En av de viktigste støttesidene for Julian Assange er blitt slettet av Twitter

0

En av de største Twitter-kontoene som er viet til å spre informasjon og støtte for WikiLeaks grunnlegger Julian Assange, @ Unity4J, er helt fjernet fra nettstedet. Operatørene av kontoen rapporterer at de ikke har mottatt noen begrunnelse for fjerningen fra Twitters side, og har heller ikke mottatt noe svar på sine klager. Dette skriver Caitlin Johnstone og fortsetter.

Enhver Assange-supporter som er aktiv på Twitter, vil være kjent med Unity4J-kontoen, som oppsto for å bidra til å øke de vellykkede Unity4J-nettvaktene der kjente Assange-forsvarere har stått fram for å snakke ut mot forfølgelsen.

Teammedlemmene i Unity4Js Twitterkonto oppdaget 11. juli at kontoen deres ikke var tilgjengelig. Uansett hva de prøvde fikk de til svar at kontoen var suapendert, De la inn klage til Twitter, men har ikke fått svar på klagen. Per 14. juli 2019 klokka 7.32 norsk tid er kontoen fortsatt suspendert. Christy Dopf i dette teamet skriver:

De «sosiale mediene» og IT-gigantene opptrer som den undertrykkende statens forlengede armer. Som Caitlin Johnstone riktig skriver:

I et korporativt system, der det ikke er non meningsfylt skille mellom korporasjonsmakt og statlig makt, er korporasjonenes sensur de facto statlig sensur. De gigantiske Silicon Valley-selskapene som samordner seg med lysskye statsfinansierte propagandatenketanker som Atlantic Council, blir oppfordret fra Senatet om å bidra til å knuse politisk opprør og å være mål for kontroll av narrativeve fra det amerikanske militæret, er det forsvinnende liten forskjell mellom hva mer og mer som skjer med politiske ytringer hos disse teknologiske gigantene og hva som skjer i åpenlyst totalitære regimer. Den eneste forskjellen er historiene folk velger å fortelle seg selv om dette.

At Twitter opptrer som en korporativ sensurinstans med global makt, kan det ikke lenger herske noen tvil om.

Twitter har slettet 2000 pro-Venezuela-kontoer

Ny utrenskning av dissidentmedia på Facebook og Twitter

De viktigste eierne av Twitter er «de vanlige mistenkte» Vanguard, BlakRock, State Street samt Morgan Stanley.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.