Dokumentarserie om afro-amerikanske liv i USA.

0

Den russiske nyhetskanalen RT har laget en serie i 10 episoder som tar for seg sider ved det amerikanske samfunnet vi hører lite eller ingenting om eller fra i våre hjemlige medier. Hver episode varer i omlag 25 minutter.

Hashtaggen Black Lives Matter startet i 2014 og forente USAs svarte befolkning som var opprørte over mangel på borgerrettigheter og myndighetenes maktmisbruk. Hvordan lever svarte i Midt-Vesten i dag? Hvem er kjernen i den ‘afro-amerikanske’ motstanden? Hva vil afroamerikanere?
For å svare på disse spørsmålene reiste et filmcrew fra RT til de fattigste nabolagene i St. Louis og New York, samt Ferguson, Missouri. Serien utforsker ghetto-beboernes betydelige problemer – mangel på utdanning, kriminalitet, narkotikamisbruk, tenåringssvangerskap, hjemløshet, og politiets brutalitet. De afroamerikanske samfunnene vil imidlertid ikke finne seg i tingenes tilstand. Serien forteller historien om hvordan afroamerikanere kjemper for sine rettigheter, strever etter suksess, løfter seg selv ut av fattigdom på tross av det hele.
Serien var ferdig i 2018.

Første episode:

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.