En sirkel av hat

11
De gode bombene. Norge var det fremste landet i bombinga av Libya. Skjermdump fra NRK Brennpunkt.
Lars Birkelund

Av Lars Birkelund.

Igjen har det vist seg at det er høyreekstremister som begår terror i Norge. Heldigvis, får man nesten si. Men: dessverre er det nok en gang de nærsynte, tunghørte og politisk korrekte snakkehodene på TV som på vegne av oss andre skal definere hvorfor det skjer, hva som bør gjøres, hvem som er slemme/snille osv. De som har tatt feil så langt insisterer med andre ord på å veilede oss videre. «Eksperter» som stadig tar feil regnes fortsatt som eksperter. Som om vi ikke kan tenke sjøl, som om de er de eneste som følger med på hva som skjer i verden.

Alt henger sammen med alt, som Gro Harlem Brundtland sa, og som APs Kamzy Gunaratnam gjentok på Dagsnytt 12. august 2019. Problemet er at de (ikke bare AP, men nesten alle norske politikere) utelukker seg sjøl og sine vedvarende politiske feiltagelser fra dette altet. For hva er følgevirkningene av Norge/Vestens stadige kriger mot muslimske land om ikke nettopp hat som avler hat og deretter vold, muslimer som hater Vesten og norske kvinner og menn som frykter/hater konsekvensene av de flyktningestrømmene som er forårsaket av kriger som har vedvart i flere tiår?

Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre bærer begge et stort personlig ansvar for Norges krigsforbrytelser mot Libya.

Ja, tiår, fra og med krigen i Afghanistan på 80-tallet, krigen mellom Irak og Iran på 80-tallet, krigen mot Irak fra 1991, som har vedvart så og si kontinuerlig fram til i dag, krigene mot Somalia, Libya, Syria, Yemen osv. Alle disse krigene er i større eller mindre grad Vestens, NATO-landenes verk. Norge har akseptert alle krigene og deltatt aktivt i noen av dem.

Tenk videre over hvilke følger alle jihadistvideoene med halshugginger etc. har på folk. Slike fantes knapt før NATO/Norges kriger mot Libya og Syria. De fører nødvendigvis til skrekk og angst, fordommer mot muslimer og i siste instans terror som det vi så i Bærum for noen dager siden. Og de har blitt spredd av mainstream-medier så vel som sosiale medier. Så her kan ikke snakkehodene kun skylde på alternative medier.

I 2016 lovte Erna Solberg 10 milliarder norske kroner til krigen mot Syria. Denne støtten er gått til områder som kontrolleres av terrorister.

Norske myndigheter har etter alt å dømme også vært for ettergivende og naive overfor Saudi Arabias bidrag til spredning av ekstrem-islam gjennom norske moskeer.

Vi snakker altså om en ond sirkel og den kan ikke brytes så lenge det norske/vestlige etablissementet insisterer på sin egen skyldfrihet, så lenge de kun skylder på andre og tviholder på en kurs som riktignok er stø, men som fører til mer av det samme, dvs terror, krig, splid og hat.

Nå mener snakkehodene, de som har tatt feil så langt, at hatet i kommentarfeltene er problemet over alle andre problemer. Dessverre har snakkehodene/politikerne også tilstrekkelig (medie)makt til å presse/lure det norske folk til å akseptere denne diagnosen. Ja, de ivrigste, med Hadia Tajik i spissen, mener nå at en hvilken som helst politimann/kvinne skal kunne bøtelegge folk, uten rettergang, for det de mener er «hat». Men de evner altså ikke å se at hatet henger sammen med deres egne feiltagelser. De ser ikke bjelkene i egne øyne, kun splintene i andres øyne.

Mens norske myndigheter fordømmer terror på hjemmeplan støtter de islamistiske terrorister i andre land. Ja, det var det de gjorde da de bomba Libya og det er det de har gjort i Syria i 8 år. Og de største mediene i Norge følger lojalt opp denne politikken. Hvem tør bryte den onde sirkelen først, mediene eller politikerne? Det er ikke nok å akke/uffe seg over hvor fæle «de andre» er og å prate uforpliktende om kjærlighet.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Lars Lars says:

  Ord, budskap og nasjonal/internasjonal status som er presis like gyldig og gjeldende i vår tid for de aller fleste.

