siterer SOHR, “The Syrian Observatory for Human Rights”. Av og til skriver NRK: “ifølge den syriske eksilgruppen SOHR”, og av og til skriver de “ifølge menneskerettsorganisasjonen SOHR”

  Dessverre er begge deler LØGN, der NRK siterer useriøse, tendensiøse og upålitelige kilder på ny og på ny og forsøker å fremstille dem som stuerene.

  SOHR er del av et propaganda-apparat finansiert av EU som kjøres av en enkeltperson, nemlig Rami Abdul Rahman (eller “Rami Abdulrahman”) fra hans hus på landsbygda i Coventry i England. Han støtter USA, fundamentalistiske opprørere og leiesoldater som er inne i Syria med formål å få veltet Assad.

  Rami Abdul Rahman er altså ikke leder eller representant for SOHR, han ER SOHR. Han mates trolig med informasjon fra vestlige etterretningsorganisasjoner som han videreformidler. Selv om mye av det han formidler er korrekt, har mannen ifølge Tim Anderson gjort ubotelig skade for Syria i desinformasjonens tjeneste.

 3. Fordi NRK er fake news

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Dette burde vært førstesidestoff, om journalistene ikke løy så det renner av dem, når de snakker om den frie pressen.

  Det er også fyr på bålet til oss som mener at vestlige journalister ikke fortjenerer å leve, da de har fått drept utallige mennesker i Syria og Libya, og det er før vi begynner å skal få dem straffet for innvandringsfolkemordet de har presset på oss.

 5. Det er ikke så dumt å foreta vurderingen på det grunnlaget, men det er ikke akkurat veldig avansert heller. Jeg mener vi skal droppe merkelappene og heller se på hva man ønsker å få til. Det er selvfølgelig veldig mye mer tid -og energikrevende, men det treffer så mye mer presist enn gamle merkelapper, mener jeg. Personlig er jeg tilhenger av både nasjonalisme og sosialisme, og gjerne som hånd i hanske. Men jeg stiller meg ikke opp og proklamerer at Hitler var en fin fyr av den grunn.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Personlig så bryr jeg meg ikke om hverken nasjonalisme eller sosialisme eller noen annen isme, for den saks skyld, og er mer opptatt av at dagens ungdom gis verktøy som gjør at de kan rydde opp i klovneverdenen 68-generasjonen har skapt.

  68-ernes prosjekt om å rive ned alle normer og regler, bytte ut befolkningen og gjøre oss alle til gjeldsslaver, mens de roper om hvor privilgerte vi er, er så faens galskap, at det egentlig bare blir å forvente at de gjør ting som Libya og Syria.

  Jeg er forøvrig 100% sikker på at 68erne skal finne på noe mer faenskap for å ødelegge for fremtidige generasjoner før de går i grava, og en sensur av internett, er vel den mest sannsynlige avskjedsgaven.

 7. Land som USA/NATO lett kan ødelegge og vil ut av petrodollar/Fed-systemet et utsatt for denne behandlingen av USA og USAs vasaller.

  Dette skulle egentlig Solberg regjeringen, og redaktører og journalister i MSM som har dekket over og skjønnmalt det, stått foran en internasjonal krigsforbryterdomstol og svart for.

  For å styrte regjeringen og innsette et USA vennlig regime som tillater at amerikanske selskaper kjøper og kontrollerer oljeressursene og kontroll over regionen etter Israels ønske. Mens vestlig MSM har fremstilt det som at et folk blir forsøkt frigjort fra et tyrannisk styre. Så gjengir også vestlig MSM det som det amerikanske utenriksdepartementet dikterer de skal skrive.

 8. Avatar for Anki Anki says:

  Man kan jo lure på hvor folk befinner seg - antagelig sitter de og glor hjernedødt på kopekassa eller i en duppeditt med kattevideosnutter. PNAC planla Midt-Østen-hælvete på 90-tallet. De fortalte “oss” om det i 2000. Svart på hvitt - og greit tilgjengelig . At lame stream media løper krigs-psykopatenes ærend 24/7 er egentlig ingen fullgod unnskyldning. Det er fortsatt lov å tenke sjæl. :slight_smile:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere