VG lyver: White Helmets var ikke i Aleppo i 2018. Ikke VG heller

0

VG har en stor glanset reportasje 22 juli om et medlem av White Helmets som ble drept i Idlib. Nærmest en nekrolog over en person som oppholder seg sammen med kollegaene i White Helmets blant terrorgruppene i Idlib.  Som ble drept av sine egne.

VG skriver om dette bildet: «Bildet er tatt i Aleppo i fjor høst.» Det er løgn. White Helmets var ikke i Aleppo i 2018. Bildet er tatt i Idlib.

«Fotografene» i Syria

Personen VG omtaler kaller seg fotograf.  Det kryr av «fotografer» i Syria. De har egne byråer. Det har også de som står bak White Helmets.  Det spys ut bilder til vestlige nyhetsbyråer til bruk som illustrasjoner over hvor grusomt «Assad-regimet» er. Googler man navnene på de som utgir seg for å være «fotografer», oppholde de seg alltid i områder kontrollert av terrorgrupper, sammen med terrorgrupper og vi ser det grønne Free Syrian Army-flagget i bakgrunnen. Det grønne flagget finner vi også på profilbildet til VGs «fotograf» på twitter kontoen hans.

Profilbildet på Twitter til «fotografen» VG hyller i sin utvidede reportasje.

Øst- Aleppo 2016 Vi glemmer ikke «fotografen» som tok det ikoniske bilde av Omran gutten i den orange ambulansen i Øst-Aleppo. Alle medier i hele vesten tapetserte bildet over alle forsider. «Fotografen» ble verdenskjent over natta.

Men, hvem var egentlig denne «fotografen»? Han var en del av terrorgruppa Al-Zinki i Øst-Aleppo som stod bak halshuggingen av den lille 12 år gamle palestinske gutten Abdullah Issa. De filmer halshuggingen. I filmen spør de Abdullah om han vil ha hodet skåret over eller bli skutt. Abdullah svarer at han vil bli skutt. Så ler bødlene som holder Abdullah fast.  Abdullah fikk ikke ønsket sitt oppfylt. Han fikk hodet skåret over. Halshuggingen ble lagt ut på nettet hvor hodet til Abdullah blir holdt oppe i lufta dryppende av blod mens bøddelen frydefullt poserer med hodet hans. Den filmen burde jeg ha lagt ved her, men den er så grusom at jeg lar være.  Har VG skrevet om lille Abdullah?

FSA/Al Zinki veiver stolt med det avskårne hodet til syrisk-palestinske Abdullah Issa. Tolvåringens siste ønske var å bli skutt, ikke halshugget.

Da sannheten om  lille Omran ble kjent, at historien mediene fortalte oss var en løgn, rettet ikke mediene opp løgnen og fortalte oss sannheten om lille Omran.
Omran var brukt opp.

Alle husker sikkert, eller har vi allerede glemt Bana? Den syv år gamle jenta som twitret fra Øst- Aleppo til verden og ba Trump starte en tredje verdenskrig for å redde barna i Syria.

Bana ble vist fram i Hollywood, under Oscar, fikk fredspris sammen med Madeleine Albright av Atlantic Council.  
Hvor er Bana nå? Hun er også brukt opp.

Propagandastuntene skulle brukes slik at fru Clinton fikk ønsket sitt oppfylt om en flyforbudssone over Aleppo- en de facto invasjon.  Da var bildet av lille Abdullah ubrukelig.

Ingen «moderate» i Øst-Aleppo

I Øst-Aleppo var det ikke «moderate» opprørere som Solberg fortalte oss.  Al-Qaida var der- syriske Al-Nusra. White Helmets var der. Øst-Aleppo ble befridd av den syriske hæren og allierte Russland i desember 2016.
Sivilbefolkningen i Øst-  Aleppo har kommet med redselsfulle historier om hva Al-Nusra og White Helmets begikk av terror i de fire årene Øst-Aleppo var beleiret.
Jeg var selv i Øst-Aleppo i april 2017. Der besøkte jeg et av «sykehusene» vi fikk høre ble bombet av «Assad-regimet». Det var ikke noe sykehus. Det var hovedkvarteret til Al-Nusra som de delte med White Helmets. Der var det en shariadomstol, et torturfengsel. Der var logoen til White Helmets klistret overalt sammen med det svarte Al-Qaida-flagget.

Idlib 2018 og Idlib 2019

 Idlib er den siste enklaven i Syria som er kontrollert av terrorgrupper.

Da Øst-Aleppo ble befridd i 2016 forsvant Solbergs «moderate» Al-Nusra og White Helmets og andre terrorgrupper til Idlib som del av en avtale. Opprørere som overga seg og la ned våpen fikk amnesti. De som ikke ønsket det ble busset til Idlib der de nå fortsetter ondskapen. Der finner vi også White Helmets.  Etter Idlib intet mer White Helmets. Da er de brukt opp. De også.

Propagandaproduksjon

I mellomtiden velger VG å skjønnmale heltene i White Helmets. Men, VG lyver.  Bildet VG bruker i omtalen av denne «fotografen» er del av en serie propagandabilder av White Helmets tatt i Idlib   2018.  Der heltene sitter og spiser matpakke på fortauet. En leker med en gutt. Nå heter gutten Ismail. Det er «fotografen» VG hyller som leker med Ismail. Jeg vet ikke hvor VG har kjøpt dette bildet, men bildet av den lille gutten og «fotografen» er gjenkjennelig. Nå er det ikke Øst-Aleppo som skal befris. Nå er det Idlib.
Nytt barn. Ismail. Nye historier om White Helmets som har som motto: «Å redde én er å redde menneskeheten». Men, White Helmets  var ikke i Aleppo i 2018. White Helmets var i Idlib i 2018, i Afrin.
Og de benyttet akkurat den uken i august 2018 til å lage en hel serie med propagandabilder, mange med barn. En observant person vil nok stusse over at man ser ut til å trenge hjelm for å vaske gater, men nettopp branding er en av hovedoppgavene til White Helmets. Og det virker jo, noe VG’s kritikkløse gjengivelse viser oss så altfor godt.

At bildet er tatt i Aleppo i 2018 er altså ren løgn og det vet VG. Det er historieforfalskning. White Helmets var ikke i Aleppo i 2018. Hvordan ser VG det for seg at bødlene i White Helmets sitter og spiser matpakke på fortauet i Aleppo? White Helmets/Al-Nusra som ble nedkjempet i desember 2016.  Aleppo er en befridd by. Befridd av den syriske hæren. Befridd fra White Helmets.

Det er et hån mot befolkningen i Aleppo å fingere en koseprat, ikke med Omran denne gangen, men med Ismail.

Det tok ikke meg mer enn 4 minutter å lete fram dette bildet av «fotografen» og Ismail på White Helmets facebookside. «Syrian Civil Defence  Idlib The WhiteHelmets» .

Der finner jeg en serie bilder med samme motiv. Også bildet VG bruker.

Hva står det over bildet VG bruker? Står det at «fotografen» og den lille gutten sitter på et fortau i Aleppo?

Der står det at den lille gutten er fra Afrin. At bildet er fra Afrin. Afrin er ikke Aleppo.  Idlib er ikke Aleppo. Det står:

A smile on his face Ismail is a nine-year-old boy from #Afrin area when he approached Civil Defense volunteers to felt safe, and He nodded with his finger to express his solidarity with the humanitarian work they do. #whitehelmets are part of the community who risk their lives in order to make these communities safe and secure.

Hva slags omtale er dette? Om et ni år gammelt barn som tar tommelen opp og som viser «solidaritet med det humanitære arbeidet  White Helmets gjør i Afrin»?

Det er et propagandabilde laget av White Helmets om White Helmets. Brukt av VG.

«Fotografen»

VG omtaler denne «fotografen» sitat: «en som var elsket av alle, ikke hadde fiender og som hadde som eneste mål å vise verden hva som egentlig skjer i Syria».

Spør folket i Aleppo, i Idlib og overalt ellers i Syria som har levd under terrorregimet til ulike Al-Qaida affilierte grupper om hvor elsket denne «fotografen» fra White Helmets er og svaret ville blitt alt annet enn elsket.

Det er imidlertid helt riktig det VG skriver. White Helmets er opptatt av å vise verden hva som «egentlig skjer i Syria». Men, VG vet hva som egentlig skjer i Syria. VG vet også hvem som betaler White Helmets for å lage disse glansete bildene og røverhistoriene. Propagandabilder til høystbydende.  Og, VG kjøper dem, publiserer dem og lyver til leserne og overfor befolkningen i Aleppo.

Nå er «fotografen» drept og får en nekrolog i VG som få er forunt. Men, den måtte pyntes på.

Det er verdt å notere seg at VG fortsetter å bruke Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som «kilde». Denne «organisasjonen» er for lengst avkledd som et «one-man-show»

Thomassen har henvendt seg til VG for en kommentar, men ingen av de to henvendelsene er blitt besvart.

Forrige artikkelDokumentarserie om afro-amerikanske liv i USA.
Neste artikkelSamarbeid Senterpartiet – Høyre