  "Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
  og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
  Du må ikke tåle så inderlig vel
  den urett som ikke rammer dig selv!
  Jeg roper med siste pust av min stemme:
  Du har ikke lov til å gå der og glemme!

  Tilgi dem ikke; de vet hva de gjør!
  De puster på hatets og ondskapens glør!
  De liker å drepe, de frydes ved jammer,
  de ønsker å se vår verden i flammer!
  De ønsker å drukne oss alle i blod!
  Tror du det ikke? Du vet det jo!

  Og så skal han ut i en skur av stål
  og henge igjen i en piggtrådvase
  og råtne for kapitalismens frase!
  Du vet, det er menneskets mening og mål !"

  • Arnulf Øverland (1937)
 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det blir de psykisk syke og de ressurssvake som vil bli tatt, nok en gang, da flertallet ikke sier hatefulle ting, selv om de ikke skulle like noen.

 3. Avatar for Geirijo Geirijo says:

  De farligste terroristene er dem som bedriver regime-terror. Ikke noe er mer terror enn å bombe sivile fra sine hjem og land. Det skaper motreaksjoner i form av hatefull gjengjeldelse og hevnaksjoner. Terror avler terror.

  Ikke noe har skapt mer terror enn vestens krig mot terror. Dette er et politisk ansvar som vestens statsledere har, når de deltar i, og støtter disruptiv dialog (propaganda) hvor folk og grupper av folk settes opp mot hverandre. Når de i tillegg følger opp sine konstruerte fiendebilder med bomber og krigshandlinger, så utløses asymetrisk gjengjeldelse i form av terror.

  Krig er ikke, og har aldri vært, et egnet virkemiddel mot terror. Frykt kan ikke bekjempes med mer frykt.

 4. Avatar for aford aford says:

  Javisst. Og opplegget med å få luka ut ugresset og de gale og hvem man ellers måtte ønske på den måten, kan man jo for sikkerhets skyld sørge for å gjøre helt vanntett ved å la eksplisitt hat eller ukontrollert signal om hat, ikke bare være straffbart, men også i seg selv være sikker indikasjon/ definisjon på behandlingstrengende diagnose. Også må politiet drilles i hate spotting og få de nyeste hat-detektorene fra Sverige. Da blir det fred på jord.

 5. Avatar for Johnny Johnny says:

  Vesten har mange svin på skogen, ingen tvil om det, men alt hatet er ikke bare vestens skyld. Du finner også veldig mye hat i islam, så muslimene må nok ta sin del av ansvaret. Vi i vesten har slåss mot hatet og intoleransen i kristendommen gjennom flere århundre, så det er nok på tide at muslimene gjør det samme med sin religion!

 6. Avatar for Tellef Tellef says:

  Bra sagt.

  Så selvfølgelig, innlysende og åpenbart. Allikevel så fjernt, fremmed og bortgjemt.

  For en verden vi lever i når simpel rasjonalitet uten videre blir forbigått av et helt folk.

 7. Avatar for aford aford says:

  Re: Blinded by the light

  Joda, jeg vet at Springsteen skrev den, og synes forsåvidt denne versjonen fra debutalbumet er et par hakk kulere enn sitt rykte og sin manglende suksess. Men han eier liksom ikke akkurat denne låta sjøl likevel, slik han og mange andre singer/ songwriters ofte kan eie sine egne låter. For Blinded by the light er det med respekt å melde Manfred Mann’s Earth Band med Chris Thompson på vokal og gitar som eier. Med deres kanonversjon fra et generelt helt overkanon pop-album, ble låta til Springsteen den kommersielle suksessen og pop-messige gullstandarden den var eslet til. Og i Hæljeroa, for en inn i kølsvarte tøff vokalist Thompson er.

  https://www.youtube.com/watch?v=Rpq35wyDi7I

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere