Egypts president: – Det som skjedde i Syria var planlagt

0
Bruken av terrorister har vist seg som et svært effektivt og billig våpen for å ødelegge et helt land. Foto: Shutterstock

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi sa på en konferanse 14. september 2019 at «det som hendte i Syria var planlagt og terroristgrupper ble brukt til å ødelegge Syria og en rekke andre land i regionen». Uttalelsen falt på den nasjonale ungdomskonferansen i Egypt. Sisi sa også:

«Kostnadene med å bruke terrorister for å ødelegge et land er ikke høye, og det er det som har skjedd i Syria. For å nå dette målet ble Syria utsatt for en serie med terroristgrupper og -aksjoner som ble brukt for å ødelegge landet. Det samme ble gjort i Libya.»

Talen er også omtalt på den egyptiske kanalen ahramonline.

Den egyptiske presidenten sa også at «konvensjonell krig kan ikke ødelegge et land slik terrorisme gjør. Terrorisme er ødeleggende på den måten kreft er det.» «Terrorisme har vist seg å være en effektiv metode med lave politiske, økonomiske og militære kostnader, ogh det er det vi har vært vitne til.» «Terrorisme er det eneste våpenet som er i stand til å ødelegge et helt samfunn.»

Alle som i det hele tatt følger med må vite i dag at det såkalte «opprøret i Syria» har vært en bløff fra dag én. Det hele har vært en intervensjonskrig med terrorister fra hele verden brukt som leiesoldater med rikelige økonomiske, militære og andre forsyninger fra over 60 land. Blant de største økonomiske bidragsyterne til terroristenes virksomhet har vært oljediktaturene, Tyrkia og Norge. Norge har bidratt med over 13,5 milliarder kroner til terroristenes sivile infrastruktur, og har fortsatt med dette til denne dag.

Joe Bidens «glipp»

Og man behøver ikke ta våre ord for det. Hvis man foretrekker det kan man lese hva demokratenes fremste kandidat foran presidentvalget i 2020, Joe Biden, sa til studentene på Harvards John F. Kennedy Forum 2. oktober 2014. I en svært åpenhjertet tale viste han til hva USAs allierte Tyrkia, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater gjorde i Syria:

“They were so determined to take down Assad and essentially have a proxy Sunni-Shia war, what did they do? They poured hundreds of millions of dollars and tens, thousands of tons of weapons into anyone who would fight against Assad — except that the people who were being supplied were al Nusra and al Qaeda and the extremist elements of jihadis coming from other parts of the world.”

Det han ikke sa, men som vi vet svært godt fra andre kilder, er at USA i høyeste grad har hjulpet sine allierte med å skaffe våpen til disse terroristene. Pentagon har kjøpt østeuropeiske våpen på Balkan og i tidligere Warszawapakt-land og sammen med kriminelle nettverk fraktet dem via Tyrkia og Saudi-Arabia til Syria. Disse våpnene har svært raskt havnet i hendene på al-Qaida og den såkalte islamske staten, som ikke er noe annet enn en franchise som de islamistiske statene bruker til sine formål, et slags Blackwater med Koran. Det Joe Biden heller ikke sa, naturligvis, er at også Israel hele tida har hatt en hånd og en arm med i dette spillet.

En verdenskrig i landformat

Krigen i Syria har aldri dreid seg om noe «opprør» eller noen «revolusjon». Det er en ulovlig, folkerettsstridig intervensjonskrig, og det er blitt en «verdenskrig i landformat» ved at de fleste stormaktene deltar på en eller annen måte og leiesoldater fra over 100 land er engasjert. Denne krigen kunne aldri ha pågått lenger enn annen verdenskrig hvis den ikke hadde vært finansiert og væpnet av land som Saudi-Arabia, Qatar, Emiratene, Tyrkia, europeiske makter og USA.

Og som al-Sisi sa: Det hele har vært planlagt og bruken av terrorisme som våpen ble gjort med hensikt for å ødelegge Syria som stat.

Er det ikke på tide å ta inn over seg hva Syria-krigen egentlig er?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelOljemilliarder flommer over kommunene
Neste artikkelAl-Qaida til frokost
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).